Yasemin Boran

Duygularınızı gözden geçirin

10 Haziran 2004
Gökyüzündeki gerilim bugün azalmaya başlıyor. Balık burcunda ilerleyen Ay, sabah saatlerinde Venüs-Pluton sert etkileşimini tetiklemeye devam edecek. Fakat öğlene doğru bu etki çözülecek ve akşam saatlerinde duygusal geriliminiz azalacak. Sevdiğinizle aranızdaki ilişkilerle ilgili kararlar vermeden önce bir kez daha duygularınızı gözden geçirin ve bu dönemin bitmesini bekleyin. Tabii parasal konulara yönelik bulunacağınız girişimlerde de tedbirli davranmalısınız.

Kararlı olmayı bilmek

İnsanı en fazla yoran durumlardan biri de kararsız kalmaktır. Hatta en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir. Fakat endişeler, kaygılar ve korkular sonucunda bir türlü karar veremeyiz ve kendimizi havada asılı hissederiz. Karar veremediğiniz sürece hareketsiz kalırsınız. Alıştığınız işleri sürdürmek bile zorlaşır. Güvendiğiniz kişilere danışır, arkadaşlarınızın fikrini sormaya başlarsınız ve bunun sonucunda kafanız iyice karışır. Karar vermeniz daha da zorlaşır. Aslında daha başlangıç noktasında kararınız bellidir. İçinizden yükselen ilk fikir, en doğru ve size en uygun olandır. Fakat üzerinde düşünmeye başladığınız andan itibaren kuruntular da beraberinde gelir ve kendinizi karar veremeyecek durumda bulursunuz. Çevrenize danışmaya başlarsınız. Halbuki çevrenizdeki kişiler kendileri için en doğru olanı belirlerken, sizin neye ihtiyacınız olduğunu bilemezler ve size yardımcı olamazlar. Sadece bir uzmanlık gereken durum varsa, o zaman uzmanına danışmak ve onun görüşlerini almak sizi doğru yönlendirebilir. Bunun dışında kendi ihtiyaçlarınızı en iyi bilecek kişi sizsiniz. Fakat bunu belirlemek için kendinizle iyi iletişim içinde bulunmanız gerekiyor. Kendi içinize yönelerek kendiniz için en doğru kararı belirleyebilirsiniz.

Kendisinden uzaklaşmış ve dünyanın zorlayıcı olaylarına kapılmış olan insanın kendisiyle iletişim kurabilmesi pek kolay değil. Aslında insan hem içinde yaşadığı dünya, hem de dünyanın bir parçası olan kendisiyle kuvvetli bir iletişim ve ilişki içinde bulunuyor. Fakat içine doğduğu kültür ve öğrendiği bilgiler kişiyi kendisinden uzaklaştırarak sadece akıl yürütmeyi öğreniyor. Bu arada hissetmeyi tamamen unutuyor. Tabii bunun sonucunda kendisiyle olan irtibatı da kopuyor. Yeniden kendinizle iletişim kurabilmek için özel çalışma yapmanız gerekiyor. (Yarın karar vermek için kendinizle iletişim kurma çalışmasını anlatacağım)

Astrolojik ilişkiler

RUMUZ: DUYGU

Sevdiğinizle aranızdaki uyumluluk ender rastlanan astrolojik işaretlerle dolu. Onun doğum anındaki Ay’ı ile sizin Güneş’iniz uyumlu açı yapıyor. Ayrıca her ikinizin yükselen burcu birbirinin karşıtı ve astrolojik uyumluluk açısından bu durum aranızda aşk olduğunu işaret ediyor. Onun yükselen burcu Akrep. Sizin yükselen burcunuz Boğa. Bu durum birbirinizin istediği gibi davranan kişiler olduğunuzu ve aranızdaki ilişkinin müthiş uyumlu olduğunu işaret ediyor. Şu sıralarda yaşadığınız gerilimin nedeni gökyüzünün konumundan kaynaklanıyor. Bu durum geçici. Sabırlı olun ve onu fazla zorlamayın. Eylül ayında evlenebilirsiniz.
Yazının Devamını Oku

Duygularınıza kapılmayın

9 Haziran 2004
Bugün Balık burcundaki Ay, gökyüzünün gerilimini tetikleyecek ve duyguların değişimini sağlayacak olayların açığa çıkmasına neden olacak. Güneş-Venüs kavuşumu ile Pluton arasındaki gerilimli etki, olayların görünür hale geleceğini ve son derece etkileyici olacağını işaret ediyor. İlişkiler ve finans konularına yönelik radikal değişiklikler yapılabilir. Bugün duygusal tepkilerinizi kontrol altına almanızı ve kendinizi duygularınıza kaptırmamanızı öneriyorum.

Değişimin içindeki insan (3)

Hızla meydana gelen olayların değiştirdiği insan ve insanın beklentilerinde meydana gelen değişimler, dünyanın değişmesine de neden oluyor.

Bilimsel keşifler insanın hayatını kolaylaştıracak teknolojik yenilikleri sunarken yaşam biçimimiz ve algılamamız değişiyor. Artık daha pratik, daha hızlı yaşamaya başlıyoruz fakat geliştirdiğimiz teknolojinin bize sunduğu nimetleri kullanmayı bilemiyoruz. Sevdiklerimize ayıracak vaktimiz yok. Kendimize ayıracak vaktimiz yok. Çok çalışıyoruz, çok işimiz var ve hiçbir yere yetişemiyoruz. Çalışmalıyız fakat bu kez anlamak için, ne yaptığımızı, nerede bulunduğumuzu, ne istediğimizi bilmek için çalışmalıyız.

Güneş sistemimizdeki gezegenlerin Dünya’ya yaklaştıkları bir süreç içinde bulunduğumuz bir dönemdeyiz. Gezegenlerin Dünyaya yaklaşmış olmaları, astrolojik açıdan olayların hızlanacağını işaret ediyor. Yani insanların daha hızlı deneyimler yaşayıp daha hızlı büyüyecekleri! anlamına geliyor. Dün meydana gelen Venüs Tutulması’nın İkizler burcunda geri giderken oluşması, insanların kendi içlerine yönelip duygularını ve isteklerini anlamasının zamanının geldiğini işaret ediyor. Duyguların derinleştiği bu süreç içinde şimdiye kadar farkında olmadığımız ve belki de hiç ilgilenmediğimiz yönlerimizi keşfedeceğimizigösteriyor. Yani anlamadığımız, belki de anlamak istemediğimiz ne varsa ortaya çıkacak ve kendimizle yüzleşeceğiz. Tabii ki bu zor bir deneyim. Fakat bunun hazırlığını uzun zamandır yapıyoruz. Maddeye verdiğimiz önemden, kişiye ve kendimize verdiğimiz öneme kadar, değer anlayışımız değişecek. Böyle bir süreçte kendinizle barışın, kendinizi sevin ve kendi değişiminizi olayların mecbur bırakmasına izin vermeden kendiniz gerçekleştirin.

Mektuplar

RUMUZ: SEVGİ

Gördüğünüz rüya son derece ilginç. Astrolojik açıdan Neptün doğum haritanızı tetiklemiş. Zaten potansiyel olarak sezgileri ve hayal gücü yüksek birisiniz. Satürn’ün güçlü etkileri altında da bulunuyoruz. Bu durum sizin içselleşmenize ve gizli güçlerinizin uyanmasına neden oluyor. Özellikle yaşadığınız zorlayıcı olaylar sizin daha kolay derinleşmenizi sağlıyor. Sözünü ettiğiniz uyanık olduğunuz, hatta yemek yerken meydana gelen farklı şuur halini deneyimlemenizin nedeni bu. Merak edilecek ve korkulacak bir durum değil. Kızınızla ilgili duygularınızın değişmesine ve onunla olan bağınızı keşfetmenize neden olan bu durum, aynı zamanda kendinizi keşfetmenizi sağlamış. Bana yazmaya devam edin ve bu arada maddeyle bağlantınızı güçlendirmek için kuvvetli yiyecekler alın. B vitamini takviyesi ve et yemek, kırımızı renkli objeler maddeyle bağınızı güçlendirerek yaşadığınız farklı şuur halini zayıflatacaktır.
Yazının Devamını Oku

Skandallara karşı tedbirli olun

8 Haziran 2004
Bugün öğleden sonra gerilimli duygular açığa çıkacak. Balık burcuna giren Ay, önce Merkür’ü tetikleyecek ve düşüncelerinizin derinlerinde yatan, şimdiye kadar farkında olmadığınız bazı fikirler uyanacak. Eski dostlarınızla karşılaşmak, eski düşüncelerin canlanmasına neden olabilir. Akşamın ilerleyen saatlerinde ise Ay, Uranüs ile kavuşum konumuna giriyor. Bilinçaltınızın derinlerinden yükselen farklı duygular yaratıcılığınızı harekete geçirecek ve kendinizi keşfetmenize yardımcı olacak. Bu arada skandallara karşı tedbirli olmanız gerekiyor.

Değişimin içindeki insan (2)

Bir gün yorulup dinlenmek için durduğunuzda kendinize bakarsınız ve aynadaki yansıyan yüzü tanımazsınız. Yılların içinde akıp giderken yaşadığınız olaylar sizi değiştirmiştir fakat siz yavaş ve derinden oluşan değişimi anlayamazsınız. Yaşadıklarına ve olaylara kendini kaptıran insanın böyle bir değişimi anlayabilmesi mümkün değil. Ancak her şey olup bittikten, değişim tamamlandıktan sonra anlayabiliyor. Tıpkı Pluto’nun etkisi gibi. Sessiz ve derinlerinde başlayan değişim görünür hale geldikten sonra değişmekten başka yapacak bir şey yok. Ve bu değişimden bazen memnun olunuyor, bazen ise hiç memnun olmazsınız. En önemlisi de kendinden memnun olmamak.

Yapmak istedikleriniz ile yaptıklarınızın çok başka olduğunu anladığınız zaman hemen düşünmeye başlamalısınız. Yıllar önce yola çıkarken hayattan neler beklediğinizi hatırlamaya çalışın. Neler hayal etmiştiniz, neler yapmak istemiştiniz ve istediklerinizin hangi noktasında duruyorsunuz?

İnsanın en büyük sıkıntısı, ‘unutmak’. Ne istediğimizi, unutuyoruz. Veya hiç hatırlamıyoruz. İsteklerimiz oluşurken meydana gelen olaylar bizi değiştiriyor. Üstelik bütün bunlar öylesine büyük bir hızla meydana geliyor ki, anlayamıyoruz. Ne kendimizi, ne düşüncelerimizi, ne de istediklerimizi yakalayabiliyoruz. Her şey büyük bir hızla akıp gidiyor ve biz de bu akıntının içinde yuvarlanıyoruz. Akışın hızına senkron olamıyoruz. Oradan oraya savruluyormuş duygusu içinde yaşarken dokunduğumuz her şey bizi biçimliyor ve yeni bir şekil almamıza neden oluyor. Biz ise sadece canımızın yandığı duygusundan başka bir şey hissetmiyoruz. Sonra bir gün olaylar sakinleşiyor, fırtına duruluyor ve kendimize bakacak, düşünecek hale geldiğimiz zaman kendimizi tanıyamıyoruz. (Devam edecek)

Astrolojik ilişkiler

RUMUZ: BİRGÜL

Sevdiğinizle aranızdaki ilişkinin farklı hale gelmesinin nedeni geçiş yapan Uranüs. Zaten Uranüs etkisinde tanışmışsınız. Verdiğiniz tanışma tarihinde hem sizin doğum haritanız, hem de sorduğunuz kişinin doğum haritası Uranüs’ten etki alıyor. Ve aranızda birdenbire başlayan aşk Uranüs tarafından tetiklenmiş. Birdenbire bitmesinin nedeni de yine Uranüs. Genellikle birden bire başlayan ve birden bire biten aşkları sembolize eder ve sizin de potansiyel olarak zaten bu tip aşklar yaşamış olmanız gerekiyor. Ancak şimdi Satürn’ün etkisiyle daha kararlı ilişkiler yaşama ihtiyacınız ortaya çıkmış. Şayet sabırlı davranırsanız, bu ilişkinizi sürdürmeniz mümkün olabilir. Gerilimli duygularınızı sevdiğinize yansıtmayın ve olayları akışına bırakın. Ağustos ayında ilişkiniz beklediğiniz gibi gelişecek.
Yazının Devamını Oku

İlginç insanlarla tanışabilirsiniz

4 Haziran 2004
Bugün öğlene doğru gökyüzünün gerilimi azalmaya başlayacak. Öğleden sonra Ay Oğlak burcuna giriyor ve akşama doğru Uranüs ile uyumlu etkilemiş içinde bulunuyor. Yaratıcı ve keyifli çalışmalar için çok uygun. Bugün ilginç kişilerle tanışabilir, farklı konular ve daha önce haberdar olmadığınız sıradışı bilgiler alabilirsiniz. Ayrıca elektrik, elektronik ve bilgisayarla ilgili yoğun duygular içine de girebilirsiniz, hazırlıklı olmanızda yarar var.

Tütsüler, kokular, büyülü yağlar

Nazardan korunmaya yönelik yapılan uygulamaların arasında ev ve nazara uğradığı düşünülen kişiyi tütsülemek eski bir gelenektir. Günlük adıyla bilinen ve hoş bir koku yayan tütsüyü evin odalarında dolaşarak uygulanır. Böylece ev tütsülenirken evde yaşayan kişilerin kokuyla birlikte halleri değişir ve sıkıntılı duygular dağılır.

Tütsü, ayinlerin temel araçlarından biridir. Kokuyla birlikte ayine katılan kişilerin dikkatleri belirli bir noktaya (ayine) odaklanır ve tütsünün cinsine göre açığa çıkan titreşimler bilinçaltını etkileyerek ayine katılan kişilerin farklı şuur hali içine girmesini sağlar.

Koku, burun aracılığı ile beyinde en hızlı etkiyi meydana getirme yöntemidir. Mesela duyduğunuz har hangi bir koku, size çok çeşitli olayları hatırlatabilir. Özellikle kişide iz bırakan bir olay veya kişiyi koku aracılığı ile hatırlayıp heyecanlanabilirsiniz.

Kişinin titreşimleriyle senkron olan kokular sürüldüğü zaman kendinizi daha canlı, enerjik ve güvenen biri olarak hissedersiniz. Nasıl bir duygu içine girmek istiyorsanız, o duyguyla bütünleşen kokuları kokladığınız zaman hemen haliniz değişir ve o duygunun sizi sarıp sarmaladığının farkına varırsınız. Nazarın etkisi altında bulunan kişinin bu rahatsız duygudan sıyrılabilmesi için farklı bir duygu içine girmesi gerekir ve tütsü böyle bir durumda son derece etkili ve hızlı bir değişiklik meydana getirerek kişiyi rahatlatır. Büyülü yağların amacı da aynıdır. Aromatik yağların bazıları özellikle ‘büyülü yağlar’ sınıfında değerlendirilir. Çünkü son derece hızlı bir etki meydana getirir ve kişi üzerinde görülür bir duygu değişikliğine neden olur. Duygularınız değiştiği zaman davranışlarınız da değişir.

KİTAP

AŞK, İNTİKAM, SAVAŞ

Eğlenceli filmleri tarif ederken içinde her şey var ‘Aşk, şiddet, intikam’ gibilerinden yapılan tanımlara uygunluk gösteren bir kitap. Adı: 19, Yazarı: Hakan Karahan, Alfa yayınları. Son derece keyifli okunan bir dedektiflik romanı. Fakat içinde her şey var. Bir solukta okudum ve özellikle bütün zamanlar boyunca birbirini bulan sevgililerin her reenkarnasyonda (Yeniden doğmak) aynı özelliklere sahip olmaları ve birbirlerini tanımaları çok ilginç. Ayrıca özel yeteneklerle donanmış kişiler, şifacılar ve büyücülerin işleniş biçimi çok etkileyici. Keyif almak ve dikkatinizi değiştirmek için bu kitabı okuyabilirsiniz.
Yazının Devamını Oku

Tanımadığınız kendinizle tanışacaksınız

3 Haziran 2004
Gökyüzünün zorlayıcı etkileri değişim için güçlü olayların açığa çıkmasına neden olabilir. İkizler burcunda geri giden Venüs, Yay burcundaki köklü değişimleri işaret eden Pluto ile zıt etkileşim içinde ve bugün Ay, bu zıtlaşmayı tetikleyecek. Akşama doğru meydana gelecek bu güçlü etki, duygularınızda büyük değişimlerin meydana gelmesine neden olabilecek olayları açığa çıkarabilir. Bilinçaltınızın derinlerinden yüzeye çıkan farklı duygularınızla yüzleşebilir, şimdiye kadar tanımadığınız, bilmediğiniz taraflarınızı keşfedebilirsiniz. Aşk anlayışınız ve ilişkileriniz bambaşka yönler kazanırken finans ve maddi değerleri bir kez daha gözden geçirebilirsiniz.

Nazarı bertaraf eden kurşun dökme yöntemi

Kurşun döktürmek, nazara karşı uygulanan yöntemler arasında en etkileyici uygulamalardan biri. Etkisi ise, kurşun döküldükten hemen sonra açığa çıkıyor. Uygulamayı geleneksel olarak kırk yaşını aşmış kadınlar, ustalarından el aldıktan sonra yapıyorlar. Nedeni, kurşunun zehirli bir madde olması. Kurşun döken kadın sürekli kurşunla temas halinde bulunduğu zaman çocuk yapma yeteneği zarar görüyor. Eskiler bu etkiyi bildikleri için, kırk yaş koşulunu getirmişler. Zehirli dragların şifa özelliği biliniyor. Az miktarda alındığı zaman tedavi edici etkisi açığa çıkarken, fazla alındığı zaman öldürücü olabiliyor. Tıpkı yılan zehiri gibi. Kurşun dökme eylemi sırasında yapılan uygulama üç kez tekrarlanıyor. Bir kapta eritilen kurşun, nazara uğrayan kişinin üzerine bir kumaş örtüldükten sonra (sıçrayan kurşun parçalarından korunmak için) su dolu bir kaba dökülüyor. Sıcak kurşunun soğuk suyla teması bir patlama sesi meydana getiriyor. Suyun içinden alınan kurşun tekrar eritilip aynı işlem üç kez tekrarlanıyor. Daha sonra kurşunun içine döküldüğü su ile nazara uğrayan kişinin bedenine sürülüyor ve bu sudan bir yudum içiriliyor. Nazara uğrayan kişi örtünün altında bulunduğu sürece neler olup bittiğini bilmiyor. Aniden üzerinde patlayan ses ile irkiliyor. En son kurşunlu suyun bedene sürülmesi ve bir yudum içilmesi sırasında çeşitli biçimler almış kurşuna bakılarak nazarı değen kişinin tarifi ve nazar etkisinin tamamen ortadan kalkmış olduğuyla ilgili yorumlar yapılıyor. Bütün bunlar, üzerinde nazar olduğu duygusuna sahip olan kişinin bu duygudan sıyrılmasını sağlıyor. Böylece nazar yüzünden hissedilen bedendeki bütün sıkıntılar ve rahatsızlıklar ortadan kayboluyor. (Yarın tütsü)

Mektuplar

RUMUZ: ARZU DEMİR

Yükselen burcu Akrep olan bir Aslan’sınız. Doğum anında Ay Terazi burcundayken doğmuşsunuz. Gökyüzünün bu konumu sizin çeşitliliğe sahip olduğunuzu, farklı konularla ilgilenebilecek çok yönlü biri olduğunuzu işaret ediyor. Güneş, en parlak konumunda bulunuyor ve kendinizi en güçlü biçimde ifade ettiğiniz zaman iyi hissediyorsunuz. Ancak yükselen burcunuz Akrep olduğu için, kendinizi çok fazla ortaya koymaktan hoşlanmazsınız. Bu durum içsel olarak bir gerilim yaratabilir. Ancak doğum anında Venüs Başak burcunda durduğu için temkinli duygular yaratıyor ve şahsiyetinizi ortaya koymanın pek güvenli olmayacağı duygusuna kapılıyorsunuz. Bu durum içsel bir çatışma yaşamanıza ve sivri dilli bir ifade içinde bulunmanıza neden olabilir. Sözlerinize dikkat edin ve kırıcı davranmaktan kaçının. Ay’ın aldığı güçlü etkiler, farklı olmak ve özgür olmak için sizi zorluyor. Büyük bir değişim süreci geçirmiş olmalısınız. Şimdi kendinizi yenileme zamanı.
Yazının Devamını Oku

Değiştirme isteği güçlenecek

2 Haziran 2004
Öğlen saatlerinde Ay, Yay burcuna giriyor. Akşama doğru Ay ile Uranüs arasında sert etkileşim meydana gelecek. Bilinçaltının derinliklerinden yükselen çok farklı özelliklerinizi keşfedebilirsiniz. Tabii bu keşifler genellikle meydana gelen olaylar aracılığı ile olur. Sürprizler, duygularınızı harekete geçirir. Akşama doğru duygularınızı denetim altına almalısınız. Ayrıca sürpriz gelişmelere karşı hazırlıklı olmakta fayda var. Kendinizle ilgili değiştirmek istediğiniz yönlerinizi keşfedebilir, olayların yardımıyla hem kendinizde, hem de yaşam biçiminizde değişiklik yapabilirsiniz. Bu kuvvetli bir enerji olduğu için biraz zorlayıcı ve gerilimli duyguların açığa çıkmasına neden olabilir.

Nazarın etkilerinden korunma

Nazar, bakış anlamına geliyor. Bakış, duygu ve düşüncelerin gözler aracılığı ile yansıtılmasını ifade ediyor. Kuvvetli ve yoğun duygulara sahip olan kişilerin bakışları son derece etkileyicidir. Hatta madde üzerinde etki meydana getirecek derecede güçlü bir elektrik açığa çıkarabilen kişiler vardır. Bu tiplerden ‘nazarı değen’ kişiler olarak korkulur. Genellikle mavi renkli gözlerin nazarı değer gibi yanlış bir kanı vardır. Gözün renginden çok kişinin manyetik gücünün yüksek olmasıyla ilgili bir yetenek olan ‘nazar’ genellikle farkında olmadan meydana gelen bir durum olarak karşımıza çıkıyor. İçinizin derinlerinden kopup yükselen bir beğenme duygusu bile nazar etkisi meydana getirir. Fakat genellikle kıskançlık duyguları çok kuvvetli olan kişilerin yoğun duyguyla bakması sonucu açığa çıkan kuvvetli elektrik, bakılan nokta üzerinde etki meydana getirir. Bu etkinin ileri derecede şuurlu olarak meydana getirilmesine metafizik literatürde ‘Psikokinez’ adı verilmektedir. Yani uzaktan bakarak eşyaları hareket ettirme yeteneği. Nazardan en fazla etkilenenler, hassasiyeti yüksek kişilerdir ve bu tiplere halk arasında ‘Yıldızı düşük’ şeklinde bir tabir kullanılır. Şayet duyarlılığınız yüksek ise nazara karşı üzerinizde yansıtıcı etkisi yaratacak bir obje bulundurun. Bizim kültürümüzde gözboncuğu olarak bilinen sembol son derece işe yarayan bir yansıtıcıdır. ‘Benzerin benzerle etkileşimi’ felsefesiyle açıklayabileceğim bu sembol, ‘göze karşı göz’ yani nazar eden kişinin gözüne karşı üzerinizde göz şeklinde bir sembol bulundurarak karşılık vermiş oluyorsunuz. Böylece gözden yayılan titreşimleri üzerinizde taşıdığınız gözboncuğu tıpkı bir paratoner gibi kendisine çekiyor ve böylece siz korunmuş oluyorsunuz. Ayrıca kurşun dökmek ve evinizi tütsülemek de nazarın etkilerini bertaraf etmek için kullanılan diğer yöntemler.

(Yarın kurşun dökmek ve tütsünün mekanizmasını anlatacağım)

Astrolojik ilişkiler

Anne ile çocuk arasındaki ilişkileri öğrenmek elbette önemli. Çocuğunuza karşı nasıl davranmanız gerektiğini anladıktan sonra onun yeteneklerini açığa çıkarmasına yardımcı olabilirsiniz. Kendinize göre değil, çocuğunuzun potansiyeline göre hareket etmelisiniz. Sizin kızınız çok yetenekli. Venüs, Neptün, Ay etkileşiminde doğmuş. Sanat potansiyeline sahip. Bu nedenle çok hassas ve duyarlı bir çocuk. Kolay etkileniyor ve bu nedenle içine kapanık ve çekingen bir tavır sergiliyor. Onu zorlamayın. Müzik dersleri almasını sağlayabilirsiniz. Özellikle piyano dersleri olabilir. Ayrıca tiyatro kurslarına gönderebilirsiniz. Böylece içe kapanıklığını aşabilir.

RUMUZ: AYSEL
Yazının Devamını Oku

Korkularınızdan sıyrılacaksınız

1 Haziran 2004
Bugün Ay Akrep burcunda dolaşıyor ve Neptün ile sert etkileşim içinde bulunuyor. Bu durum endişeler duyulmasına, kuruntular içine girilmesine neden olur. Bilinçaltınızın derinlerinden ortaya çıkan korkular yüzünden sıkıntı duyarsınız. Fakat bu durum geçici ve kuruntularınızı çevrenize yansıtmaktan kaçının. Ay daha sonra Başak burcunda dolaşan Mars ile uyumlu etkileşim içine girecek. Gökyüzünün bu konumu güçlü istekler duymanıza ve korkularınızdan sıyrılıp isteklerinizi gerçekleştirmek için harekete geçmenize yardımcı olacak.

Kendimizi nasıl anlatabiliriz

Düşüncelerinizi ve duygularınızı anlatamadığınız duygusu içinde yaşamak çok zor. Özellikle sevdiklerinize kendinizi anlamadığınız ve bunun için çok çaba sarfettiğiniz halde bir türlü anlaşılmadığınız duygusu içinde yaşıyorsanız, bir süre sonra hasta olursunuz. Boğazınıza sanki bir şey tıkanmış da yutkunamıyormuş gibi hissederseniz. Sesiniz kısılır. Özellikle söylediklerinizin anlaşılmadığını düşünüp öfkelenecek olursanız, sesiniz tamamen gider. Ağzınızın içinde aftlar oluşur. Hatta guatr olabilirsiniz.

Genellikle eşinize, sevdiğinize, çocuğunuza, kardeşinize, çok önemsediğiniz kişilere kendinizi anlatamadığınız duygusu içinde bulunuyorsanız, gırtlak problemleri ortaya çıkar.

Kendinizi anlatmak için ilk önce karşınızdaki kişinin anlattıklarını anlamaya çalışmalısınız. Çünkü, anlaşılmamak tek yanlı değildir. Her iki kişi de karşılıklı anlaşılmadığının, söylediklerini anlatamadığının sıkıntısı içinde bulunur. Sizi anlasınlar diye beklemek yerine siz karşınızdaki kişileri anlamaya çalışın. Kendi düşünceleriniz içinden bakmayın. Zihninizi özgür bırakın. Öğrendiğiniz bilgiler, kesin kurallar ve katı şartlar içinde bulunarak karşınızdaki kişiyi dinlerseniz, size uygun olanları duyarsınız, size uygun olmayanlar düşüncelerinize bile ulaşamaz. Halbuki kayıtsız şartsız dinleyecek ve karşınızdaki kişinin anlattıklarını anlamaya çalışacak olursanız, size uygun olmasa bile onu anlamış olursunuz. Anlayan kişi karşısındaki kişiye anladığını belirten bir duygu ile yaklaşır. Bunun sonucunda karşınızdaki kişi de sizi dinlemeye başlar, hem de aynı şekilde. Böylece aranızdaki anlaşmazlıklar son bulmaya başlar. Karşınızdaki kişiyi anlamış olmanız, onun fikirlerini, görüşlerini kabul ettiğiniz anlamına gelmiyor. Fakat daha konuşmanın başında reddettiğiniz zaman daha sonra söylenen hiçbir şeyi duymazsınız ve tabii anlayamazsınız. Karşınızdaki kişi de sizin kendisini dinlemediğinizi hisseder ve siz konuştuğunuz zaman o da sizi dinlemez. Anlattıklarınızın dinlenmesini ve anlaşılmasını istiyorsanız, ilk önce siz anlamak için gayret göstermeli ve kayıtsız şartsız dinlemeyi öğrenmelisiniz.

Mektuplar

Belkıs B. TUNCER imzalı mektup oğlu hakkında soruyor. Fakat doğum yerini yazmamış olduğunuz için yükselen burcunu hesaplamam mümkün değil. Öğle saatinde doğduğu için yükselen burcunun Koç olma ihtimali kuvvetli. Ancak belirttiğim gibi doğum yerine göre bu durum değişebilir. Güneş ise tam geçiş anında iken doğmuş. Oğlunuzun burcu Oğlak. Güneş Oğlak burcunun son derecesinde duruyor. Üstelik Ay ve Merkür de Oğlak burcunda iken doğmuş. Bu nedenle Oğlak özelliklerinin güçlü olduğunu söyleyebilirim.
Yazının Devamını Oku

Radikal değişimler olacak

31 Mayıs 2004
Bugün İkizler burcunda geri gitmeye devam eden Merkür ile köklü değişimleri sembolize eden Pluton, Yay burcundan zıt etkileşim içinde bulunuyor ve duyguların derinden etkileneceğine işaret ediyor. Geri giden Venüs zaten duyguların derinleşmesine ve belirgin hale gelmesine neden olduğu için Pluton’un güçlü etkisiyle derinden değiştirici olayların açığa çıkması mümkün. Güzellik anlayışından ilişkilere, finans sektöründen güzellik sektörüne (Kozmetik, moda, kadın) kadar Venüs’ün sembolize ettiği bütün alanlarda radikal değişikler meydana gelebilir.

Aynı dünyada başka dünyalar

Öğrendiğimiz bilgilerle düşünüyor, yaşadığımız tecrübelerle öğrendiklerimizi pekiştiriyoruz. Sonra bunları paylaşıyoruz. Bazıları onaylıyor, bazıları ise onaylamıyor. Herkesin onayını almak için daha fazla çalışıyoruz. Kesin bilgilere ulaştığımızı düşünüyoruz ve kendimizden emin olunca bildiklerimizi büyük bir inanç içinde anlatıyoruz. Anlattıklarımızın gerçek olduğuna inanıyoruz. Bunun sonucunda anlattıklarımız son derece etkili oluyor ve bu kez hemen herkes onaylıyor. İşte bu aşamadan sonra bizim öğrendiklerimiz, herkesin bilgisi haline geliyor. Ortak bilinç oluşuyor ve öğrendiğimiz bilgiyi yaşamaya başlıyoruz. Her yerde karşımıza çıkmaya başlıyor ve bunun sonucunda değişmeye başlıyoruz. Yeni bir keşif, o güne kadar öğrendiklerimizi yeniden gözden geçirmemizi ve dünyayı yeniden yorumlamamızı sağlıyor. Bunun sonucunda kendimizi ve yaşadıklarımızı da yeniden yorumluyoruz. Ve nasıl yorumluyorsak öyle bir dünyada yaşıyoruz. Yani yaşadığımız dünya bizim eserimiz. Yaşadığımız bireysel deneyimleri öğrendiğimiz yeni bilgiyle yorumlarken, içine doğduğumuz kültürün bilgilerini katıyor ve kendi küçük dünyamızı oluşturmaya başlıyoruz. Bunun sonucunda hepimiz aynı dünyada yaşadığımız halde başka başka dünyalarda yaşıyoruz. Ortak özellikler belirgin olurken kendimize özel geliştirdiğimiz çizgiler belirsizleşmeye başlıyor ve kendimizden başka kimse anlamıyor. Bunun sonucunda anlaşılmadığımızdan ve anlatamadığımızdan yakınmaya başlıyoruz. (Yarın kendimizi nasıl anlatabiliriz)

Astrolojik ilişkiler

Eşinizin doğum saatini bilmediğinizi yazmışsınız. Bu nedenle astrolojik açıdan aranızdaki uyumluluğu çok belirgin olarak incelemek mümkün değil. Fakat genel olarak doğum anındaki bazı etkiler sizin ondan çok etkilendiğinizi ve onun sizin üzerinizde baskı yarattığı duygusuna sahip olduğunuzu gösteriyor. Onun otoritesinin sizi etkilediğini ve içinize kapanmanıza veya kendinizi göstermenize izin vermediği duygusuna neden olabilir. Fakat doğum zamanınız doğru ise siz zaten bir İkizler olduğunuz halde içsel birisiniz. Yani bir İkizler’in kendini gösterdiği gibi göstermekten hoşlanmayan birisiniz. Eşiniz, sizin bu halinizin daha da derinleşmesine neden olabilir fakat böylece kendinizle ilgili farklı özelliklerinizi keşfetmeyi başarabilirsiniz. O da bir Koç olduğu halde sezgileri ve hayal gücü kuvvetli, algılaması yüksek biri. Birbirinizi kolay anlayan ve ne istediğini bilen bir çiftsiniz.

RUMUZ: BİRGÜL
Yazının Devamını Oku