Baskı hissedebilirsiniz

Dolunay bugün öğleden sonra meydana geliyor ve tabii gözükmüyor. Fakat yine de duyguların yoğunlaşmasına neden olacak.

Özellikle akşamüstü duygularınızın derinleşip farklı bir hal meydana geldiğini hissederseniz, yeni kararlar almaktan kaçının. Üstelik aynı anda Jüpiter duygularınızı büyütecek. Bu durum bilinçaltınızı uyarabilir ve nedenini anlamadığınız davranışlarda bulunmanıza neden olabilir. Fakat Satürn, duygularınızın yönettiği davranışlarınız üzerinde kontrol kurmanıza ve heyecanınızı yatıştırmanıza yardımcı olacak. Tabii bu durum baskı da yaratabilir ve sert bir tavır sergilenmesine neden olabilir.

Sevgiyi serbes bırakma tekniği (3)

Derinlere hapsettiğimiz sevgiyi açığa çıkarmak için ilk önce korkularımızla başa çıkmayı öğrenmeliyiz. Sevgimizi serbest bırakırsak, savunmasız kalacakmışız veya sevgimizi kullanarak bizi istismar edeceklermiş korkusu içinde bulunuyoruz. Bunun sonucunda içimizden kuvvetli yükselen arzuyu korkularımızla bastırıyor ve bu kez korkular ve baskılar arasında sıkışıp kalmanın sıkıntısı içinde yaşıyoruz. Fakat daha da önemlisi bütün bunları farkında olmadan, düşünmeden yapıyoruz. Sonra da neden bunalımda olduğumuzu anlayamıyoruz. Elbette ki, bunalımlarımızın açıklamalarını yapabileceğimiz bir dizi neden sıralayabiliriz. Fakat bunların hiçbiri bizim durumumuzu açıklayan gerçek nedenler değil. Sadece etrafında dönüp durduğumuz görünür nedenler ve bu nedenlerin altında yatan gizli nedeni bulmak, ortaya çıkarmak için pek bir gayretimiz yok. Çünkü bundan da korkuyoruz. Sevginizi hapsettiğiniz derinliklerden serbest bırakmak için, önce korkularınızı tespit etmeniz gerekiyor. Bunun için yazılı çalışma yapmanızı öneriyorum. Daha önce ‘Korkulardan Kurtulma Çalışması’ olarak önerdiğim çalışmayı bu amaç için yapabilirsiniz. Bu kez dikkatinizi sevgi duygunuza yöneltin ve neden sevginizi serbest bırakamadığınızı kendinize sorun. Bu çalışmayı yapmak için kendinize zaman ayırın ve her gün kendinize bir saat ayırın. Önce gevşeyin. Dikkatinizi kendinize yöneltin. İçinde bulunduğunuz durumu ve bulunduğunuz konumdaki kendinizi düşünün. Sonra sevgiyle davranmak için neye ihtiyacınız olduğuna odaklanın ve defterinize içinizden yükselen ihtiyaçlarınızı yazın. Sonra bu ihtiyaçlarınıza odaklanın. İhtiyaçlarınızla karşılaşmak için ne yapmanız gerektiğini kendinize sorun ve bunları da yazın. İşin komik tarafı ihtiyaçlarınızla karşılaşmak için sevgiye ihtiyacınız olduğunu anlayacaksınız. Peki sizi tutan nedir? Korkular... (Pazartesi günü devam edecek)

KİTAP

AŞK MUTFAKTA PİŞER

İrlandalı yazar Maeve Binchy’nin yazdığı kitaplar şu ara dünyanın en çok satan kitapları arasında yer alıyor ve filmlere konu oluyor. Rahat okunan, ağlatmak yerine değişen dünyanın ilişkileri nasıl değiştirdiğini sorgulayan ‘Aşk Mutfakta Pişer’ aklın önerdiği hayat ile duyguların zorladığı insan motifini rahat bir dille anlatırken İrlanda ile dünyanın herhangi bir yerindeki insanın duygularının aynı olduğunu şaşkınlıkla öğreniyor ve kendi hayatınızın içinde kitaptaki benzer karakterleri arıyorsunuz. Sanırım bu nedenle Maeve Binchy’nin kitapları dünya sinemasına konu oluyor.

‘Doğan Kitap’ yayınlarından çıkan ‘Aşk Mutfakta Pişer’in çevirisini yapan Lale Budak, kitabın keyifle okunmasını sağlıyor.
Yazarın Tüm Yazıları