Yasemin Boran

Yaşantınızda değişiklik yapmak isteyebilirsiniz

23 Kasım 2005
Aslan burcunda ilerleyen Ay, bugün sabah saatlerinde Pluton’u tetikleyecek. Ateş ve Hava burçlarının son 10 günlük devresinde doğanları, yani Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi, Kova ile Başak ve Balıkları etkileyen gökyüzünün bu konumu, yaşantısında değişiklik yapmak isteyenlerin duygularını harekete geçirecek. İlginç keşiflerin yapıldığı, bilinçaltını açığa çıkaran yöntemlerin önem kazandığı bir dönem... Aynı zamanda özellikle saklanmış olan bazı durumların ortaya çıkması ve buna bağlı karışıklıkların yaşanması da mümkün...

Yıldızlarım uygun değil, soru sormayın

Tayland Başbakanı Thaksin Shinawatra, çıktığı Güney Kore ve Çin gezisini tamamlayıp ülkesine döndüğü zaman gazetecilere sorularını cevaplamayacağını söylüyor ve gerekçe olarak astrolojik bir açıklama yapıyor. Yaptığı son derece ilginç açıklama şöyle; ‘Şimdi Merkür, benim yıldızımla aynı hizada. Merkür iyi değildir, ben de bu durumda konuşmayacağım. Yeni yıla kadar bekleyeceğim.’

Merkür gezegeninin yavaş hareket ettiğini belirten Shinawatra, 2006’ya kadar astrolojik açıdan rahatlamayacağını söylerken, sanırım kendi doğum haritasını kastetmiş olsa gerek. Fakat Tayland gazetecilerinin bu konudaki yorumu daha da ilginç. Zaten Başbakan Thaksin Shinawatra sık sık basını susturmaya çalışmakla suçlanıyormuş ve şimdi de astrolojiyi bunun için kullanıyormuş. Demek ki, buradaki basın ve halk astrolojiyi ciddiye alıyor!

Aslında Tayland Başbakanı’nın astrolojik açıklaması son derece dikkat çekici. Çünkü Merkür gerçekten şu sıralar çok yavaş hareket ediyor. Geri gitme dönemleri Merkür’ün en yavaş hareket ettiği dönemlerdir. Şimdi kendisinin doğum anını bilmediğim için pek bir şey söylemem mümkün değil, fakat kesinlikle Merkür’den etkilendiğini belirtmeliyim. Çünkü yaptığı açıklama ile aslında geri giden Merkür etkisini ortaya koymuş oluyor ve herkesin dikkatini üzerine çekiyor.

Merkür’ün geri gittiği dönemlerde yanlış anlamalar ve anlaşılmalar meydana gelir. Hata yapmamak için yapılan yanlışlar daha ciddi sonuçlar doğurabilir.
Yazının Devamını Oku

Öfkeli davranmamaya özen gösterin

22 Kasım 2005
Bugün Güneş burç değiştiriyor ve Yay Burcuna giriyor. Böylece Yayların dönemi başlamış oluyor. Aslan burcunda dolaşan Ay sabahın erken saatlerinde Satürn’ü sonra Mars’ı ve öğle saatlerinde ise Neptün’ü tetikleyecek. Meydana gelen olaylar baskı yaratabilir. Alkol, zehirler, kimyasal maddeler ve yanılgılardan kaynaklanabilecek sorunlar çıkabilir. Bugün sert bir tavır içinde bulunmamaya ve öfkeli davranmamaya özen göstermek gerekiyor.

Yay Burcunun özellikleri

Zodyak’ın en iyimser tipleri olan Yaylar, bu özellikleri sayesinde şansı davet ederler. Burçlar kuşağının bu şanslı tipi iyimserliğin getirdiği rahatlığı çevrelerine yansıtır ve neşeleriyle en gergin ortamları bile yumuşatırlar. Ciddi sorunlar karşısındaki pozitif tavırlarıyla dikkat çekerler.

Şu sıralar derin düşüncelere dalan Yaylar’ın içsel seyahatler yapmaları mümkün fakat fazla derinleşmeseler ve seyahatlerini dış dünyada yapsalar daha iyi olacak. Fakat bir proje üzerinde çalışıyorsanız, bundan daha iyi bir zaman bulamazsınız. Bu arada yapılması gereken işler bekleyebilir. Zaten genel olarak Yaylar aceleci tipler değildir. Gelişmeleri akışına bırakmayı ve izlemeyi bilirler.

Nasıl olsa her şey istedikleri gibi gelişecek ve sonunda istediklerine kavuşacaklarını bilirler. Bu bilgiyle ve iyi beklentiler içinde bulundukları için de istedikleri olur. Genişleme, büyüme ve evrensel bilgiye ulaşmak için hareket halinde olmak gerektiğini bilen Yaylar, uzun yolculuklardan keyif alır.

Dar alanlar, kapalı mekanlardan hoşlanmayan Yaylar’ın özgürlüğünü kısıtlayan durumlar hasta olmalarına neden olabilir. Anne, baba, eş, patron veya arkadaşının kendisine baskı uygulamasından ve kısıtlamasından hiç hoşlanmaz. Tepkileri şiddetli olmasa bile istediği özgür ortamı yaratmayı başarır. Baskı kurduğunuz zaman hemen uzaklara gitmek için projeler yapmaya başlar.

Büyük veya çok uzak hedefler bir Yay’ı korkutmaz. Doğuştan maceracıdır ve hedefin neresi olduğu çok önemli değildir. Sadece gidilecek bir hedef olması yeterlidir. Çünkü hedefin olması demek, yola çıkmak demektir ve Yay için yollarda olmak önemlidir. Yaylardan pek çok araştırmacılar ve seyyahlar çıkar.
Yazının Devamını Oku

Kararlar ve yargılar değişebilir

21 Kasım 2005
Onur ve gurur adına yapılan davranışlar ve ortaya çıkan durumlar koşulları zorlayabilir. Fırsat olarak değerlendirilecek gelişmeler meydana gelebileceği gibi endişe uyandıran olaylar da ortaya çıkabilir. Özellikle geçmişin derinliklerinden süzülüp ortaya çıkan değerler ve gizlenmiş olaylar açığa çıkabilir ve buna bağlı olarak alınmış kararlar ve yargılar değişebilir. Ekip çalışmaları ve uluslararası büyük organizasyonlarla ilgili karışıklıklar, önemli değişikliklere neden olacak.

MEKTUPLAR

Yükselen burcunuz Aslan ve içsel olarak yaşadığınız karışıklıklar kendinizi gösterme konusunda ortaya çıkıyor. Çünkü siz kendinizi göstermekten hoşlanmıyorsunuz. Fakat aynı zamanda çevrenizde kabul gören ve dediğini yaptıran biri olmak istiyorsunuz. Bunun sonucunda ortaya çıkan gerilim sizi zorluyor. Özellikle olaylar şu sıralar tarzınızı değiştirmeye zorluyor ve kararsızlıklar içinde bocalıyorsunuz. Şimdilik olayları akışına bırakın ve gelişmeleri bekleyin. Sizin için şu aralar karar vermek için pek uygun değil. Aralık ayının ikinci yarısında sonra daha sakin ve kararlı olacağınız bir dönem başlayacak. Ne istediğinizi belirleyecek ve 2006 da harekete geçeceksiniz. Şimdi sabırlı olmanın ödüllerini Şubat ayında almaya başlayacaksınız.

RUMUZ: ÖZLEM

Sorduğunuz kişinin doğum saatini belirtmediğiniz için aranızdaki uyumluluk incelemesini tam olarak yapabilmek mümkün değil. Fakat onun Venüs ve Satürn’ü sizi etkiliyor. Yani hem onun beklediği özelliklere sahip birisiniz ve sizi seviyor fakat aynı zamanda sizi değiştirmek için baskı yaratıyor. Veya siz onun davranışlarını baskı olarak algılıyorsunuz ve etkileniyorsunuz. Aslında bu etkileşim sizin disipline olmanıza yardımcı olacak ve ihtiyacınız olan değişiklikleri yapabilmenizi sağlayacak. Tabii bu sırada bunalabilirsiniz. Fakat ilişkinizin geliştirici olacağını söyleyebilirim. Karşılıklı birbirinizi geliştirebilirsiniz. İlişkinizle ilgili anlattıklarınızdan aşama yapma zamanın geldiği anlaşılıyor. Bu aşamayı evlenerek gerçekleştirebilirsiniz. Fakat bunun size bağlı olduğunu söylemeliyim. RUMUZ: EGE
Yazının Devamını Oku

İletişim karışıklığına dikkat

18 Kasım 2005
Gerilim yaratan olaylara yönelik ilginç tedbirler alınabilir ve şimdiye kadar uygulanan yöntemlerin dışına çıkılabilir. İlişkiler son derece olumlu yönde gelişecek fakat iletişim ve haberleşmelerle ilgili meydana gelen karışıklıklar radikal değişikliklere neden olacak. İletişim cihazları ve elektronik araçlarla ilgili sorunların ortaya çıkması ilginç çözümler bulunmasına ve sistemle ilgili önemli değişiklikler yapılmasına neden olacak.

Merkür ve sağlık

Akıl, haberleşmeler ve iletişim araçlarını sembolize eden Merkür’ün Yay Burcunda geri gitmesi zihinsel açıdan genişleme ve düşüncelerin ayrıntılarda kaybolması biçiminde etkiler meydana getirirken aynı zamanda derinleşen düşünceler farklı bir adalet kavramını açığa çıkarabilir.

Yay Burcunun zıt burcu olan İkizler’i yöneten Merkür zihinsel faaliyetin dışında dişlerle bağlantısı vardır. Bu nedenle İkizler tiplerinin arasından başarılı dişçilerin çıktığı görülür. Doğum haritasında Merkür’ün Satürn’den aldığı sert etkiler zihinsel faaliyet üzerinde baskı yaratırken aynı zamanda diş sorunlarına da işaret eder.

Merkür’ün geri gittiği dönemlerde ihmal edilen diş sorunlarının ortaya çıkması veya dikkatin dişlere yönelmesi sonucunda her zaman olduğundan daha fazla dişlerle ilgilenilmeye başlar. Şimdi Yay Burcunda geri giden Merkür döneminde ortaya çıkan diş sorunları can sıkıcı olsa bile yarım kalmış tedavilerin sonuçlanacağını işaret ettiği için bu dönemi faydalı bir biçimde geçirmek mümkün.

Geri giden Merkür dönemlerinde nöroloji, zihinsel hastalıklar, eller, kulaklar ve ciğerlerle ilgili çeşitli tedavi yöntemleri önem kazanır ve ihmal edilmiş olan bu organlarla ilgili ortaya çıkan sorunların çözümlenmesi için harekete geçilir.

Geri giden Merkür döneminde Merkür’ün sembolize ettiği organlarla ilgili tedavi yöntemlerini tanıtmak için çeşitli etkinliklerin ve organizasyonların yapılabileceğini, hem de bu konulara yönelik yapılacak yayınlar açısından uygun bir zaman olduğunu söylemek mümkün.
Yazının Devamını Oku

Elektronik sorunları var

17 Kasım 2005
İletişim sorunları ve evraklarla ilgili karışıklıklar çıkabilir. Özellikle büyük organizasyonlarda ortaya çıkabilecek aksaklıklara karşı tedbirli olmak gerekiyor. Havadaki elektriğin yoğunlaşması zihinsel gerilime neden olabileceği gibi elektrikli aletler ve elektronik cihazlarla ilgili sorunlar çıkartabilir. Skandallar, alınmış kararları ve mevcut durumu değiştirici olabilir. Bugün dikkat gerektiren konularda çalışmalar yaparken tedbirli olunması gerekiyor.

Öfkeyle başa çıkmak

İçinde bulunduğunuz koşulları anlamaya çalışın. Birlikte olduğunuz kişilerin sizin için ne ifade ettiğini, neden bu kişilerle birlikte olduğunuzu, gelişiminize olan katkılarını anlamaya çalışın. İçinde bulunduğunuz şartların nasıl oluştuğunu düşünün. Ve hiçbir şeyin durup dururken aniden ortaya çıkmadığını bilin.

Yaşanılan olaylar kendiliğinden meydana gelmez. Olaylara neden olan insanlardır ve siz de yaşadığınız olayları anlamaya çalışırken olayın parçası olan kişileri ve kendinizi anlamaya çalışmalısınız. Anlamadığınız bir durumu kabul gösteremezsiniz. Ve kabul göstermediğiniz bir şeyi sevemezsiniz.

Öfkeyle başa çıkmanın yolu, sevginizi bilincinizin derinlerinden yükseltip dışarı çıkarmakla mümkün. Bunun için kendinizi sevmeye başlamanız gerekiyor. Fakat insan, kendisinin dışındaki her şeyle meşgul olurken kendisiyle ilgilenmiyor. Bu sırada meydana gelen olaylar kişinin kendisiyle ilgilenmesine zorluyor. Fakat bu kez de kendimizle ilgilenmek yerine olaylara odaklanıp kendimizden başka her şeyle ilgileniyoruz.

Öfkeleniyoruz, kızıyoruz ve ‘Öyle yapmasaydı, şöyle dursaydı, hepsi onun suçu’ şeklinde pek çok eleştiri ve öneri getirirken, kendimizi hesaba katmıyoruz. Durumun yaratıcısı olan duygu ve düşüncelerimizin yönlendirdiği davranışlarımızı, bu davranışların altında yatan isteklerimizi kısaca kendimizi gözardı ediyoruz.

Meydana gelen olaylardan önceki durumu tamamen unutuyoruz. Sanki her şey bir anda olmuş, bitmiş ve biz de şansızlık kurbanıymış gibi bir duygu içinde, sevgimizi daha da derinlere gömerken, şiddet, öfke ve nefret duygularının esiri oluyoruz. Kendinizi öfkeye kaptırmayın ve anlamaya çalışın.
Yazının Devamını Oku

Düşünce sistemi bile değişebilir

16 Kasım 2005
Son derece hareketli bir gün. Özellikle iletişim ve haberleşmeler konusunda ortaya çıkan karışıklıklar ilginç fikirlerin doğmasına neden olacak. Unutulmuş veya özellikle saklanmış durumların ortaya çıkması, alınmış kararların değişmesine neden olabileceği gibi, düşünce sistemini değiştirebilir. Yabancı kültürlerin ve şimdiye kadar bilinmeyen farklı inanç biçimlerinin açığa çıkacağı ve ilginç araştırmaların yapılacağı bir dönem.

Derinleşen düşünceler

Düşünüyorum, öyleyse varım, diyen düşünürün neler düşündüğünü çok merak ediyorum? Malum Merkür geri gidiyor. Hem de felsefe, inanç ve yargı organlarını sembolize eden Yay Burcunda geri gidiyor ve düşünceleri derinleştiriyor. Bunun üzerine düşünmeye başlıyorsunuz.

Düşüncelerim beni karşımdaki ağacın içine de sokabilir... Uzayın derinliklerinden, makro kozmostan dünyaya bakmamı da sağlayabilir.

Ve hatta içime, en derinlere hücrelerimden de öte, mikro kozmostan yeryüzüne de bakabilirim... Ve baktığım her şeyi başka başka tarif edebilirim.

Peki, hangisi gerçek?

Bütün bu bakışlar, benim öğrendiklerimle bağlantılı olmayacak mı? Daha doğrusu, bugüne kadar keşfedilen dünyanın tarifi üzerine kurulu olmayacak mı?

Şimdiye kadar dünyanın, maddenin, insanın tarifi öylesine çok kereler değişmiş bulunuyor ki, ben hangi tarifi yapıyor olacağım? Ya da benim dünyayı tarifim, açıklayıncaya kadar eskimiş olacak mı? Tıpkı bilgisayar ya da müzik seti gibi... Her dakika artık çok önemli ve bunun en önemli göstergesi, bilgisayar teknolojisi...

Bir bilgisayar alıyorsunuz ve gün bitmeden eskimiş oluyor çünkü o dakikalarda yeni teknolojiyle üretilmiş yepyeni bir bilgisayar piyasaya sürülmüş oluyor ve elinizdekinin kıymeti bir anda yok oluyor.

Tıpkı düşüncelerimiz gibi...
Yazının Devamını Oku

Sertliğe karşı tedbirli olmak gerek

15 Kasım 2005
Sabah saatlerinde meydana gelen olaylar baskı duygusu uyandırabilir. İsteklerin gerçekleştirilmesini zorlaştıran durumlar karşısında öfkeli ve sert tavırlar açığa çıkabilir. Sabırsızlık ve tahammülsüzlük yüzünden ortaya çıkan çatışmaların sevgi ve anlayışla çözümlenmesi mümkün. Şimdiye kadar bastırılmış veya baskı altına alınmış duyguların sert bir biçimde açığa çıkmasına neden olabilecek durumlar yaratmamaya özen göstermek ve tedbirli olmak gerekiyor.

Güç savaşları

Öfke, tahammülsüzlük ve şiddet duygularının açığa çıktığı bir dönemi işaret eden gökyüzünün konumu, dünyanın büyük bir değişim süreci içinde bulunduğunu gösteriyor. Özellikle Boğa Burcunda geri giden Mars’ın Aslan burcunda dolaşan Satürn ile sert bir etkileşim içinde bulunması güç savaşlarının açığa çıkacağını işaret ediyor.

Felsefenin ve inanç biçimlerinin sorgulanacağını işaret eden Yay Burcundaki Merkür’ün geri gitmeye başlaması ise, geçmişin karanlıklarına gömülmüş veya unutulmuş olayların gündeme geleceğini, yargılanacağını ve geçmişte alınmış kararların tekrar gözden geçirileceğini gösteriyor. Özellikle yargı organlarıyla ilgili bazı değişiklikler yapmaya zorlayan durumlar açığa çıkabilir ve buna bağlı olarak alınmış kararlar tekrar gözden geçirilebilir.

Yabancı kültürler ve uluslar arası organizasyonlarla ilgili farklı araştırmalar ve ilginç keşiler de hem şaşırtıcı, hem de kabul görmüş düşünce biçimini değiştirici olacak.

Kitlesel olarak değişikliğe zorlayan olaylar kişiler üzerinde duygusal baskı, öfke ve şiddet duygularının açığa çıkmasına neden olur. Böyle bir dönemde içinizden yükselen öfkeyi ancak sevgiyle yatıştırabilirsiniz. Hatta öfkenin açığa çıkardığı yıkıcı enerjiyi sevgiyle dönüştürebilir ve yapıcı yönde kullanabilirsiniz.

Duygusal baskının yarattığı gerilimi ancak içinizdeki sevgiyi uyandırarak dengelemenin mümkün olabileceğini hatırlayın ve sevdiklerinize karşı kırıcı davranmaktan kaçının. Çünkü dünya bireylerden oluşuyor ve her bir kişinin açığa çıkardığı öfke veya sevgi ile dünya biçim kazanıyor.
Yazının Devamını Oku

Düşünceler derinleşecek

14 Kasım 2005
Bugünden itibaren Yay Burcunda ilerleyen Merkür geri gitmeye başlıyor. Büyük organizasyonlar ve farklı kültürlerle ilgili çalışmalar önem kazanacak. Alınan kararlar ve yargıların yeniden gözden geçirilmesini gerektiren durumlar ortaya çıkabilir. Fakat Satürn’ün uyumlu etkisi, ölçülü ve sabırlı davranılacağına işaret ediyor. Gökyüzünün konumu endişe yaratan durumlar karşısında düşüncelerin derinleşeceğini gösteriyor.

Gizli güçlerinizi uyandırın

Yetenekleri harekete geçiren yaratıcı enerjinin açığa çıkabilmesi için insanın zorlanmaya ihtiyacı var.

Kriz dönemleri ve zor koşullar, insanın hayatta kalmak ve zorlukları aşmak için muazzam bir itilim duymasına neden oluyor. İçinizdeki güçler harekete geçiyor ve o güne kadar farkına varmadığınız yetenekleriniz uyanıyor.

Çözümsüz bir anda ve sıkıntılardan bunaldığınız bir sırada ortaya koyduğunuz çözümler, kendinizi bile şaşırtacak boyutlarda olabiliyor. Çünkü, bu sırada düşünmüyorsunuz. Sadece bütün dikkatinizi aşmanız gereken soruna yöneltiyorsunuz. Böylece içinizdeki gizli güç uyanıyor ve sizi harekete geçiriyor.

Üzerinizdeki baskılar ne kadar şiddetliyse, gizli güçlerinizin uyanması da o derece parlak olabiliyor.

Şimdi bunları yazmanın benim tarafımdan kolay olduğunu düşünebilirsiniz ve sıkıntıları yaşarken gizli güçlerin size yardımcı olmadığından yakınabilirsiniz.

Çok haklısınız. İnsan yaşarken hiçbir şeyin farkında olamıyor. Hele kendi yaptıklarını hiç bilemiyor. Ancak, yaşayıp bitirdikten sonra arkasına dönüp ‘Vay canına, ben neler yapmışım’ diyebiliyor.

Sonra ‘gizli güçler’ deyince hemen ilahi bir elin sihirli değneğini size dokundurup hayatınızı değiştireceğini beklemeyin. Yani ‘gizli güç’ derken ben bunu kastetmiyorum. Sadece sizin içinizdeki saklı olan gücün nasıl uyandığını anlatmaya çalışıyorum. Ve henüz kendinizin haberdar olmadığı gizli yeteneklerinizin uyanmasından söz ediyorum. Zor dönemlerin dışında kendi üzerinizde yapacağınız çalışmalar ve uygulayacağınız disiplin sayesinde gizli güçlerinizi uyandırabilir, derinlerde saklı olan yeteneklerinizi keşfedebilirsiniz.
Yazının Devamını Oku