Yasemin Boran

Duygular derinleşecek yoğunlaşacak

15 Aralık 2005
Bugün İkizler burcunda meydana gelen dolunay Plutonu tetikleyecek. Bilinçaltına itilmiş veya bilerek saklanmış olaylar şiddetli duygusal patlamalarla ortaya çıkabilir. Özellikle bugün akşam saatlerinde meydana gelen olaylar duygu ve istekleri değiştirici olacak. Günün ilerleyen saatlerinde Venüs burç değiştiriyor ve Oğlak burcundan çıkıp Kova Burcuna giriyor. Gökyüzünün bu konumu evrensel bir anlayışın hakim olacağını işaret ederken duyguların derinleşeceğini ve yoğunlaşacağını gösteriyor. Çünkü bugünden itibaren ay sonuna Kova’nın ilk derecesinde kalacak.

Yeni bir zamanın başlangıcı

Kabul gören gerçeklerden daha başka gerçekler olmalı!

Bilincin derinlerinden yükselen bu duygu, çağımız insanın hem düşünce biçimini, hem de davranışlarını etkiliyor. Bunun sonucunda henüz kabul görmemiş bilgileri, başka gerçekleri ve geçmiş kültürlerin izlerini sürmeye başlıyoruz.

Tatminsizlik, mutsuzluk ve çözümsüzlük içinde kıvranan insan, sahip olduğu bilgiyle içinde bulunduğu durumdan kendisini çıkartamayınca, başka gerçeklerin arayışı içine giriyor.

Zaten gelişmek için böyle bir duyguya ihtiyaç var. Tatmin olduğunuz zaman, yaşantınız belli bir düzen içinde aktığı zaman, çözecek bir sorunla karşılaşmadığınız zaman, düşünmezsiniz!

Düşünmediğiniz zaman büyümezsiniz. Gelişmezsiniz. Gelişim durur. Hayat durur. Hayatın durması, ölüm demektir.

Bilincin en derinlerinden yükselip insanı dürten yaşama arzusu ise rahatsızlığı da beraberinde getiriyor. Çünkü düşünmeye başlamak için, rahatsız olmak gerekiyor. Rahatınızı kaçıran bir durumla karşılaşıp çözümsüzlük içine girmelisiniz ki, araştırmaya, anlamaya ve çözmeye çalışın. Yani düşünmeye başlayın.

Öğrendikleriyle yetinen insanın karşısında bilmediği bir durumun çıkması aslında bir çeşit hediyedir. Karmaşık bir durumu hediye olarak algılayan kişinin karmaşayı çözmesi ve bir sonraki aşamaya geçmesi, içinde bulunduğu durumu talihsizlik olarak değerlendiren kişiden daha kolaydır.

Şimdi öğrenme zamanı. Çünkü şimdiye kadar öğrendiklerimizle tükettiğimiz hayat bitti ve yeni bir zamana geçme vakti geldi. Yoksa başka gerçeklerin arayışı içine girilmezdi. Tabii bu durumun sancılı bir süreç olduğunu bilmelisiniz ve bunu bir çeşit doğum sancısı olarak yorumlayabilirsiniz.
Yazının Devamını Oku

Yöntemde yenilik yapın

14 Aralık 2005
İkizler burcunda dolaşan Ay, hareketli bir gün geçireceğimizi işaret ediyor. Özellikle kısa yolculuklar, seminer ve konferanslar, arkadaşlık ilişkileri ve gençlere yönelik projelerin yoğun olacağı bir gün.  Öğle saatlerinde Uranüs’ü tetikleyen Ay, aniden ortaya çıkan durumların planları değiştirebileceğini işaret ediyor. İletişim araçlarıyla ilgili ortaya çıkan aksaklıklar, şimdiye kadar uygulanan yöntemle ilgili yenilik yapılması gerektiğini açığa çıkarabilir.

Değişim ve değiştiğimizi bildirenler

Düşündüğümüz şey değiştiği zaman, olmak istediğimiz şey de değişir. Bilincimizde meydana gelen bu değişiklik isteklerimizi, hayata bakış açımızı tamamen değiştirir ve başka bir şey olmak isteriz ve bunun için çalışmaya başlarız. Fakat bu sırada düşüncelerimizin değiştiğinin farkında olmayız ve dünyanın değiştiğini düşünürüz. Fakat kendimizin değişmiş olabileceği aklımızın ucundan bile geçmez.

Çevremizdeki kişiler bizim değiştiğimizi söylerse, bunun üzerine düşünüp kendimize bakmaya, yaşantımızı derinden incelemeye başlarız. Tabii bütün bunları yapabilmek için kendimize bakacak cesaretimiz olması gerekiyor. Yoksa hemen savunma mekanizmamız harekete geçer ve bize değiştiğimizi söyleyen kişiye dönüp ‘Hayır, sen değiştin’ deriz ve içinden çıkılmayacak bir tartışmanın içine gireriz.

Halbuki değişim dediğimiz durum tek yanlı değildir. Elbette sizin değiştiğinizi söyleyen kişi de değişmiştir. Duygusal tepkiler göstererek, size kendinizi yansıtmak için cesaret gösteren dostunuzun girişimini engellemeyin. Hatta düşüncelerini daha açık anlatmasını destekleyecek şekilde yumuşak ve olumlu bir tavır içinde sorular sorun ve açıklamasına yardımcı olun. Sizin dikkatle dinlediğinizi ve anlamaya çalıştığınızı gördüğü zaman onun açıklamaları da yapıcı bir boyut kazanacak ve sizin kendinizi anlamanızı sağlayacaktır. Bundan sonra sıra sizin. Siz de ona kendi tespitlerinizi ve onunla ilgili değiştiği noktaları işaret edebilirsiniz.
Yazının Devamını Oku

Yabancı kültürler öne çıkacak

13 Aralık 2005
Merkür burç değiştiriyor. Bugünden itibaren Yay Burcunda dolaşmaya başlayan Merkür, uzak ülkelerle ilgili haberleşmelerin ve yabancılara yönelik fikirlerin harekete geçeceğine işaret ediyor. Uzaklara gitmek yerine sadece okumak, internet veya belgeseller aracılığı ile yabancı yerler ve kültürler hakkında bilgi alınacağını işaret eden gökyüzünün bu konumu aynı zamanda yüksek öğrenimle ilgili sorunların gündeme geleceğini gösteriyor.

Bilen ile bilmeyenin hali başkadır

Etrafımızda olup bitenler hakkında elbette bir fikrimiz var. Önümüzde duran, neredeyse kendisini gözümüze sokan kişi ve olayları görüyoruz. Fakat neden orada durduğunu, neden bizi bulduğunu bilmiyoruz.

Özellikle canımızı acıtan, üzüntünün en derinlerine gömüldüğümüz durumu görüyoruz, biliyoruz ama anlamıyoruz. Anlamadığımız zaman daha çok bunalıyoruz.

Anladığımız zaman bizi derinden sarsan acının azalacağını düşünüyoruz. Bildiğimiz zaman kederli halimiz yerini anlayışa bırakacak. Anladığımız için bizi üzen kişi veya olayı kabulleneceğiz ve yaşamak daha kolay hale gelecek. Bilememek, anlayamamak hem zihnimizi, hem de kalbimizi zorluyor ve hayat daha da zor hale geliyor.

Halbuki anladığımız zaman çözmüş olacağız. En azından düşüncelerimiz rahatlayacak ve buna bağlı olarak duygularımız da sakinleşecek. Zihin ve duyguların sakinleşmesi davranışlara yansır ve ilişkiler daha kararlı boyutlar kazanır. Karşımızdaki kişiye saldırmaktan veya suçlamaktan vazgeçeriz. Onu anladığımızı ortaya koyarız.

Bilen kişinin hali ile bilmeyenin hali başkadır. Bilen, bilginin sağladığı rahatlık ve güven içinde sakin ve rahatlatıcı bir elektrik yayarken bilmeyen karışmış kafası ve huzursuz duygular içinde rahatsız edici bir elektrik yansıtır. Böyle bir durumda bilen kişi kontrolü eline alır ve duruma hakim olur.

Bilgi, kişiyi sağlam ve güçlü kılar. Karmaşa ve karışıklıklarla başa çıkacak bir irade ortaya çıkartır. Böyle bir güç ve irade karşısında karmaşa ve huzursuzluk dağılır.
Yazının Devamını Oku

Mektuplar

12 Aralık 2005
Yükselen burcunuz Aslan. Ay ise İkizler Burcundayken doğmuşsunuz. Son derece hareketli ve enerjik bir yapıya sahipsiniz. Burcunuz ile Yükselen burcunuz arasında olumlu etkileşim olması ve Ay ile de uyumlu açı yapması, kendisinden memnun biri olmanıza neden oluyor. Şu sırada hissettiğiniz baskı yüzünden zorlanabilirsiniz fakat bu durum sizin aşama yapmanıza yardımcı olacak. Büyüyorsunuz. Ve buna bağlı olarak değişiyorsunuz. Çok arzu ettiğiniz yurt dışı hayalinizi gerçekleştirmeniz mümkün. Hem yurt dışında okuyabilirsiniz, hem de ülkeler arası seyahat etmenizi sağlayacak türde bir işinizin olması mümkün. Fakat bütün bunları gerçekleştirebilmeniz, sizin şu sıralarda baskı olarak algıladığınız durumla başa çıkarsanız mümkün. Üstelik başaracak gücünüz var. Kendinizi bırakmayın ve geleceğe yönelik isteklerinizi düşünerek çalışın. O zaman başaracaksınız.

 RUMUZ: Littelhope

Sevdiğinizle aranızda ilginç bir uyumluluk var. Birbirinizi görür görmez aşık olanlardan değilsiniz. Fakat birbirinizi derinden etkilemiş ve derin bir bağ hissetmiş olmalısınız. Bu ilişki her ikinizin de değişmesine neden olacak. Tabii ilişkiyi sürdürmeyi başarabilirseniz. Çünkü birbirinizi çok fazla zorlayacağınız görünüyor. Onun yakın çevresiyle ilişkilerinin güçlü olması, sizi rahatsız edebilir. Fakat ona yakınlarıyla ilgileniyor diye kızmayın ve özgürlük ihtiyacını kısıtlamayın. O zaman ilişkiniz istediğiniz yönde gelişecek. Mart ayından sonra evlilik potansiyeliniz harekete geçiyor. 

RUMUZ: Kır çiçeği

Yaratıcılığın uyanacağı gün

Ani gelişmelerin meydana geldiği bir gün. Sahip olmak, büyük kazançlar elde etmek için güçlü arzular uyanacak. Aniden meydana gelen gelişmeler hem korku uyandıracak, hem de kazanmak için yaratıcılığı harekete geçirecek. Bilinçaltının derinlerinden yükselen farklı isteklerin açığa çıkması son derece ilginç fırsatların doğmasına neden olabilir. Gizlenmiş olayların açığa çıkması sansasyon uyandırabilir.
Yazının Devamını Oku

Uzlaşma sağlanacak görüşmeler var

9 Aralık 2005
Mars, Jüpiter ve Satürn arasındaki sert etkileşim devam ediyor. Önemli değişiklikleri işaret eden bu konum aynı zamanda inanç, felsefe ve yargıları zorlayacak olayların meydana geleceğini gösteriyor. Karar vermek ve uygulamak zor olsa bile Merkür ile Venüs arasındaki uyumlu etkileşim düşüncelerin güzel ifade edilebileceğini, uzlaşma sağlamaya yönelik görüşmelerin başarılı olabileceğine işaret ediyor.

Hissetmek yaşamak demektir

Yaşamak denildiği zaman pek çok tarif yapılabilir. Fakat yapılan tariflerin hepsi kişinin nasıl yaşamak istediğini anlatan tarifler olacak ve yaşamaktan ne anladığını anlatacaktır. Bunların dışında sağlıklı olmak, yaşamaktır, diyenler olacaktır ki, fiziksel tarifler yapacaklardır. Bir de düşüncelerimiz var ki, hem fiziksel, hem de duygusal canlılığın ne olduğunu tarif etmemizi sağlıyor.

Fakat düşüncelerimiz aynı zamanda duygu ve fizik canlılığımızı da etkiliyor. Böyle bir durumda duygu ve fizik hayatımızın içine bir de düşünce hayatımızı dahil etmemiz gerekiyor. Yaşamak denilince hemen bunlar aklımıza geliyor.

Peki siz, yaşamak denildiği zaman ne anlıyorsunuz. Hemen aklınıza gelen nedir? Pek çok kişi böyle bir soru karşısında ‘İyi yaşamak, istediklerini yapabilecek durumda olmak, sevdiğiyle birlikte olmak’ ve benzeri durumları anlatacak ve yaşamak budur, diyeceklerdir. Ben ise, yaşamak hissetmektir, diyorum. Hem zihinsel, hem fiziksel, hem de duygusal açıdan hissederek yaşamak. Hissettiğiniz zaman düşünürsünüz. Hissettiğiniz zaman bedeninizi bilirsiniz.

Hem duygu, hem zihin, hem de fiziksel olarak meydana gelen değişiklikleri hissedersiniz.Hissetmediğiniz zaman bilmezsiniz. Uyuyan kişi soğuk ya da sıcağı hissetmez. Hissederse uyanır!

Uyanmak, hayattır. Yaşamaktır. Üşümek, yaşamaktır. Terlemek, yaşamaktır. Üzülmek, yaşamaktır. Sevinmek, yaşamaktır. Damağınızdaki lezzet, yaşamaktır. Sevgiliyi kaybetmenin üzüntüsü, yaşamaktır. Yaşamak, hissetmektir. Hissetmediğiniz zaman üzülmezsiniz, sevinmezsiniz, tat almazsınız.
Yazının Devamını Oku

İstekleri ortaya koymak için uygun gün

8 Aralık 2005
Dyguların güzel ifade edileceği ve etkileyici konuşmaların yapılacağı bir gün. Değiştirici olayların açığa çıkması zorlayıcı olsa bile kararların yenilenmesine ve isteklerin belirgin hale gelmesine neden olacak. Bir türlü yapılamayan görüşmeler yapılacak, alınamayan kararlar alınacak ve ortaya konulamayan fikirler rahat bir biçimde ortaya konulacak. İsteklerinizi belirlemek ve bunları ortaya koymak veya değiştirmek için çalışmalar yapmak açısından uygun bir gün.

Kendinizi anlamaya çalışın

Bilmek için dikkatinizi kendinize yöneltin ve kendi içinize bakın. Anlamak için acele etmeyin. Sessiz ve rahat ve temiz bir ortam sağlayın. Bedeninizi sıkmayan, rahat kıyafetler içinde bulunmaya özen gösterin ve rahat bir biçimde oturun. Aslında yaşadığınız evde ve hatta yatak odanızda bile bu çalışmayı yapabilirsiniz. Hatta böyle bir çalışma sırasında uyuyakalırsanız, rüyanızda sorunuzun cevabıyla karşılaşabilirsiniz.

Kendinizi çalışmaya hazır hissettiğiniz zaman derin bir soluk alın. Önce merak ettiğiniz, kendinizle ilgili çözemediğiniz veya anlamadığınız durumu tespit edin. Bu sırada düşünceleriniz konudan konuya sıçrayabilir. Bırakın aksın. Sonra dikkatinizi öğrenmek istediğiniz konuya odaklayın ve bir süre sadece bunu düşünün. Düşünceleriniz bu sırada geçmişe doğru kayabilir. Düşüncelerinizi tutmayın ve derinleşmesine izin verin. Şuurunuza yükselen olay, fikir ve kişilere takılı kalmayın. Yani düşüncelerinizi tutmayın, sadece izleyin. Bu çalışmayı 20 dakikadan fazla sürdürmeyin.

Zamanı anlamak için saatinizi kurabilirsiniz. Sonra ayağa kalkın ve zihninizden geçenleri not alın. Sorunuzun cevabıyla karşılaşmadıysanız ısrar etmeyin. Ertesi günü bu çalışmayı tekrarlayın. Bir hafta boyunca her gün bu çalışmayı yapacak olursanız, kendinizle ilgili kimsenin bulunamayacağı ölçüde önemli noktaları tespit edebildiğinizi göreceksiniz.

İnsanın kendini keşfetme yolculuğuna çıkarken yanında ya bir rehber bulundurması, ya da yolculuk hazırlığını iyi yapmış, iyi donanmış olması gerekiyor. Fakat yine de kendinizi fazla zorlamadan yapacağınız bu küçük çalışma, merak ettiğiniz yönlerinizi anlamanıza yardımcı olur.
Yazının Devamını Oku

Karmaşık sorunlar çözülecek

7 Aralık 2005
Sert ve zorlayıcı olaylar karşısında yaratıcılığın harekete geçeceğini işaret eden gökyüzünün konumu özellikle öğleden sonra sürpriz fırsatların çıkacağını gösteriyor. Karmaşık sorunlar son derece ilginç bir biçimde çözümleneceği gibi şimdiye kadar karanlıkta kalmış duygular da açığa çıkabilir. Şuuraltını görünür hale getiren cihazların keşfedilmesi ve ilginç yöntemlerin ortaya çıkması düşünce biçiminin ve duyguların değişmesine neden olacak.

Öfkenizi kontrol etmenin yolları

İstanbul’dan D.E.’nin anlattıkları ilginç. Diyor ki; ‘Olaylar karşısında kendimi kontrol edemiyorum. Sonra müthiş bir pişmanlık duyuyorum. Kendimden nefret ediyorum. Neden bu kadar sinirliyim? Aslında öfkelenmek istemiyorum ama kendimi tutamıyorum.’

Astrolojik açıdan Mars’ın sert etkileri, öfkeli bir tabiat verir. Ancak yüksek potansiyelli bir enerjiye sahip olduğunuzu da gösterir. Enerjinizi boşaltacak bir alan bulamayıp içinizde biriktirdiğinizde ortaya çıkan patlamalar çok şiddetli olur. Yani enerji fazlanızı akıtabileceğiniz uğraşlar edinmeniz gerekiyor.

Sonra öfkelendiğiniz durumları tespit edin ve sizi neden öfkelendirdiğini anlamaya çalışın. Aslında dikkatinizi kendinize yöneltmiş bulunuyorsunuz ve davranış biçiminizden rahatsız olduğunuzu dile getirebilecek duruma gelmişsiniz. Bu önemli bir aşama. Biraz daha derinleşip yoğunlaşacak olursanız, çözeceksiniz. Üstelik doğum haritanızda anlayabileceğinizi gösteren işaretler var.

Özellikle ilişkiler konusunda beklediğiniz davranışları görememek ve baskı hissetmek sizi öfkelendiriyor. Bizi zorlayan herhangi bir şey olmasa her şeyin daha kolay olacağını ve istediğimiz şeyleri çok daha kolay ve rahat yapacağımızı düşünürüz. Fakat bizi bıraktıkları anda, yani üzerimizde hiçbir baskı hissetmediğimiz zaman yapmayı düşündüğümüz işleri ertelemeye başlarız. Bunun sonucunda yine öfkeleniriz.

Çevrenizin baskılardan rahatsız oluyorsanız, kendi üzerinizde disiplin oluşturmayı öğrenmeli ve duygularınızda değişiklik yapabilecek oto kontrolü sağlamalısınız. Bunun sonucunda öfkenizi de kontrol edecek duruma gelirsiniz.
Yazının Devamını Oku

Yabancılarla çalışırken tedbirli davranın

6 Aralık 2005
Yabancılarla ortak çalışmalar yaparken tedbirli davranmak gerekiyor. Özellikle güçlerin sınanması, tarafları zor durumda bırakabilir. Bugün meydana gelen olaylar hayal gücünü harekete geçirecek. Yakın akrabalar, kardeşler ve çocuklarla ilgili duyguların yoğunlaşmasına neden olabilecek durumlar ortaya çıkabilir ve düşünce biçimini değiştirebilir. Aynı zamanda ortaya çıkan bazı değişiklikler ise olumlu gelişmelerin meydana gelmesine neden olacak.

Satürn’den korkulur mu

Gelen mektuplardan biri çok ilginç... Astrolojiye meraklı olduğunu belirten Belgin, İzmir’den yazıyor ve bir Aslan olarak Satürn’den çok korktuğunu, okudukları yüzünden çok etkilendiğini söylüyor. Satürn gerçekten o derece korkulacak bir etkiye mi sahip diye soruyor.

Aslında işin korku kısmı bir yorum olmakla birlikte, elbette Satürn’den korkulur. Çünkü değiştirici etkisi öylesine kuvvetli ve görünür bir baskı oluşturur ki, bu da kişiyi korkutur.

Satürn, uğraşıp didinip kurduğunuz düzenin ve alıştığınız tarzın değişme zamanı geldiğini işaret eder. Buna karşılık kişi, alışkanlıklarını değiştirmek istemez. Bu şimdiye kadar yaptıklarımızı yıkmak demektir. Kimse o güne kadar uğraşıp yapmış olduğu bir eseri ortadan kaldırmak istemez. Çünkü hem maddi, hem de manevi açıdan böyle bir değişiklik kişiyi zorlayacaktır. Fakat Satürn geçişlerinde böylesine büyük değişikliklerin meydana gelebilmesi tamamen kişiye bağlıdır.

Hayatınızda değiştirmek istediğiniz halde bir türlü yapamadığınız ne varsa, Satürn geçişleri sırasında yaparsınız. Ayrılmak istediğiniz halde bir türlü ayrılamadığınız eşinizi veya işinizi bırakırsınız. Yaşamak istemediğiniz evi veya kenti terk edersiniz. Ve sadece gerçekten istemediğiniz halde sürdürdüğünüz ne varsa bütün bunlardan kurtulursunuz.

Kurtulma eylemi sırasında yaşanabilecek muhtemel durumlar yüzünden bir türlü harekete geçmeye cesaret edemezsiniz ve sıkıntıya katlanırsınız. Sonra da buna alışırsınız. Satürn sizi işte bu tür alışkanlıklardan kurtarır. Üstelik bütün bunların sonucunda aşama yapmış olursunuz ve yaşantınızda yeni bir zaman başlar.
Yazının Devamını Oku