Elektronik sorunları var

İletişim sorunları ve evraklarla ilgili karışıklıklar çıkabilir.

Özellikle büyük organizasyonlarda ortaya çıkabilecek aksaklıklara karşı tedbirli olmak gerekiyor. Havadaki elektriğin yoğunlaşması zihinsel gerilime neden olabileceği gibi elektrikli aletler ve elektronik cihazlarla ilgili sorunlar çıkartabilir. Skandallar, alınmış kararları ve mevcut durumu değiştirici olabilir. Bugün dikkat gerektiren konularda çalışmalar yaparken tedbirli olunması gerekiyor.

Öfkeyle başa çıkmak

İçinde bulunduğunuz koşulları anlamaya çalışın. Birlikte olduğunuz kişilerin sizin için ne ifade ettiğini, neden bu kişilerle birlikte olduğunuzu, gelişiminize olan katkılarını anlamaya çalışın. İçinde bulunduğunuz şartların nasıl oluştuğunu düşünün. Ve hiçbir şeyin durup dururken aniden ortaya çıkmadığını bilin.

Yaşanılan olaylar kendiliğinden meydana gelmez. Olaylara neden olan insanlardır ve siz de yaşadığınız olayları anlamaya çalışırken olayın parçası olan kişileri ve kendinizi anlamaya çalışmalısınız. Anlamadığınız bir durumu kabul gösteremezsiniz. Ve kabul göstermediğiniz bir şeyi sevemezsiniz.

Öfkeyle başa çıkmanın yolu, sevginizi bilincinizin derinlerinden yükseltip dışarı çıkarmakla mümkün. Bunun için kendinizi sevmeye başlamanız gerekiyor. Fakat insan, kendisinin dışındaki her şeyle meşgul olurken kendisiyle ilgilenmiyor. Bu sırada meydana gelen olaylar kişinin kendisiyle ilgilenmesine zorluyor. Fakat bu kez de kendimizle ilgilenmek yerine olaylara odaklanıp kendimizden başka her şeyle ilgileniyoruz.

Öfkeleniyoruz, kızıyoruz ve ‘Öyle yapmasaydı, şöyle dursaydı, hepsi onun suçu’ şeklinde pek çok eleştiri ve öneri getirirken, kendimizi hesaba katmıyoruz. Durumun yaratıcısı olan duygu ve düşüncelerimizin yönlendirdiği davranışlarımızı, bu davranışların altında yatan isteklerimizi kısaca kendimizi gözardı ediyoruz.

Meydana gelen olaylardan önceki durumu tamamen unutuyoruz. Sanki her şey bir anda olmuş, bitmiş ve biz de şansızlık kurbanıymış gibi bir duygu içinde, sevgimizi daha da derinlere gömerken, şiddet, öfke ve nefret duygularının esiri oluyoruz. Kendinizi öfkeye kaptırmayın ve anlamaya çalışın.
Yazarın Tüm Yazıları