Yaşantınızda değişiklik yapmak isteyebilirsiniz

Aslan burcunda ilerleyen Ay, bugün sabah saatlerinde Pluton’u tetikleyecek. Ateş ve Hava burçlarının son 10 günlük devresinde doğanları, yani Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi, Kova ile Başak ve Balıkları etkileyen gökyüzünün bu konumu, yaşantısında değişiklik yapmak isteyenlerin duygularını harekete geçirecek.

İlginç keşiflerin yapıldığı, bilinçaltını açığa çıkaran yöntemlerin önem kazandığı bir dönem... Aynı zamanda özellikle saklanmış olan bazı durumların ortaya çıkması ve buna bağlı karışıklıkların yaşanması da mümkün...

Yıldızlarım uygun değil, soru sormayın

Tayland Başbakanı Thaksin Shinawatra, çıktığı Güney Kore ve Çin gezisini tamamlayıp ülkesine döndüğü zaman gazetecilere sorularını cevaplamayacağını söylüyor ve gerekçe olarak astrolojik bir açıklama yapıyor. Yaptığı son derece ilginç açıklama şöyle; ‘Şimdi Merkür, benim yıldızımla aynı hizada. Merkür iyi değildir, ben de bu durumda konuşmayacağım. Yeni yıla kadar bekleyeceğim.’

Merkür gezegeninin yavaş hareket ettiğini belirten Shinawatra, 2006’ya kadar astrolojik açıdan rahatlamayacağını söylerken, sanırım kendi doğum haritasını kastetmiş olsa gerek. Fakat Tayland gazetecilerinin bu konudaki yorumu daha da ilginç. Zaten Başbakan Thaksin Shinawatra sık sık basını susturmaya çalışmakla suçlanıyormuş ve şimdi de astrolojiyi bunun için kullanıyormuş. Demek ki, buradaki basın ve halk astrolojiyi ciddiye alıyor!

Aslında Tayland Başbakanı’nın astrolojik açıklaması son derece dikkat çekici. Çünkü Merkür gerçekten şu sıralar çok yavaş hareket ediyor. Geri gitme dönemleri Merkür’ün en yavaş hareket ettiği dönemlerdir. Şimdi kendisinin doğum anını bilmediğim için pek bir şey söylemem mümkün değil, fakat kesinlikle Merkür’den etkilendiğini belirtmeliyim. Çünkü yaptığı açıklama ile aslında geri giden Merkür etkisini ortaya koymuş oluyor ve herkesin dikkatini üzerine çekiyor.

Merkür’ün geri gittiği dönemlerde yanlış anlamalar ve anlaşılmalar meydana gelir. Hata yapmamak için yapılan yanlışlar daha ciddi sonuçlar doğurabilir.
Yazarın Tüm Yazıları