Düşünce sistemi bile değişebilir

Son derece hareketli bir gün. Özellikle iletişim ve haberleşmeler konusunda ortaya çıkan karışıklıklar ilginç fikirlerin doğmasına neden olacak.

Unutulmuş veya özellikle saklanmış durumların ortaya çıkması, alınmış kararların değişmesine neden olabileceği gibi, düşünce sistemini değiştirebilir. Yabancı kültürlerin ve şimdiye kadar bilinmeyen farklı inanç biçimlerinin açığa çıkacağı ve ilginç araştırmaların yapılacağı bir dönem.

Derinleşen düşünceler

Düşünüyorum, öyleyse varım, diyen düşünürün neler düşündüğünü çok merak ediyorum? Malum Merkür geri gidiyor. Hem de felsefe, inanç ve yargı organlarını sembolize eden Yay Burcunda geri gidiyor ve düşünceleri derinleştiriyor. Bunun üzerine düşünmeye başlıyorsunuz.

Düşüncelerim beni karşımdaki ağacın içine de sokabilir... Uzayın derinliklerinden, makro kozmostan dünyaya bakmamı da sağlayabilir.

Ve hatta içime, en derinlere hücrelerimden de öte, mikro kozmostan yeryüzüne de bakabilirim... Ve baktığım her şeyi başka başka tarif edebilirim.

Peki, hangisi gerçek?

Bütün bu bakışlar, benim öğrendiklerimle bağlantılı olmayacak mı? Daha doğrusu, bugüne kadar keşfedilen dünyanın tarifi üzerine kurulu olmayacak mı?

Şimdiye kadar dünyanın, maddenin, insanın tarifi öylesine çok kereler değişmiş bulunuyor ki, ben hangi tarifi yapıyor olacağım? Ya da benim dünyayı tarifim, açıklayıncaya kadar eskimiş olacak mı? Tıpkı bilgisayar ya da müzik seti gibi... Her dakika artık çok önemli ve bunun en önemli göstergesi, bilgisayar teknolojisi...

Bir bilgisayar alıyorsunuz ve gün bitmeden eskimiş oluyor çünkü o dakikalarda yeni teknolojiyle üretilmiş yepyeni bir bilgisayar piyasaya sürülmüş oluyor ve elinizdekinin kıymeti bir anda yok oluyor.

Tıpkı düşüncelerimiz gibi...
Yazarın Tüm Yazıları