Yasemin Boran

Büyük organizasyonlar yapılabilir

1 Kasım 2005
Günün erken saatlerinde uyanan güzel duygular öğleden sonra yaratıcılığa dönüşebilir. Bilinçaltının derinlerinden yükselen ve büyüyen arzular gizli niyetlerin ve bir türlü ortaya konulamayan isteklerin açığa çıkmasına neden olacak. Akşamın ilerleyen saatlerinde duygusal baskı yaratan durumlar olabilir. Ancak isteklerin büyük bir cesaretle ortaya konulması ve büyük organizasyonların yapılması da mümkün.

Sorunların çözümü içinizde

Hayatınızı zorlaştıran sorunlar ortaya çıktığı zaman kafanız karışır ve karar vermek her zaman olduğundan daha zor gelir. Bir de üzerinizde baskı yaratan durumlar varsa ve olaylar üzerinize geliyormuş duygusuna kapıldıysanız kendinizi daha bir çaresiz ve zayıf hissedersiniz. Böyle bir durumda sağlık sorunlarının ortaya çıkması an meselesidir.

Halbuki başkalarına danışmak yerine kendinize danışmayı öğrenmelisiniz. Kendi içinize danışmanın çeşitli yöntemleri var. Ancak burada en basit ve kolay yöntemi size önereceğim.

Öncelikle sürekli düşünmekten vazgeçin. "Zihnimi susturamıyorum ve düşünmekten yorgun düştüm" diyebilirsiniz. Böyle bir durumda düşünmeye devam edin fakat düşüncelerinize hakim olarak bunu yapın.

Şöyle ki; bütün dikkatinizi çözüm aradığınız konuya yöneltin ve hatta önünüze bir kağıt kalem alın ve sorunu yazın. Kendi içinizden yorgun düşene kadar devamlı aynı düşünceyi geçirin. Ve sonra iyice yorulmuş bir haldeyken rahat bir şekilde uzanın ve derin soluklar alın. Bu kez dikkatinizi aldığınız soluğa yönelterek düşüncelerinizin tamamen dağılmasına izin verin.

İçinize çektiğiniz soluğun genzinizi yaktığını ve ciğerlerinize doluşunu izleyin ve yavaş yavaş soluğunuzu serbest bırakın. Soluğunuzu bırakırken bütün bedeninizin gevşediğini düşünün. Bu sırada uyku bedeninizi yavaşça sarmalayacak. Kendinizi bırakın. Uykuyla uyanıklık arasında zihninizin içinde çeşitli görüntüler ve aniden uyanan fikirler ortaya çıkacaktır. Bunları izleyin ve sonra kalkıp bunları yazın. İlk denemede başarısız olabilirsiniz fakat yılmayın ve tekrarlayın. Bu çalışma genellikle ilk denemede başarılı sonuç verir.
Yazının Devamını Oku

Seyahat fikri ortaya çıkacak

31 Ekim 2005
Merkür burç değiştirdi ve Yay burcunda dolaşmaya başladı. Seyahat fikirlerinin ortaya çıkacağını işaret eden Merkür’ün bu konumu aynı zamanda uzaklarda bulunan dostlarınız ve yakınlarınızla haberleşmek, ziyaretine gitmek veya kültürler arası iletişimlerde bulunmak için uygun bir zaman olduğunu gösteriyor. Terazi burcunda dolaşan Ay bugün duyguları değiştirecek olayların açığa çıkacağını işaret ediyor.

Mars’ın görünür etkileri

Mars, yaklaşık iki yıldır dünyaya en yakın konumuna gelmiş bulunuyor ve 2003 yılının eylül ayında en yakın konumunda bulunurken Balık burcunda geri gidiyordu. Şimdi ise Boğa burcunda geri gidiyor.

Boğa burcunun özellikleri ile bütünleşen Mars’ın etkisi Koç Burcunda olduğu zamanlardaki gibi atak ve cesur değildir. Tıpkı tedbirli bir savaşçının, savaş alanında kendini göstermeden dövüşmesine benzer.

Sahip olmak için her şeyi yapabilmeyi sembolize eden gökyüzünün bu konumu derinlerde gizlenen büyük bir hırs ve isteğin yakıcı bir etki açığa çıkarabileceğini söyleyebiliriz.

Çok büyük istekler, olabileceklerin üzerinde beklentiler ve katı bir tavrın açığa çıkacağını işaret eden gökyüzünün bu konumu yanılgılar sonucu ortaya çıkabilecek kayıpları işaret ediyor. İlaçlar, alkol ve uyuşturucular, kimyasal maddeler ve parasal konulara yönelik uygulamalarla ilgili açığa çıkan olaylar bazı karışıklıklara neden olabilir.

Hem aşk, hem de parasal açıdan meydana gelen olaylar önemli değişikliklerin yapılması için zorlayabilir.

Şimdiye kadar rahatsızlık duyulan ve bir türlü değiştirilemeyen alışkanlıkların değişmesini sağlayacak olan gökyüzünün bu konumu hem parasal, hem de duygusal açıdan zor bir dönem içinde bulunulduğunu gösteriyor.

Sabırsızlık göstermeyin ve olayları akışına bırakarak kendinizi ve çevrenizi zorlamayın. Yoksa sağlık sorunları çıkabilir. Gökyüzünün bu konumundan en fazla etkilenecek olanlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kova burçlarının ikinci on günlük devresinde doğanlar.
Yazının Devamını Oku

İsyankar duygulara hazır olun

29 Ekim 2005
Başak Burcunda dolaşan Ay, günün ilk saatlerinde Uranüs’ü tetikliyor. Meydana gelen olaylar bilinçaltını harekete geçirecek ve bastırılmış isyan duygularının açığa çıkmasına neden olacak. Aynı zamanda madde ötesini görünür hale getirebilecek keşifler açığa çıkabilir ve metafizik olayların fiziksel açıklamaları yapılabilir. Ayrıca gökyüzünün bu konumu çalışma hayatına getirilecek yeni sistemlerin duygusal karmaşaya neden olabileceğini de işaret ediyor.

Oruç hakkında bir soru

‘Oruç tutmak ve Arınmak’ başlıklı yazdığım yazıyla ilgili gelen soruları hemen cevaplamak istediğim halde Akrep Burcu dönemine girdiğimiz için biraz gecikti.

Şimdi gelelim oruç hakkındaki sorulara... Özellikle bir tanesi çok ilgimi çekti. Diyor ki; ‘Oruç tutmanın kişisel gelişim üzerinde önemli bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Kış aylarında gündüzler kısa ve oruç tutulacak saatler daha az. Buna karşılık uzun yaz günlerinde oruç tutmak sağlık açısından neredeyse imkansız. Böyle bir uygulamanın kişisel gelişim üzerinde etkisi olacağını sanmıyorum. ’

Oruç tutmayı adet edinmiş bir kişi, yetişkin olduğu günden itibaren her sene oruç tutacak olursa, bütün hayatı boyunca bütün mevsimler, yani bir yılın bütün günlerinde oruç tutmuş olacaktır. Her günün ve her mevsimin manyetik akımları farklı olduğu için kişi üzerindeki etkisi de farklı olacaktır. Oruç tutmayı bilen ve gerçekten oruç tutabilen kişi (Oruçlu olmanın bütün kurallarına uygun oruç tutan) maddenin ötesine geçip kendisini araşarak farklı şuur halini deneyimleyebilir.

Böyle bir tecrübe sırasında uyanabilir ve kendi uyanışını gerçekleştirebilir.

Oruç tutmak sadece bedeniniz üzerinde kurduğunuz bir disiplin olmayıp aynı zamanda zihinsel ve duygusal bir disiplindir. Düşünce ve duyguları aracılığı ile beden üzerinde etki meydana getirebilme potansiyeline sahip olan insan, oruç tuttuğu için sağlık sorunları yaşamaz. Oruç tutmanın ne olduğunu gerçekten bildiğiniz zaman sağlık sorunları çıkmaz, tersine bedeninizin enerji akımı düzenlenir.
Yazının Devamını Oku

Saklı kalan yetenekler uyanıyor

27 Ekim 2005
Bugün öğle saatlerinde Başak Burcuna giren Ay, Jüpiter’i harekete geçirecek. Bilinçaltının derinliklerini yöneten Akrep Burcunda dolaşmaya başlayan Jüpiter, karanlıkta kalmış konuların büyüyüp görünür hale geleceğine işaret ediyor. Bugün öğleden sonra gizli beklentilerinizle karşılaşabilirsiniz. Meydana gelen olaylar şimdiye kadar ortaya çıkmamış olan yeteneklerinizi uyandırabilir.

Akrep burcu çocukları

Akrep Çocuklarının hafızası çok kuvvetlidir. Zeki, dikkatli ve duyarlı olan Akrep çocuklarına karşı özenli, anlayışlı ve sevgiyle davranmalısınız. Onun kendisini geliştirmesine izin vermeli ve zekasını ortaya çıkarmasını sağlayacak türden oyuncaklar almalısınız. Özellikle çözülmesi kolay olmayan ve fazla fizik güç gerektirmeyen türden olmalı.

Logolar ve strateji oyunları Akrep çocuklarının hem konsantrasyon gücünü arttırır, hem de yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olur.

Zodyak’taki burçlar arasında diğer çocuklarla oynama ihtiyacı en az olan çocuklar Akrep burcundan çıkar. Kendisiyle kalmaktan ve tek başına oynamaktan sıkılmaz. Çevresinde olan her şeyle ilgilenir fakat bu ilgisini göstermez. Bu nedenle onun yanında konuşmalarınıza dikkat etmelisiniz. Çünkü hafızası da kuvvetlidir. Akrep çocuklarına ceza yöntemi uygulamaktan kaçınmalısınız. Davranışlarınız ve sözleriniz Akrep Çocuklarında derin izler bırakabilir. Onu cezalarla değil sevgiyle eğitmelisiniz.

Onun yalnız kalmasına izin verin fakat diğer çocuklarla ilişki kurması için de ortam yaratmalısınız. Çünkü kendi kendisine yeten bu çocukların diğer çocukları keşfetmesi gerekir. Üstelik yaşıtlarıyla birlikte oynayacağı oyunlar sırasında kendi özelliklerini keşfedecek, doğuştan sahip olduğu yöneticilik potansiyelini açığa çıkaracak ve nasıl kullanacağını diğer çocukların yardımıyla anlayacak.

Akrep Çocukları için evinde olmak çok önemlidir. Bu nedenle onun yanında huzursuzluk uyandıracak davranışlarda bulunmaktan kaçınmalı, sevgi ve anlayışla davranmalısınız.
Yazının Devamını Oku

Tahammülsüzlüğe dikkat

26 Ekim 2005
Bugün meydana gelen olaylar durum değiştirici olabilir. Büyük gruplar ve yabancılarla ilgili çalışmalar yeni boyutlar kazanırken alışılmış konularla ilgili zorluklar ortaya çıkabilir. Özellikle parasal konulara yönelik çok büyük beklentiler ve tahammülsüzlük yüzünden ortaya çıkabilecek karışıklıklara karşı tedbirli olmak gerekiyor. İyimser yaklaşımlar, fikir çatışmaları ve gerilimi yumuşatabilir.

Akrep burcu erkekleri ve aşkları

Esrarengiz görünümü ve etkileyici bakışlarıyla Akrep Erkekleri son derece çekicidir. Fakat bir Aslan gibi dikkat çekmekten pek hoşlanmazlar. Daha çok zekaları ve içinde bulundukları durumu hemen kavrayıp uygun stratejiler geliştirmeleriyle tanınabilirler. Tabii bunu da ne yapacağınızı bir Akrep Erkeğine söylerseniz, anlatacaktır. Yoksa derin sessizliğini bozmayacaktır.

Akrep Erkekleri ulu orta konuşmaktan pek hoşlanmazlar. Bu tavırları fikirlerini söylemekten çekindikleri için değil, sadece kendilerini göstermekten hoşlanmadıkları için. Fakat onlara fikirlerini soracak olursanız, kırılıp kırılmayacağınızı bile düşünmeden tespitlerini güm diye söyleyebilir.

Mesela kıyafetinizin nasıl durduğunu soracak olursanız, size en açık bir biçimde olmamış, diyebilir. Şayet güzel olduğunu söylüyorsa, bilin ki, iltifat etmiyordur. Akrep Erkekleri özellikle sevdiğine karşı son derece açık fikirli ve dürüst davranır. Fakat aldatılmaya tahammülü yoktur.

Bir Akrep’e kesinlikle yalan söylememeye özen göstermelisiniz. Çünkü anlar. Fakat anladığını belli etmez. Üstelik küçük yalanlarınızı yakalasa bile size olan duyguları hemen değişmez. Buna karşılık dikkatle izlemeye başlar. Aslında Akrep Erkekleri son derece dikkatlidir. Ve bir yalanınızı yakalayacak olursa daha fazla dikkat edecektir.

Sonra uygun zamanı bekleyecektir. Çünkü Akrep Erkekleri aldatılmaktan hiç hoşlanmazlar. Duygu ve düşüncelerin tam olarak ifade edilmesini beklerler. Kendileri duygularını ifade etmekten pek hoşlanmasa bile... Fakat sorduğunuz zaman söyleyecektir.
Yazının Devamını Oku

Öğleden sonra katı davranışlar var

24 Ekim 2005
Ay bugün Aslan burcuna giriyor ve Güneş ile sert bir etkileşim oluşturuyor. Şuur ve şuuraltı çatışmalarının ortaya çıkacağını işaret eden gökyüzünün bu konumu öğle saatlerinde, duyguların kontrol altına alınacağını ve biraz katı bir tavrın açığa çıkacağını gösteriyor.

Yazının Devamını Oku

Gökyüzü çözüm için zorlayacak

24 Ekim 2005
Yengeç Burcunda ilerleyen Ay, sabahın erken saatlerinde Merkür-Mars etkileşimini harekete geçirecek. Alınamayan kararlar, karmaşık düşünceler ve gerçekleşmemiş istekler ortaya çıkabilir. Bilinçaltını tetikleyen olayların gizli düşüncelerin ortaya çıkmasına neden olacağını işaret eden gökyüzünün bu konumu, iletişim araçları ve organizasyonlarla ilgili sorunların çözümlenmesi için zorlayacak.

Akrep burcunun özellikleri

Sonbahar mevsiminin en belirgin özelliklerinin açığa çıktığı dönemi yöneten Akrep Burcu, kışa hazırlanan doğanın mevsimsel özellikleriyle bütünleşir. Hayvanların kış uykusuna gittiği, ağaçların yapraklarını dökerek enerjisini kendi içine gizlediği gibi Akrep tipleri de kendilerini gizler ve potansiyellerini göstermekten pek hoşlanmazlar. Yaklaşmakta olan sert koşulların ölümcül etkisini bilen Akrep, hayatta kalmak için kendisini gizlemesi gerektiğini bilir.

Bu durum son derece gizemli bir etki uyandırmasına neden olur. Üstelik derinlere nüfuz eden, yansıyan ve değişen Suyun yönettiği Akrep Burcu, manyetik bir etkiye sahiptir. Çevresindeki kişilere derinden nüfuz eder ve değiştirir. Ve kendisini de değiştirme özelliğine sahiptir. Aslında bu değişikliği yenilenme olarak tarif etmek daha doğru olacak. Tıpkı küllerinden tekrar ve tekrar doğan Anka Kuşu gibi...

Hem Mars, hem de Pluton’un yönettiği Akrep Burcu, vücutta üreme organlarını sembolize eder. İktidar ve güç ile bütünleşen Mars ve Pluton, Akrep tiplerinin yöneticilik potansiyelinin son derece yüksek olduğuna işaret eder. Hangi koşullar içinde bulunursa bulunsun, Akrepler bulundukları yeri yönetmek isterler.

Şayet yönetici konumunda değillerse o zaman karıştırıcı ve zorlayıcı olabilirler. Üstelik bunu açıktan açığa yapmazlar. Yönetici konumunda bulunan Akrepler ise son derece başarılı ve sahip olduğu potansiyeli açığa çıkaran tiplere dönüşür.

Burcun bütünleştiği ‘Yakut’ taşı ise, Akrep tiplerinin enerjilerini serbest bırakmalarına yardımcı olur. Özellikle kendini zayıf hisseden bir Akrep’in güçlü ve sağlıklı hissetmek için yakut veya rubi taşını üzerinde bulundurmasında fayda var.
Yazının Devamını Oku

Çok büyük istekler uyanabilir

22 Ekim 2005
Hayallerinizi gerçekleştirmek için uygun bir gün. Sanatsal faaliyetler, hayal edilen ilişkiler ve fantezilerin gerçekleşebileceğini işaret eden gökyüzünün konumu son derece hareketli bir gün olacağını gösteriyor. Duygular çok hızlı değişebilir ve farklı konularda ilginç çalışmalar ortaya konulabilir. Evrensel duyguları ve çok büyük istekleri açığa çıkaracak olaylar meydana gelebilir.

Hayaller ve sürprizler

Kişinin beklentisiyle karşılaşması aslında sürpriz sayılmaz. Fakat, bizler, bir beklenti içine girip uzun zaman hayal edip öyle çok isteriz ki, bu beklentimizle karşılaşmadığımız zaman oturup üzülürüz. Sonra üzüntüyle isteğimizi hayal etmeye devam ederiz. Ve zaman içinde bu hayalimiz zayıflar ve kaybolur.

Sonra tamamen unuttuğumuz bir gün, bir zamanlar beklediğimiz, istediğimiz şeyin karşımızda durduğunu görürüz. Sonra birden bir ışık parlaması gibi zihnimizde uyanıverir. İstediğimizi hatırlarız. Bu hatırlama anları bazen müthiş bir sevinçle birlikte ortaya çıkar.

Bazen de zihnimizde bir resim, bir koku veya bir fikir uyanır ve ‘Keşke olsa’ diye düşünürüz ama ne öyle deli gibi isteriz, ne de bir daha aklımıza getiririz. Ama aradan pek fazla zaman geçmeden birden bire karşımıza çıkıverir. Bunun hoş bir sürpriz olduğunu düşünürüz.

Bütün bunlar bizim hayallerimizin maddeye dönüşüp karşımıza çıkmasından başka bir şey değildir. Ama olup bitmiş veya o anda yaşanmakta olan ne varsa, bütün bunların öncesinde yaratılma anı yani birileri tarafından hayal edildiği bir dönem var.

Burada konumuz; ‘İnsanların hayalleri ile karşılaşması’ ve adına ‘Sürpriz’ demeleri...

Bir de hayal gücü gerektiren işler yapanlar var. Geleceği hayal edenler... Reklam, film, kitaplar aracılığı ile gelecek senaryoları yazanlar.

Sonra bir gün bir de bakıyorsunuz, yıllar önce kurgulanmış bir geleceğin içinde yaşadığınızı görüyorsunuz. Farkına vardığınız zaman da şaşırıp kalıyorsunuz. (Sürecek)
Yazının Devamını Oku