Yabancı kültürler öne çıkacak

Merkür burç değiştiriyor. Bugünden itibaren Yay Burcunda dolaşmaya başlayan Merkür, uzak ülkelerle ilgili haberleşmelerin ve yabancılara yönelik fikirlerin harekete geçeceğine işaret ediyor.

Uzaklara gitmek yerine sadece okumak, internet veya belgeseller aracılığı ile yabancı yerler ve kültürler hakkında bilgi alınacağını işaret eden gökyüzünün bu konumu aynı zamanda yüksek öğrenimle ilgili sorunların gündeme geleceğini gösteriyor.

Bilen ile bilmeyenin hali başkadır

Etrafımızda olup bitenler hakkında elbette bir fikrimiz var. Önümüzde duran, neredeyse kendisini gözümüze sokan kişi ve olayları görüyoruz. Fakat neden orada durduğunu, neden bizi bulduğunu bilmiyoruz.

Özellikle canımızı acıtan, üzüntünün en derinlerine gömüldüğümüz durumu görüyoruz, biliyoruz ama anlamıyoruz. Anlamadığımız zaman daha çok bunalıyoruz.

Anladığımız zaman bizi derinden sarsan acının azalacağını düşünüyoruz. Bildiğimiz zaman kederli halimiz yerini anlayışa bırakacak. Anladığımız için bizi üzen kişi veya olayı kabulleneceğiz ve yaşamak daha kolay hale gelecek. Bilememek, anlayamamak hem zihnimizi, hem de kalbimizi zorluyor ve hayat daha da zor hale geliyor.

Halbuki anladığımız zaman çözmüş olacağız. En azından düşüncelerimiz rahatlayacak ve buna bağlı olarak duygularımız da sakinleşecek. Zihin ve duyguların sakinleşmesi davranışlara yansır ve ilişkiler daha kararlı boyutlar kazanır. Karşımızdaki kişiye saldırmaktan veya suçlamaktan vazgeçeriz. Onu anladığımızı ortaya koyarız.

Bilen kişinin hali ile bilmeyenin hali başkadır. Bilen, bilginin sağladığı rahatlık ve güven içinde sakin ve rahatlatıcı bir elektrik yayarken bilmeyen karışmış kafası ve huzursuz duygular içinde rahatsız edici bir elektrik yansıtır. Böyle bir durumda bilen kişi kontrolü eline alır ve duruma hakim olur.

Bilgi, kişiyi sağlam ve güçlü kılar. Karmaşa ve karışıklıklarla başa çıkacak bir irade ortaya çıkartır. Böyle bir güç ve irade karşısında karmaşa ve huzursuzluk dağılır.
Yazarın Tüm Yazıları