İstekleri ortaya koymak için uygun gün

Dyguların güzel ifade edileceği ve etkileyici konuşmaların yapılacağı bir gün.

Değiştirici olayların açığa çıkması zorlayıcı olsa bile kararların yenilenmesine ve isteklerin belirgin hale gelmesine neden olacak. Bir türlü yapılamayan görüşmeler yapılacak, alınamayan kararlar alınacak ve ortaya konulamayan fikirler rahat bir biçimde ortaya konulacak. İsteklerinizi belirlemek ve bunları ortaya koymak veya değiştirmek için çalışmalar yapmak açısından uygun bir gün.

Kendinizi anlamaya çalışın

Bilmek için dikkatinizi kendinize yöneltin ve kendi içinize bakın. Anlamak için acele etmeyin. Sessiz ve rahat ve temiz bir ortam sağlayın. Bedeninizi sıkmayan, rahat kıyafetler içinde bulunmaya özen gösterin ve rahat bir biçimde oturun. Aslında yaşadığınız evde ve hatta yatak odanızda bile bu çalışmayı yapabilirsiniz. Hatta böyle bir çalışma sırasında uyuyakalırsanız, rüyanızda sorunuzun cevabıyla karşılaşabilirsiniz.

Kendinizi çalışmaya hazır hissettiğiniz zaman derin bir soluk alın. Önce merak ettiğiniz, kendinizle ilgili çözemediğiniz veya anlamadığınız durumu tespit edin. Bu sırada düşünceleriniz konudan konuya sıçrayabilir. Bırakın aksın. Sonra dikkatinizi öğrenmek istediğiniz konuya odaklayın ve bir süre sadece bunu düşünün. Düşünceleriniz bu sırada geçmişe doğru kayabilir. Düşüncelerinizi tutmayın ve derinleşmesine izin verin. Şuurunuza yükselen olay, fikir ve kişilere takılı kalmayın. Yani düşüncelerinizi tutmayın, sadece izleyin. Bu çalışmayı 20 dakikadan fazla sürdürmeyin.

Zamanı anlamak için saatinizi kurabilirsiniz. Sonra ayağa kalkın ve zihninizden geçenleri not alın. Sorunuzun cevabıyla karşılaşmadıysanız ısrar etmeyin. Ertesi günü bu çalışmayı tekrarlayın. Bir hafta boyunca her gün bu çalışmayı yapacak olursanız, kendinizle ilgili kimsenin bulunamayacağı ölçüde önemli noktaları tespit edebildiğinizi göreceksiniz.

İnsanın kendini keşfetme yolculuğuna çıkarken yanında ya bir rehber bulundurması, ya da yolculuk hazırlığını iyi yapmış, iyi donanmış olması gerekiyor. Fakat yine de kendinizi fazla zorlamadan yapacağınız bu küçük çalışma, merak ettiğiniz yönlerinizi anlamanıza yardımcı olur.
Yazarın Tüm Yazıları