Uzlaşma sağlanacak görüşmeler var

Mars, Jüpiter ve Satürn arasındaki sert etkileşim devam ediyor. Önemli değişiklikleri işaret eden bu konum aynı zamanda inanç, felsefe ve yargıları zorlayacak olayların meydana geleceğini gösteriyor.

Karar vermek ve uygulamak zor olsa bile Merkür ile Venüs arasındaki uyumlu etkileşim düşüncelerin güzel ifade edilebileceğini, uzlaşma sağlamaya yönelik görüşmelerin başarılı olabileceğine işaret ediyor.

Hissetmek yaşamak demektir

Yaşamak denildiği zaman pek çok tarif yapılabilir. Fakat yapılan tariflerin hepsi kişinin nasıl yaşamak istediğini anlatan tarifler olacak ve yaşamaktan ne anladığını anlatacaktır. Bunların dışında sağlıklı olmak, yaşamaktır, diyenler olacaktır ki, fiziksel tarifler yapacaklardır. Bir de düşüncelerimiz var ki, hem fiziksel, hem de duygusal canlılığın ne olduğunu tarif etmemizi sağlıyor.

Fakat düşüncelerimiz aynı zamanda duygu ve fizik canlılığımızı da etkiliyor. Böyle bir durumda duygu ve fizik hayatımızın içine bir de düşünce hayatımızı dahil etmemiz gerekiyor. Yaşamak denilince hemen bunlar aklımıza geliyor.

Peki siz, yaşamak denildiği zaman ne anlıyorsunuz. Hemen aklınıza gelen nedir? Pek çok kişi böyle bir soru karşısında ‘İyi yaşamak, istediklerini yapabilecek durumda olmak, sevdiğiyle birlikte olmak’ ve benzeri durumları anlatacak ve yaşamak budur, diyeceklerdir. Ben ise, yaşamak hissetmektir, diyorum. Hem zihinsel, hem fiziksel, hem de duygusal açıdan hissederek yaşamak. Hissettiğiniz zaman düşünürsünüz. Hissettiğiniz zaman bedeninizi bilirsiniz.

Hem duygu, hem zihin, hem de fiziksel olarak meydana gelen değişiklikleri hissedersiniz.Hissetmediğiniz zaman bilmezsiniz. Uyuyan kişi soğuk ya da sıcağı hissetmez. Hissederse uyanır!

Uyanmak, hayattır. Yaşamaktır. Üşümek, yaşamaktır. Terlemek, yaşamaktır. Üzülmek, yaşamaktır. Sevinmek, yaşamaktır. Damağınızdaki lezzet, yaşamaktır. Sevgiliyi kaybetmenin üzüntüsü, yaşamaktır. Yaşamak, hissetmektir. Hissetmediğiniz zaman üzülmezsiniz, sevinmezsiniz, tat almazsınız.
Yazarın Tüm Yazıları