Duygular derinleşecek yoğunlaşacak

Bugün İkizler burcunda meydana gelen dolunay Plutonu tetikleyecek.

Bilinçaltına itilmiş veya bilerek saklanmış olaylar şiddetli duygusal patlamalarla ortaya çıkabilir. Özellikle bugün akşam saatlerinde meydana gelen olaylar duygu ve istekleri değiştirici olacak. Günün ilerleyen saatlerinde Venüs burç değiştiriyor ve Oğlak burcundan çıkıp Kova Burcuna giriyor. Gökyüzünün bu konumu evrensel bir anlayışın hakim olacağını işaret ederken duyguların derinleşeceğini ve yoğunlaşacağını gösteriyor. Çünkü bugünden itibaren ay sonuna Kova’nın ilk derecesinde kalacak.

Yeni bir zamanın başlangıcı

Kabul gören gerçeklerden daha başka gerçekler olmalı!

Bilincin derinlerinden yükselen bu duygu, çağımız insanın hem düşünce biçimini, hem de davranışlarını etkiliyor. Bunun sonucunda henüz kabul görmemiş bilgileri, başka gerçekleri ve geçmiş kültürlerin izlerini sürmeye başlıyoruz.

Tatminsizlik, mutsuzluk ve çözümsüzlük içinde kıvranan insan, sahip olduğu bilgiyle içinde bulunduğu durumdan kendisini çıkartamayınca, başka gerçeklerin arayışı içine giriyor.

Zaten gelişmek için böyle bir duyguya ihtiyaç var. Tatmin olduğunuz zaman, yaşantınız belli bir düzen içinde aktığı zaman, çözecek bir sorunla karşılaşmadığınız zaman, düşünmezsiniz!

Düşünmediğiniz zaman büyümezsiniz. Gelişmezsiniz. Gelişim durur. Hayat durur. Hayatın durması, ölüm demektir.

Bilincin en derinlerinden yükselip insanı dürten yaşama arzusu ise rahatsızlığı da beraberinde getiriyor. Çünkü düşünmeye başlamak için, rahatsız olmak gerekiyor. Rahatınızı kaçıran bir durumla karşılaşıp çözümsüzlük içine girmelisiniz ki, araştırmaya, anlamaya ve çözmeye çalışın. Yani düşünmeye başlayın.

Öğrendikleriyle yetinen insanın karşısında bilmediği bir durumun çıkması aslında bir çeşit hediyedir. Karmaşık bir durumu hediye olarak algılayan kişinin karmaşayı çözmesi ve bir sonraki aşamaya geçmesi, içinde bulunduğu durumu talihsizlik olarak değerlendiren kişiden daha kolaydır.

Şimdi öğrenme zamanı. Çünkü şimdiye kadar öğrendiklerimizle tükettiğimiz hayat bitti ve yeni bir zamana geçme vakti geldi. Yoksa başka gerçeklerin arayışı içine girilmezdi. Tabii bu durumun sancılı bir süreç olduğunu bilmelisiniz ve bunu bir çeşit doğum sancısı olarak yorumlayabilirsiniz.
Yazarın Tüm Yazıları