Yöntemde yenilik yapın

İkizler burcunda dolaşan Ay, hareketli bir gün geçireceğimizi işaret ediyor. Özellikle kısa yolculuklar, seminer ve konferanslar, arkadaşlık ilişkileri ve gençlere yönelik projelerin yoğun olacağı bir gün.

Öğle saatlerinde Uranüs’ü tetikleyen Ay, aniden ortaya çıkan durumların planları değiştirebileceğini işaret ediyor. İletişim araçlarıyla ilgili ortaya çıkan aksaklıklar, şimdiye kadar uygulanan yöntemle ilgili yenilik yapılması gerektiğini açığa çıkarabilir.

Değişim ve değiştiğimizi bildirenler

Düşündüğümüz şey değiştiği zaman, olmak istediğimiz şey de değişir. Bilincimizde meydana gelen bu değişiklik isteklerimizi, hayata bakış açımızı tamamen değiştirir ve başka bir şey olmak isteriz ve bunun için çalışmaya başlarız. Fakat bu sırada düşüncelerimizin değiştiğinin farkında olmayız ve dünyanın değiştiğini düşünürüz. Fakat kendimizin değişmiş olabileceği aklımızın ucundan bile geçmez.

Çevremizdeki kişiler bizim değiştiğimizi söylerse, bunun üzerine düşünüp kendimize bakmaya, yaşantımızı derinden incelemeye başlarız. Tabii bütün bunları yapabilmek için kendimize bakacak cesaretimiz olması gerekiyor. Yoksa hemen savunma mekanizmamız harekete geçer ve bize değiştiğimizi söyleyen kişiye dönüp ‘Hayır, sen değiştin’ deriz ve içinden çıkılmayacak bir tartışmanın içine gireriz.

Halbuki değişim dediğimiz durum tek yanlı değildir. Elbette sizin değiştiğinizi söyleyen kişi de değişmiştir. Duygusal tepkiler göstererek, size kendinizi yansıtmak için cesaret gösteren dostunuzun girişimini engellemeyin. Hatta düşüncelerini daha açık anlatmasını destekleyecek şekilde yumuşak ve olumlu bir tavır içinde sorular sorun ve açıklamasına yardımcı olun. Sizin dikkatle dinlediğinizi ve anlamaya çalıştığınızı gördüğü zaman onun açıklamaları da yapıcı bir boyut kazanacak ve sizin kendinizi anlamanızı sağlayacaktır. Bundan sonra sıra sizin. Siz de ona kendi tespitlerinizi ve onunla ilgili değiştiği noktaları işaret edebilirsiniz.
Yazarın Tüm Yazıları