Yaprak sarması en sevilen yemeklerden bir tanesidir. Yaprak sarması pişirmek isteyen kişiler ya da ilk kez pişirecek olan kişiler yaprak sarmasının nasıl pişirildiğine dair araştırma yapmaktadırlar. Yaprak sarması pişirmenin ve ne kadar su konulacağına dair bir takım ipuçları yer almaktadır. Son günlerde yaprak sarması nasıl pişirilir şeklinde araştırmalar artmıştır Peki yaprak sarması nasıl pişirilir? Yaprak sarmasına ne kadar su konulur? Sarmanın püf noktaları nelerdir? İşte yaprak sarması ile ilgili bütün detaylar.
#Yaprak SarmasıMaden çıkarmak için zeytin ağaçlarının taşınmasıyla ilgili yasal düzenleme beni çok üzdü. Zeytine, ağacına, zeytinyağına ve çiftçiye sahip çıkmalı; bu kültürün gelecek kuşaklara aktarılması için elimizden geleni ardımıza koymamalıyız. Maden biter, zeytin kalır!
#ZeytinSon yıllarda fiyatı neredeyse iki katına kadar çıkan zeytinyağı ile ilgili yeni bir uyarı geldi. Aydın Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Adnan Bosnalı, zeytinyağındaki fiyat artışında iklim değişikliği sonucu düşen zeytin rekoltesinin etkili olduğunu söyledi. Gelecek yıllarda zeytinyağı fiyatının daha da artacağını belirten ATB Başkanı Adnan Bosnalı, dünyada 3 milyon ton zeytinyağına ihtiyaç varken rekoltenin 2,5 milyon ton olduğuna dikkat çekti.
#ZeytinyağıSizi bilmem ama ben köşemi ve sizleri çok özledim. Yoğunluğum nedeniyle bir süredir ara verdiğim köşemde sene sonuna kadar ‘MasterChef’ eleme gecesinde çıkan tariflerimi ve bu tariflerin arkasındaki hikâyeleri yazacağım. Ocaktan sonra yine yemek kültürü, gastronomi seyahatleri ve gastronomi dünyası üzerine yazmaya vaktim olacak.
#The AliceAvustralya'da yaşayan ve 59 yaşındayken nadir görülen bir demans teşhisi konan Suzan Adler'ın kızı Daily Mail’e annesine teşhis konmadan önce davranışlarında gözlemlediği değişimi ve tüm bu süreçte yaşadıklarını anlattı. Takıntı derecesinde düzenli olan annesi mutfak eşyalarını yanlış yerlere koyuyordu. Aşırı hassas ve alıngan olmaya başladı, araba kullanırken zorlanıyor, ev içinde mesafeleri ayarlayamadığı için eşyaşara çarpıyor ve kırıyordu. Sonunda doktorlar kadına 'Posterior kortikal atrofi' teşhisi koydu
#DemansCHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki Ticaret Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Bakan Ömer Bolat’a, “Sayın Bakan, son yıllarda iktidar sürekli fahiş fiyattan söz ediyor, siz de fahiş fiyattan söz ettiniz. Fahiş fiyat nedir?” dedi.
#CHPHER dönemde sanat ve spor, toplumları bir araya getiren köprüler oldu. Dil, din, etnik köken ya da siyasi görüş fark etmeksizin, bir konser salonunda ya da stadyumda aynı duygularla bir araya gelmek, insanları o an için aynı tarafta hissettirir. Fakat son yaşananlar, bu iki evrensel alanın bile toplumları birleştirmekte zorlandığını gösteriyor.
#1MasterChef tantuni tarifi izleyiciler tarafından araştırılıyor. Mersin'in meşhur lezzeti tantuniyi evde de kolayca hazırlayabilirsiniz. Yanında acı biber turşusu ve ayranla da enfes bir menü oluşturabilirsiniz. Kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabileceğiniz pratik tantuni tarifi ve malzemelerini sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Tantuni TarifiHer yıl 1 Kasım Dünya Vegan Günü olarak kutlanıyor. Bu özel günde hem işin etik altyapısı anlatılıyor hem de veganların karşılaştıkları güçlükler ve çözümleri konuşuluyor. Aynı zamanda sadece bitki temelli beslenmenin değil, hayvan haklarının ve sürdürülebilir yaşam tarzlarının önemi vurgulanıyor.
#Zeynep Nazlı YıldırımYaşadığımız toprakların sofralarımıza en büyük armağanlarından biri zeytin ağaçları. Akdeniz’de başlayan zeytin hasadı Ege’den Marmara’ya ulaştı. Çiftçilerin dediği gibi ‘var yılı’ndayız, ağaçlar yüklü, zümrüt yeşili zeytinler sıkılıp birer sağlık ve lezzet iksirine dönüşüyor. Taze zeytinyağları şişelenirken yazar ve duyu analisti Elvan Uysal Bottoni bize bölge bölge zeytinlerimizi anlattı, şef Didem Şenol da zeytinyağı satın alırken ve kullanırken dikkat etmemiz gereken detayları paylaştı.
#Elvan Uysal BottoniZeytinyağı Tadım Festivali için Edremit’teydik. Hem birbirinden farklı zeytinyağlarını tattık hem de İtalyan ‘dondurma filozofu’ Marco Radicioni’nin hazırladığı keçi sütünden zeytinyağlı dondurmayı. Marco gastronomiyi ileriye taşıyan gerçek bir emektar. Zeytinyağlı dondurmaysa nefis...
#Ebru ErkeSon yıllarda mühim bir sağlık sorunu haline gelen meme kanserine karşı artık çok daha fazla uyanık olmak zorundayız. Çünkü meme kanseri, sanıldığı üzere sadece 40 yaş üstü kadınları değil, 20’li, 30’lu yaşlardaki genç kadınları ve hatta erkekleri de etkileyebiliyor.
#Buğra BuyrukçuKök sebzelerin hepsi doğanın bize sunduğu bir hediye gibi. Her biri kendi benzersiz özellikleri ve lezzetiyle öne çıkıyor. Ekim ayıyla birlikte tezgâhlara gelen bu sebzeler içerdikleri vitaminler, mineraller, lifler ve antioksidanlarla oldukça sağlıklı seçimler.
#Kök SebzeEylülde başlayan ceviz hasadı kasıma kadar devam edecek. Yeşil, kalın etli kabuğun altından çıkan nemli cevizler güz güneşinde kurutulurken içi de gevrek, çıtır dokusuna kavuşup tatlı-tuzlu yemeklerimize nefaset katacak. Tariflerimizin yanında cevizin sağlık mucizelerini de Hürriyet Lezzetli Hayat yazarı Dr. Ayça Kaya’dan okuyun.
#Ceviz