Dünya yemek trendlerini takip eden Taste Atlas, binlerce kullanıcıyla yaptığı araştırma sonucunda ‘Dünyanın En İyi Mutfakları’ listesini yeniledi. Türkiye de listede kendine ilk 20’de yer buldu. Haberi böyle okuduğunuzda elbette ‘büyük gurur’. Ancak detaylara bakınca; belli bir mutfak kültürü olmayan ABD’nin daha üst sıralarda olması ya da benzer bir mutfağa sahip olduğumuz ‘komşu’ Yunanistan’ın ikinciliğe oturması gibi, ‘Keşke biz de ilk 10’a girebilseydik’ diyor haliyle insan. Sosyal medyada da farklı kafalardan aynı ses çıkınca ben de ‘Bizim neyimiz eksik?’ sorusuna cevap aradım.
#GastronomiBundan 4 yıl önce Hürriyet ve Karaca işbirliği ile yeme-içme sektörünün değerlendirilmesi, derecelendirilmesi, teşvik edilmesi ve yemek severlere adil bir şekilde yol gösterilmesi için çok önemli bir projeye start verildi. Gastronomi dünyası için ‘prestij’ kabul edilen bu proje ile Türkiye’nin lezzet noktaları değerlendirmeye alınmaya başladı. Gizli jüri üyelerinin yıl boyunca yaptığı ziyaretler ve güncel değerlendirmelerle hayata geçirilen ‘İncili Gastronomi Rehberi’nin (İGR) bu yıl dördüncüsü hazırlanıyor. Eğer tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi koşullarında sıra dışı bir gelişme yaşanmazsa, temmuzda sonuçların açıklanması ve İncili Gastronomi Rehberi’nin raflarda yer alması planlanıyor.
#GazetehaberleriSad suresi okunuşu ve anlamı araştırılıyor. 88 âyetten oluşmaktadır. Sûre, ilk dönemlerden itibaren hemen bütün kaynaklarda, 1. âyetin başında bulunan ve hurûf-ı mukattaadan olan “Sâd” ismiyle anılır. Kamer sûresinden sonra, A‘râf sûresinden önce Mekke’de inmiştir. İşte Sad suresi Türkçe ve Arapça okunuşu, tefsiri ve meali…
#Sad SuresiEğitim hayatımız ve yaşam öykülerimiz aslında sanıldığından daha yakın kavramsal ilişkilerle bezelidir. Bir ispat çabası değil veya etimolojik zorlamalarla sadece kendi kendime anlamlandırdığım zorlama bir çerçeve çizmek ve sizlere dayatmak istemem. Ama eğitim düşüncesi, perspektifi, felsefesi ve hatta antropolojisi adına belki faydası dokunabilecek alternatif bir bakış açısı önermek dileğindeyim.
İşten çıkıp son dakika kararıyla arkadaşlarınızla bir yerde bir şeyler mi atıştırmak istiyorsunuz? Maalesef... İstanbul’da rezervasyonsuz hiçbir yere girmek mümkün değil. Masa zaten hayal; barda bir şeyler içerek beklemeye bile izin yok. Oysa New York’tan sonra şimdi Londra’nın havalı mekanlarında da ‘rezervasyonla değil sırayla’ sistemi yaygınlaşıyor
İzmirli Akgerman Ailesi, Çimentaş Topluluğu’nu satıp daha sonra Çittur, Çimstone ve Gazbeton’u geri almalarının ardından AKG Grubu adı altında yeniden yapılandı. 2002’den 2007’ye kadar geçen süreçte yüzde 500 büyüdü. Gıda (Ertuğ Balıkçılık) ve maden (Değerli Maden İşletmeleri) sektörlerine de girdi. Birden koşmaya başlayan ve o koşmanın verdiği hızla 2008’deki krize yakalanan grup, bu yılın başına kadar soluklandı, bu arada kartları yeniden kardı, şimdi de meyveleri toplamaya başladı. Tüm bunları, AKG Grubu Yönetim Kurulu Başkanvekili Bülent Akgerman’la konuştuk...
Yolculuklara sadece yeni yerler keşfetmek, değişik coğrafyaları görmek için çıkmam. Arada bir lezzetli yemeklerin peşinde koşuşturduğum da olur. Bence yemek, o coğrafyanın kültürünü anlayabilmek için en önemli araçlardan biridir. Bu hafta size en sevdiğim yemeklerin başında yer alan pizzanın peşinde yaptığım koşuşturmayı anlatacağım.
Malezya Kralı Zeynel Abidin’den Yeni Zelanda Başbakanı Helen Clark’a, ABD’nin Cumhuriyetçi başkan adayı John McCain’e kadar çok önemli konuklar ağırlayan Sunset, 15’inci yılına giriyor. Başarısının sırrını "İstanbul dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Bu güzelliğe ihanet edemezdim" diye açıklayan Barış Tansever, Sunset’i sattığı yönündeki söylentileri de yalanladı.
Yıllarca uğraşıp 200 milyon dolarlık büyüklüğe getirdikten sonra çocuklarının şirketten ayrılıp başka bir firmaya geçmesi üzerine dünyanın en ünlü restoran değerlendirme şirketi Zagat Survey’i satmaya karar veren Zagat Ailesi, bu karardan döndü.
Reina hazırlıklarını erken tamamladı, yarın Tarkan’ın çıkacağı resmi F1 partisiyle yeni sezonu açıyor. Dekorda önemli bir değişiklik yok, Barbara Penso yine bol bol Swarovski taş kullandı. Bu yıl girişler 50, yemekler 18-44 lira. Kendi mönüsünde yengeç eti de var, Endonezya ördeği de. Alternatif arayanlara 6 ayrı konuk restoran da olacak. Hepsi ayrı bir pastel renkte. DJ kabininde yine en azmalı Türkçe ve yabancı parçalarıyla Suat Ateşdağlı var. (212) 259 59 19. www.reina.com.tr