Uzun ya da uzayıp giden toplantılardaki sıkıntılı anları nasıl atlatırız? Bu, çalışma verimimizi bozan, odaklanmamızı engelleyen bir dikkat sorunu mudur? Yaptığımız işin pek bir anlamı olduğuna da inanmayıp öylesine ‘takılıyorsak’, dikkatimizi gereken yere odaklamak neredeyse imkânsızlaşır. Zihnimiz açık vermeye başlar.
#Dikkat Dağınıklığı Nasıl GiderilirDikkat dağınıklığı hem yetişkinlerde hem de çocuklarda görülebilen bir sağlık problemidir. Bir olaya konsantre olamama veya bir iş üzerinde uzun süre çalışamama durumu son zamanlarda çocuklarda çok sık karşılaşılmaktadır. Bu sebeple dikkat dağınıklığı konusunda ebeveynler pek çok araştırma yapmaktadır. Peki, çocuklarda dikkat dağınıklığı ile eksikliği belirtileri nelerdir ve nasıl anlaşılır? Dikkat dağınıklığı nasıl tedavi edilir? Sizlere çocuklarda görülen dikkat dağınıklığı problemleri ile ilgili bilgileri detaylıca derledik.
#ÇocukDijitalleşen ve hızlanan dünyada dikkatimizi günden güne kaybediyoruz. Sosyal medya uygulamalarının geliştiği, sınırların ortadan kalktığı bugünlerde sadece bir konu üzerine en fazla üç dakika odaklanabiliyoruz. Teknoloji bağımlılığından kurtulamayan, dijital cihazlara mahkûm olan insanlık çok geç olmadan benliğini kurtarabilecek mi? İşte uzmanların önerileri...
#TeknolojiDikkat eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu olarak bilinen ADHD özellikle çocuklarda görülmektedir. Son derece önemli akademik, sosyal ve ruhsal hastalıklara sebep olan ve olumsuz etkileri ömür boyu sürebilen bir hastalık olarak tanımlanır. Pek çok ebeveyn bu konu hakkında genel bilgiye sahip değildir. ADHD konusunda tüm detayları sizler için derledik.
#ADHD Nedir?Koronavirüs önlemlerinin yol açtığı psikolojik sorunlarla başa çıkmak için evde kalınan dönemde düzenli faaliyetler yapılmasını öneren Prof. Dr. Aylin İlden Koçkar, “Uyku ve yemek düzeni, kişisel bakım ve günlük rutinleri devam ettirmek ruh sağlığımızı güçlü tutabilmemize yardımcı olur” dedi.
#Prof. Dr. Aylin İlden KoçkarÇocuklarda sık görülen bir sorun olan ‘öğrenme güçlüğü’ konusunda bilgiler veren Çocuk Gelişimi Uzmanı Ayşenur Bekaroğlu, “İlköğretim çağındaki çocuğunuz okuma yazmayı ve sayıları öğrenmede zorluk yaşıyorsa, yüksek sesle okumayı reddediyorsa kırıklarla dolu bir karneyle eve geldiğinde onu suçlamayın. Zira çocuğunuzda öğrenme bozukluğu olabilir” dedi.
#Öğrenme Güçlüğü