yerel lezzetler haberleri sayfasında yerel lezzetler hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1099 yerel lezzetler haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Duyar, Ordu’nun Akkuş fasulyesinden sonra ‘Kabataş helvası’, ‘Perşembe ceviz helvası’ ve ‘Yayla pancar turşu’sunun patent tescillerinin yapıldığını açıkladı. Duyar, Ünye taşı ve Ünye beyaz bentonit taşı için çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.
#OrduGaziantep mutfağı denince aklımıza genellikle çeşit çeşit tatlılar ve kebaplar geliyor. Ancak Antep mutfağı bununla sınırlı değil. Nitekim, gastronomi dalında UNESCO tarafından ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edilmiş olması da Gaziantep yemeklerinin aslında ne kadar çeşitli olduğunun bir göstergesi adeta… Bugün sizin için Antep’in en meşhur lezzetlerinden biri olan nohut dürümünü mercek altına aldık. “Nohut dürümü nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?” sorularına cevap aradık. Evinizde kolayca yapabileceğiniz bu tarifi bir yere mutlaka kaydedin…
#Nohut DürümüYaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Seda Genç, çok sayıdaki bitki türü ve 2 bin 600 yıllık zeytinyağı kullanımı geçmişi ile göz dolduran İzmir’in, gastronomik bir destinasyon olması için önerilerde bulundu.
#Ege MutfağıHollanda Kayserililer Vakfı, Sultan Palace salonunda Kayserispor’a destek için anlamlı bir gece düzenledi. Kayseri kültürü ve dayanışma ruhunun ön planda olduğu etkinlikte, Kayserispor’a destek amacıyla bir araya gelindi. Katılımcılar, açık artırma, yerel lezzetler, konuşmalar ve gösterilerle dolu dolu bir programla unutulmaz bir gece yaşadı.
#ALMANYAMavi yolculuk turlarının öncüsü Marmaris, Mavi Bayraklı plajları, yılın ortalama 300 günü yüzünü esirgemeyen güneşi, turizme kazandırılan yeni arkeolojik eserleri ve uluslararası kültür-sanat festivaliyle bu yazın da yıldızlarından biri olacak. Marmaris’i ziyaret etmeyi planlayanlara semt pazarlarından gizli kalmış koylarına, kalesinden günlük yağı gibi şifalı yerel ürünlerine kapsamlı bir rehber hazırladık.
#MarmarisKaradeniz dendiğinde akla hırçın dalgalı denizinden çok yaylaların gelmesi biraz da yazın insanı nefes alamaz duruma getiren boğucu sıcağı yüzünden değil mi? Evet, Karadeniz demek yayla demek ve yayla da yüksek tepelerde özgürce salınmak... Sadece biz değil, çiçekler de, hayvanlar da, böcekler de özgür yaylalarda… Hangi yaylada ne yapılır rehberimize bakmadan yola çıkmayın.
#Uğur Biryol26 Mart’ta Unilever Food Solutions’ın (UFS) Hollanda’daki Gıda İnovasyon Merkezi Hive’de yapılan ‘Geleceğin Menüleri Trend Raporu’nun sonuçlarının açıklandığı lansmana OD Urla’nın şefi Osman Sezener’le birlikte UFS Türkiye Genel Müdürü Yılmaz Tokgöz ve Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Pazarlama Lideri Didem Molay Sevin’in davetiyle katıldık.
#Müge AkgünTürk Patent ve Marka Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Duyar, Ordu’nun Akkuş fasulyesinden sonra ‘Kabataş helvası’, ‘Perşembe ceviz helvası’ ve ‘Yayla pancar turşu’sunun patent tescillerinin yapıldığını açıkladı. Duyar, Ünye taşı ve Ünye beyaz bentonit taşı için çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.
#Orduİtalyan gastronomisinin en seçkin ve özgün değerlerini dünya çapında sergilemek amacıyla başlatılan İtalyan Mutfağı Haftası, ülkenin yemek kültürünün uluslararası sahnede tanıtılmasını, ayrıca hedefe yönelik ihracatını, uluslararası iş ilişkilerini ve turizmini güçlendirmeyi hedefliyor.
#LezzetDiyelim ki günün birinde bir ülkenin prensiyle birbirinize aşık olup evlendiniz... "Masal gibi" gelmesin kulağınıza bu durum. Çünkü bunun örnekleri günümüzde bile var. Peki böyle bir durumda o prensle hayatınızın sonuna kadar mutlu mesut yaşayacağınıza inanıyor musunuz?
#Prenses MaryGaziantep mutfağı denince aklımıza genellikle çeşit çeşit tatlılar ve kebaplar geliyor. Ancak Antep mutfağı bununla sınırlı değil. Nitekim, gastronomi dalında UNESCO tarafından ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edilmiş olması da Gaziantep yemeklerinin aslında ne kadar çeşitli olduğunun bir göstergesi adeta… Bugün sizin için Antep’in en meşhur lezzetlerinden biri olan nohut dürümünü mercek altına aldık. “Nohut dürümü nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?” sorularına cevap aradık. Evinizde kolayca yapabileceğiniz bu tarifi bir yere mutlaka kaydedin…
#Nohut DürümüKaradeniz’in içlerinde kalmış 8 bin 500 yıllık yerleşim birimi, geçmişten günümüze çok farklı medeniyetlerin izlerini korumayı başarmış. Kendinizi Amasya sokaklarına bırakın ve tarihin kültür galerisinde yolculuğa başlayın. Önce Kral Kaya Mezarları’nı gezin, sonra Osmanlı’nın izlerini takip edin. ‘Şehzadeler Şehri’nde Yeşilırmak boyunca ilerleyip bu açık hava müzesinin tadını çıkarmaya bakın.
#Amasyaİstanbul Kahve Fuarı başlıyor. Etiler’deki İnari Piku dünyaca ünlü şef Yoji Tokuyoshi’yi ağırlıyor. Tadilat nedeniyle bir süredir kapalı olan Arşipel Balıkçısı sezonu yazlık terasıyla açıyor. SushiCo ZEN’den bahar menüsü ve Alaçatı Ot Festivali’yle yeme-içme dünyasından son haberler burada.
#İstanbul Kahve FuarıFas, pandemi sonrası dünya jet-set’inin akın ettiği destinasyonlardan. Özellikle Sahra Çölü’ndeki lüks çadır kampları en büyük ziyaret sebebi. İşte beyaz eldivenli garsonların servis sunduğu, çöl ortasında yağlıboya resim derslerinin verildiği çadır kamplara dair lüks dolu anekdotlar...
#FasBugüne kadar evlerinin güzelliğiyle ve lokumuyla tanıdığımız Safranbolu, aslında bundan çok daha fazlasını sunuyor ziyaretçilerine. Nehirlerin biçimlendirdiği vadileri, türlü sebze-meyvenin en lezizlerini yetiştiren bereketli toprakları, eğitime öncelik veren sosyal dokusuyla kendine münhasır bu kasabada asıl yıldız ‘kırmızı altın’ denilen safran. Efsanelere konu olan, asaletin simgesi bu büyülü bitkinin hasadı kasım sonuna kadar sürüyor, katılıp toplamak için hâlâ fırsatınız varken buyurun Safranbolu’ya!
#SeyahatÇok klasik bir giriş olacak ama gerçekten çok özel topraklarda yaşıyoruz. Doğasıyla, tarihiyle, kaynaklarıyla bir hazine sandığı gibi Anadolu. Her köşesi özel, her köşesi ilgiyi hak ediyor. İşte bu cennet köşelerinden biri Marmaris’i maalesef geçen seneden beri yangınlarla anar olduk. Dolayısıyla bu bölge asıl ilgiyi şimdilerde bekliyor sevenlerinden. Bu hafta Marmaris ve Selimiye bölgesinden seçtiğim otelleri paylaşmak istedim sizinle...
#SeyahatUzun bir zaman sonra yaptığım ilk kıtalararası seyahatim Meksika’yla başladı. Bu ülkenin sıcak, samimi, otantik atmosferinde her şeyi geride bırakmanın hafifliğini yaşarken tarihinin, doğasının karşısında yeniden ve yeniden büyülendim. Mexico City’den başladı yolculuğumuz. Bu muhteşem şehri birlikte gezelim mi?
#SeyahatKuşkusuz tüm dünyada, “Türk mutfağı” denince akla gelen ilk lezzet kebap... Kendi içinde birçok çeşidi olan kebap, şehirden şehire farklılık gösteren birçok tarif ve kültürü de içinde barındırıyor. Arapçadan dilimize geçen ‘kebap’ kelimesi, ‘kavurmak, közlemek’ anlamını taşıyor.
#1Fransa’nın Almanya sınırındaki Alsace Bölgesi, tartışmasız Noel döneminin en görkemli yaşandığı yer. Alsace’ın başşehri Strasbourg ve üçüncü büyük şehri Colmar’daki Noel pazarları ve süslemeleri eşi benzeri başka yerde kolaylıkla görülemeyecek kadar özel. Kurabiye evleri, masal gibi süslemeleriyle seyahat planlarımıza ilham verecek bir rotanın detaylarını yazdık.
#FransaTren seyahatleri son dönemlerin en popüler turizm faaliyetlerinden biri oldu. Özellikle Doğu Ekspresi’nde yakalanan başarı sonrasında turizmciler, trenlerle yeni turlar oluşturmak için harekete geçti. İlk olarak Adana-Kayseri arasında hizmet veren Erciyes Ekspresi ile ‘gastronomi’ turuna başlanacak. Turizm ve gastronominin bir araya geldiği turlara Ege ve Pamukkale ekspresleri de eklenecek.
#Gastronomi Trenleri