Güncelleme Tarihi:
İlk şubesini Ataşehir’de 1997’de açan SushiCo, 25’inci yılında yeni bir konseptle tekrar semte dönüp Ataşehir Golf Club’da SushiCo ZEN’i hizmete açmıştı.
Japon, Çin, Tay ve Kore mutfaklarından örnekler sunan bu konsept şube, baharla birlikte menüsünü de yeniledi. Trüf mantarlı et tataki, ızgara deniztarağı ve şitaki mantarı, papaya salatası, wagyu eti, Zen Dragon Roll ve Zen Roll yeni tabaklar arasında...
ARŞİPEL, KALDIĞI YERDEN DEVAM...
Geçen sene Rumelihisarı’nda yeniden açılan Arşipel Balıkçısı bir süredir tadilat nedeniyle kapalıydı. Çeşit çeşit mezesi, ıstakozlu makarna, ızgara ahtapot, tereyağında karides, ızgara levrek gibi çok sevilen tatlarıyla ünlenen mekân, çarşamba gününden itibaren misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Üstelik yazlık teras kısmıyla... İşletme, İstanbul’un en güzel manzaralarından birine sahip...
KAHVE KONUŞULACAK
Türk kahvesinin 500 yıllık öyküsünden kafe açarken dikkat etmemiz gerekenlere, ekipman önerilerinden evde kahve demleme tekniklerine kadar kahveye dair pek çok farklı başlığın konuşulacağı COFFEX İstanbul Kahve Fuarı 4-7 Mayıs’ta Haliç Kongre Merkezi’nde düzenleniyor. Yazarımız Ebru Erke de konuşmacılardan biri olacak. Erke, 4 Mayıs Perşembe günü saat 13.00’te dünyada kahvenin yolculuğunu anlatacak. Ayrıntılı program ve biletler için coffexistanbul.com sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
MİCHELİN’Lİ ŞEF İSTANBUL’DA
Türkiye’nin yerel ürünleriyle Japonya’dan getirtilen özel malzemelerin harmanlandığı menüsüyle bilinen İnari, 2 Michelin yıldızlı şef Yoji Tokuyoshi’yi ağırlıyor. Etiler Piku şubesinde, sınırlı sayıda misafirin katılabileceği etkinlik 2-3 Mayıs’ta saat 20.00’de gerçekleşecek. Yaşamını İtalya’da sürdüren Tokuyoshi İtalyan konseptli tabaklar sunacak. Rezervasyon için (0212) 216 35 35 numaralı hattı arayabilirsiniz.
Son iki gün!
Çeşme Belediyesi’nin bu yıl 12’nci kez düzenlediği Alaçatı Ot Festivali, perşembe günü başladı. Festivali ziyaret etmek isteyenler için yarın son gün! Bu yıl temanın ‘Yeniden Doğuş’ olarak belirlendiği etkinlikte geçen senelerden farklı olarak depremden etkilenen illerimizin tatlarına da yer veriliyor. Hatay künefesi ve içliköftesi, Malatya kayısısı, Gaziantep baklavası gibi yerel lezzetler stantlarda olacak.