Mübadele dönemini ele alan “Yakamoz” isimli filmin çekimleri bitti, post-prodüksiyonu devam ediyor. Müzikleriyle de büyük ilgi uyandırmaya hazırlanan filmde; Niran Ünsal sürprizi var. Usta sanatçı, “Bir Fırtına Tuttu Bizi” isimli meşhur türküyü ilk defa Yunanca söyledi.
#Niran Ünsalİtalya gıdanın geleceği konusunda önemli bir kararın öncüsü oldu. Euractiv’te okuduğum habere göre Tarım Bakanı Francesco Lollobrigida, hafta başında katıldığı bir toplantıda laboratuvarlarda yaratılan gıdaların üretimini, ithalatını ve pazarlamasını yasaklayacaklarını açıklamış.
#Müge AkgünPopüler beach markası Momo’nun kurucusu Burak Beşer’e göre turizm sektörü fiyat eleştirilerini hak etmiyor. Hatta Beşer fiyatların, şu anki rakamların yüzde 50 üzerinde olması gerektiğini savunuyor. Piyasadaki durgunluğa karşın Momo’da cironun geçen yılın yüzde 267 üzerinde olduğunu söyleyen Beşer, ‘Yoğunluktan mahvolduk’ diyor.
#Burak BeşerBigChefs hisseleri için 3 Mayıs’ta 22.50 TL’den başlayan talep toplama bugün ve yarın devam edecek. Halka arz sonrası BigChefs sermayesinin yüzde 31.78’i Borsa İstanbul’da (BİST) işlem görmeye başlayacak. Big Chefs Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Cizreli ve BigChefs CEO’SU Altan Kosova süreçle ilgili bilgiler verdi, yeni dönemi anlattı.
#BigchefsGastronomi dünyasının en prestijli rehberlerinden olan, Türkiye’nin ilk ve tek özgün derecelendirme sistemiyle hazırlanan İncili Gastronomi Rehberi’nin beşincisi yolda. İnciler 2023’ün ilk yarısında sahiplerini bulacak. Bu yıl üç yenilik daha var. Kebabın, şırdanın başkenti Adana da artık rehberde. Bu yıl ilk kez rehberin İngilizcesi de basılıyor. Londra’da Rüya restoranda ocak ayı sonunda dünyaca ünlü gurmeler, yemek yazarları, şefler ve yabancı basının da katılacağı bir tanıtım ile İncili Gastronomi Rehberi dünyaya açılacak. Ve dahası Karaca-Hürriyet işbirliği bundan böyle Jumbo markasının desteği ile daha da büyüyecek.
#İncili Gastronomi RehberiYurtdışında mutfak kültürümüz kebaptan ibaret zannediliyor. Halbuki mutfağımızın vegan ve vejetaryen beslenenler için ciddi bir albenisi var. Bunu Türkiye’nin global gastronomi pazarlamasında kullanmak, bence önemli hedeflerimizden biri olmalı. Sarma ve dolmalar, mercimek köftesi, batırık, pirpirim aşı, karalahana çorbası, fasulye diblesi ve kuymak hemen aklıma gelen örneklerden birkaçı...
#VejeteryanMart gelince kışı geride bıraktık diye düşünürüz. Baharın başlangıcı ama aslında kışın içinden bahara selam verdiğimiz bir ay. Madem mart martlığını yapmakta ısrarcı, o zaman sezonu bitmeden kayak tatili için bir önerim olacak bu hafta size. Uluslararası arenada kış turizminin yükselen değerlerinden olan Erzurum ve Palandöken...
#SeyahatRestoran işletmeciliği ve şeflik dışarıdan bakınca dünyanın en romantik mesleklerinden biri olarak görünebilir. Benim gibi bütün hayatını bu işe adamış kişilerse gerçeğin çok daha farklı olduğunu bilir. Fatih Akın’ın 2009 yapımı filmi ‘Soul Kitchen’ı bu konuda ayrı bir yere koyuyorum. Çünkü işe içeriden bakabilen, gerçekçi ve dokunaklı bir yapıt.
#Restoran İşletmeciliğiOnlar son dönemin adeta ‘pop star’ları... Ekranda parlıyor, mutfaklarında döktürüyorlar. 2021’de Hürriyet’in Lezzetli Hayat ekinde köşe yazarlığına da başladılar. Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu’yla buluştuk, geçen yılın muhasebesini yaptık. Somer Sivrioğlu “Bu bölümü geçtik, mühim olan o” derken konu yeni yıl anılarına geldi. Danilo Zanna bir yılbaşı gecesi Türkiye’de nar kırmış, sonrası mı? “Nar bir patladı, bütün apartmanı boyatmak zorunda kaldık.”
#Somer SivrioğluHipermarket alanlarının yüzde 10’luk bölümünü Lezzet Arası adlı bir restoran projesine dönüştüren CarrefourSA, hem ekonomik hem de pratik lezzetler sunuyor. Marketten aldığınız ürünleri pişirtebiliyor, uygun fiyatlara sulu yemek çeşitleri, pide veya pizza tadabiliyorsunuz.
#Carrefoursa2012 yılında İstanbul’da açılan ilk restoranıyla hizmet vermeye başlayan Tavuk Dünyası büyüme grafiğini sürdürüyor. 2021’in ikinci çeyreğinde 10 yeni restoran açılışı gerçekleştiren Tavuk Dünyası, Türkiye’de 233 farklı noktada tüketiciyle buluşuyor. Tavuk Dünyası ayrıca Haziran ayında Kıbrıs’ın liman kenti Girne’de de bir restoran açtı.
#Tavuk DünyasıDünyanın en büyük şirketlerinden birinin patronu genç denebilecek yaşta hayata gözlerini yumunca geriye inanılmaz bir boşluk kaldı. Şirketi yavaş yavaş yutmakta olan bu boşluğu oluşturansa patronun korkunç yönetim anlayışından başka bir şey değildi. Bu haber o patronun hikayesi...
#SubwayDün itibarıyla kapanma süreci sona erdi. Birçok sektörde çalışmalar yeniden başladı. Ancak yeme-içme alanında sadece paket ve gel-al servise izin verilmesi bu sektörde hizmet verenleri üzdü. Sektör temsilcileri, “Bu tarih itibarıyla belirli saatlerde açılmayı bekliyorduk, olmadı. En azından ilkt etapta açık alanlara izin verilebilirdi. Sektör olarak çok fazla dayanacak gücümüz kalmadı” dedi.
#GazetehaberleriRestoran ve kafeler yüzde 50 kapasite ile ‘kontrollü normalleşme’ sürecine gireli 4 gün oldu. 09.00-19.00 saatleri arasında hizmet veren esnaf lokantaları, fast food’cular, kafeler ilgiden memnun. ‘Fine-dining’ hizmet veren alkollü restoran sahipleri ile işletmecileri ise ‘Açıldık ama durum pek de güllük gülistanlık değil’ diyor. Hem onlarla, hem uzmanlarla konuştum. Hem de restoran ve kafeleri gezip durumun fotoğrafını çektim.
#Yazar