yeni lokanta haberleri sayfasında yeni lokanta hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3349 yeni lokanta haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Türkiye’nin tanınmış şeflerinden Civan Er, Londra’nın en hareketli bölgelerinden Soho’da bir restoran açtı. 28 Ocak’ta faaliyete geçen Yeni isimli restoran, Er’in İstanbul’da Kumbacı Yokuşu’nda bulunan mekanı Yeni Lokanta’nın dekorasyon ve menü inceliklerini Londra’ya taşıyor.
#Civan ErDoğuş Grubu yeme içme sektöründeki yatırımlarına devam ediyor. Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk’in Dubai’de “Rüya” adlı bir yeni bir restoran açacağı belirtildi. Şahenk’in bu lokantada küresel alanda kabul gören ilk Anadolu mutfağı hizmeti vermek istediği de ifade edildi.
#Doğuş GrubuYemyeşil doğası, taş evleri ve masmavi plajlarıyla Kuzey Ege’nin gözde adreslerinden biri olan Ayvalık’ın derinlikli ve çok katmanlı bir yemek kültürü var. Tam karşısındaki Midilli Adası ve Girit Adası’ndan gelen Türk ailelerin etkisiyle şekillenen yöre mutfağında özellikle mezeler öne çıkıyor. Bu yaz yolunuz Balıkesir’in bu güzel ilçesine düşerse en iyi lezzet durakları da listenizde olsun.
#AyvalıkYeni Lokanta’da tattığım mantı ününü hak ediyor çünkü tuzlu yoğurt çok yakışmış ama benim zevkime göre biraz fazla kaynatmışlar. Kuzugöbeği mantarı ve tarhananın baharat gibi kullanılması başarılı. Mersin karides tuzlu-tatlı-ekşi-acı dengesi açısından en başarılı yemek. Kuzunun gerdanı seçici damakları hayal kırıklığına uğratmaz.
#Vedat MilorBir yılı geride bırakırken tattığım ve beğendiğim lezzetler arasında öne çıkanları paylaşmak istiyorum. Sıralamam 1’den 10’a değil, bahsedeceğim mekânların hepsi gözümde eşit değerde. Listemde iyi düşünülerek hazırlanmış bir salata da var, içliköftelinin sakatatlı versiyonu da…
#YemekAvustralya’nın ünlü televizyon simalarından Maeve O’Meara ile düzenlediğimiz Türkiye gastronomi turlarının bendeki yeri çok başka. Dört yıl boyunca 15 Avustralyalı gurmeyi Türkiye’nin değişik bölgelerine götürerek hem yemek kültürümüzü öğretme hem de ülkemizi tanıtma fırsatı buldum. Nereleri gezdirip neler tattırdığımı merak ettiyseniz bu hafta İstanbul’un iki yakasını birlikte turlayalım…
#AvustralyaMichelin Rehberi 9 Kasım’da düzenlenecek törenle 2024 yılının yıldız alan ve tavsiye listesine giren restoranlarını açıklayacak. Bu yıl İzmir ve Bodrum’un da dahil edilmesiyle heyecan daha yoğun. Gastronomi sektörünün uzman isimlerine tahminlerini sorduk. Kimler yıldız alır, kimler mutlaka almalı, neler değişmeli, fikirlerini aldık…
#Michelin RehberiBoğaz’ı, Tarihi Yarımada’sı, balıkçı, meyhane, ocakbaşı ve çarşılarıyla İstanbul turistler için gerçek bir cazibe merkezi.Manzarası, yemekleri ve servisiyle öne çıkan seçenek çok, seçmek zor. Biz de jürimize sorduk; konuklarını nereye götürüyorlar, şehri ve mutfak kültürümüzü hakkıyla yansıtanlar hangileri?
#MisafirBeyazperdede John Wick’in sisteme karşı verdiği mücadele devam edecek. Zuhal Olcay ve Haluk Bilginer 20 yıl sonra yeniden aynı sahneyi paylaşacak. Konser salonlarına yıldız yağmuru beklenirken MFÖ ve Nazan Öncel gibi usta isimler yeni albümleriyle geliyor. Belli oldu, bu yıl yine ödüllü restoranların peşine düşeceğiz. Sonra da ruhumuzu doyurmak için müze, galeri gezeceğiz. 2023’te kültür-sanatla dopdolu günler bizi bekliyor.
#Kültür-SanatŞehirde yaşamanın en büyük artılarından biri kültür ve sanat etkinliklerini yakından takip edebilmek. İyi yemeğin peşinde şehrin sokaklarını turlayanların sayısı da giderek çoğalıyor. Hazır Michelin Rehberi’ne giren 53 restoranımız varken biz de bu iki tutkuyu birleştirdik. Şehrin en iyi restoranlarında güzel bir yemek deneyiminin ardından gidebileceğiniz sanat galerilerinin, müzelerin, tarihi yerlerin izini sürdük.
#Michelin RehberiMichelin Rehberi’nin ülkemize gelmesi çok anlamlı. Mutfağımızın çıtasını çok daha yukarılara taşıyacak, nitelikli turisti daha çok çekecektir. Ancak ben iyi bir esnaf lokantamıza veya Kıyı gibi önemli balıkçılarımıza da yıldız verilmesini isterdim. Katkıda bulunan herkesin ve tüm şeflerimizin eline, emeğine sağlık.
#Michelin RehberiTürkiye’nin ilk ve tek özgün gastronomi derecelendirme sistemiyle hazırlanan “İncili Gastronomi Rehberi” ödül töreni önceki akşam gerçekleştirildi. The Ritz-Carlton, İstanbul’da düzenlenen gecede gastronomi dünyasının önde gelen isimleri bir araya geldi.
#İncili Gastronomi RehberiTürkiye’nin ilk ve tek özgün gastronomi derecelendirme sistemiyle hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’ 2020 yayımlandı. Bir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu İnci kazanan restoranlar düzenlenen davette sahiplerini buldu. Davete yeme-içme dünyasının yanı sıra cemiyet hayatının ünlü simaları da katıldı.
#İncili GastronomiTürkiye’nin ilk ve tek özgün gastronomi derecelendirme sistemiyle hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’ 2020 yayımlandı. Bir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu İnci kazanan restoranlar düzenlenen davette sahiplerini buldu. Davete yeme-içme dünyasının yanı sıra cemiyet hayatının ünlü simaları da katıldı.
#İncili Gastronomi RehberiTürkiye’nin ilk ve tek özgün gastronomi derecelendirme sistemiyle hazırlanan 2020 İncili Gastronomi Rehberi yayımlandı. Bir yılı aşkın bir süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu İnci kazanan restoranlar Shangri-La Bosphorus’da yapılan ödül töreniyle sahiplerini buldu.
#TürkiyeTürkiye’nin tanınmış şeflerinden Civan Er, Londra’nın en hareketli bölgelerinden Soho’da bir restoran açtı. 28 Ocak’ta faaliyete geçen Yeni isimli restoran, Er’in İstanbul’da Kumbacı Yokuşu’nda bulunan mekanı Yeni Lokanta’nın dekorasyon ve menü inceliklerini Londra’ya taşıyor.
#Civan Erİstanbul yeme-içme sahnesi sonbahara hareketli başladı. Birbiri ardına yeni mekanlar, şef restoranları açılıyor. Geçen hafta büyük bir bölümünü aktarmıştım ama güzel haberler devam ediyor. Ünlü kadın şeflerimizden Pınar Taşdemir, Yeniköy’de Araka isimli yeni bir restoran açtı.
#Müge AkgünYabancı ve yıldızlı bir lokantada soğan doğramış ve ‘vakumda tavuk pişirme’yi görmüş genç şeflerin inanılmaz havaya girdiği bir döneme giriyoruz. Sadece bizde değil tüm dünyada... Tavsiyem; geleceğin ‘yeni Anadolu mutfağı’ öncülerinin Anadolu’yu dolaşıp karafırın önünde terlemeleri, kuzine nasıl kullanılır görmeleri, Ege ve Karadeniz otlarını tanımaları ve ince hamur açma, bütün balığı veya eti en iyi şekilde parçalara bölme gibi teknikleri öğrenmeleri.
#Anadolu