Güncelleme Tarihi:
ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Gault&Millau rehberi restoranlarımızı ilk kez bu yıl değerlendirdi ve hafta başında gerçekleştirdiği törende sonuçları açıkladı. Rehberin Türkiye uyarlaması, önde gelen gastronomi destinasyonlarımızdan İstanbul, İzmir, Çanakkale, Balıkesir (Ayvalık), Aydın (Kuşadası), Muğla (Bodrum, Fethiye, Marmaris), Antalya, Gaziantep ve Nevşehir’i (Kapadokya) kapsıyor.
Ödül alan ve şapka dağıtılan isimlerden bazıları şöyle... Yılın En İyi Restoranı Ödülü şef Maksut Aşkar önderliğindeki Neolokal’in oldu. 2024’ün En İyi Şefi Ödülü’nü Fatih Tutak kazandı. Yılın En İyi Kadın Şefi Aman Da Bravo’nun şefi İnanç Çelengil seçildi. Yılın Genç Şefi Ödülü’nü Aila Restaurant’ın şefi Kemal Can Yurttaş aldı. En İyi Sürdürülebilirlik Ödülleri’nin sahipleri Casa Lavanda kurucu şefi Emre Şen, OD Urla’nın kurucu şefi Osman Sezener ve HİÇ Urla’nın şefi Ekin Can Kün oldu.
Excellent Table (Mükemmel Masa) kategorisinde Casa Lavanda, OD Urla, Sankai by Nagaya, AQUA, Mikla, Nicole, Arkestra ve Teruar Urla 3 şapka kazandılar. Chef’s Table (Şefin Masası) kategorisinde Nahita, Alaf, Araka, 7 Mehmet, Yeni Lokanta, Lokanta by Divan, Sunset Grill&Bar, Tuğra Restaurant, Narimor Urla, Kitchen Bodrum, Gallada, Maçakızı 2 şapka kazandı. En İyi Şef Restoranları kategorisinde Sia Eli Restaurant, Ent Restaurant, Tuzz Bodrum, Amavi, Çiy Restaurant, Aila, Apartıman, 7 Mila, Cuma, Efendy, Fauna, Hodan, Lokanta Göktürk, Muutto Anatolian Tapas Bar, Ocak, Şans Restaurant, Topaz 1 şapka kazandı.
BU ATÖLYELERİ KAÇIRMAYALIM
Nadir Gastronomi Platformu tarihten sanata, felsefeden tarıma, pek çok disiplinde gastronomi odaklı projeler geliştiren bir deneyim merkezi olarak faaliyet göstermeye başlamıştı. Karaköy Kemankeş Caddesi’ndeki yerlerinde atölye çalışmaları da düzenliyorlar. Bu ayki programda yılbaşı odaklı içerikler var: 19 Aralık’ta şef Burcu Önal’la Çin yeni yılına özgü yemek kültürünü keşfedeceğimiz ‘Lunar yeni yıl tadımı’, 23 Aralık’ta Anna-Maria Beylunioğlu’yla ‘Antakya Noel sofraları ve gelenekleri’, 21 Aralık’ta Lian Penso’yla ‘İstanbul’un yeni yıl gelenekleri ve sofraları’ var. Biletler için Nadir Gastronomi Platformu'nun internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.
FULYA’DA AÇILDI
Ekmek üzerine yaptığı tartine çeşitleri, zevkli kahvaltılıkları, kruvasan ve tatlılarıyla ünlü Le Pain Quotidien, Fulya’da şube açtı. Marriott Executive Apartments İstanbul’daki bu restoranda geniş de bir tatlı vitrini var. Sergiledikleri çeşitleri kahve yanına alabileceğiniz gibi yanınızda da götürebilirsiniz. 200 kişi kapasiteli mekân haftanın her günü saat 7.30 itibariyle hizmet veriyor.
HEM YEMEK HEM EĞLENCE
Beyoğlu’nun yaşayan miraslarından Grand Pera, konserler, sanat sergileri ve sahne gösterilerinin ardından şimdi de yemekseverleri sevindirecek bir girişime imza attı. Dün binanın ikinci katında açılan Grand Pera Taste Hub, Beyoğlu’nun yeni buluşma noktası olmaya aday. Yumami, Nappo Pizza, Crespo Burger, Çosa, Mendel’s, Blak Coffee gibi markaları bir araya getiren mekânda, ayrıca şef buluşmaları ve gastronomi etkinlikleri de düzenlenecek. Her salı canlı müzik, her cuma Latin ve swing programı, her cumartesi Tuz Biber stand-up gösterileri ve DJ performansları da gastronomi yolculuklarına eşlik edecek...
EN ÇOK HANGİ TATLILARI YEDİK?
Sütlü tatlılardan pastalara klasikleşen çeşitleriyle 85 yıldır misafirlerini ağırlayan Özsüt, 2023 yılının en çok tercih edilen tatlarını listeledi. Sütlülerde listenin ilk sırasını profiterol alırken, pastada frambuazlı karaorman,cheesecake’lerde New York
cheesecake en çok tercih edilenler oldu. Saf Jersey ineği sütüyle hazırlanan sade dondurmaysa kendi kategorisinin birincisi...