Türkiye’nin dört bir yanından bayram lezzetlerini araştırırken birkaç nokta dikkatimi çekti. Bu lezzetlerin bazıları unutulma noktasına gelmişti, bazılarıysa eskiden sadece bayramlarda yapılırken artık tüm yıl bulunduğu için ‘özel’ olma sıfatı lafta kalmıştı. Cevizli ev baklavasından kalburabastıya, yuvalamadan içliköfteye bayramın yemek geleneklerine birlikte bakalım...
#BayramAdana usulü taş kadayıf sevilen şerbetli tatlılarımız arasında yer alıyor. Yassı kadayıf olarak da bilinen taş kadayıf hamuru evde hazırlandığı gibi yufkacılardan da temin edilebiliyor. Peki, Adana usulü taş kadayıf nasıl yapılır? İşte, evde kolay taş kadayıf tarifi ve malzemeleri...
#Taş KadayıfYassı kadayıf olarak da bilinen taş kadayıf şerbetli tatlılarımızın en sevilenlerinden biridir. Kadayıfınızın hamurlarını arzu ederseniz yufkacılardan alabilir, arzu ederseniz de evde kendiniz yapabilirsiniz. Peki, Adana usulü taş kadayıf nasıl yapılır? İşte, evde kolay taş kadayıf tarifi ve malzemeleri...
#Taş KadayıfTürk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında konuşan Doç. Dr. Özge Samancı “Geç Osmanlı dönemindeki pilav, tavuk çorbası, baklava, börek ve kabak dolması gibi yemeklerin önemi, günümüzde hâlâ yediğimiz lezzetler olmaları... Aslında mutfağımız çok geleneksel” diyor.
#Özge SamancıÜlkemizde hemen her yörenin kendine has bir kadayıf tatlısı var. Kilis’in ‘cennet çamuru’ meşhur, Tokat’taysa gömlek kadayıf seviliyor. Adana’dan Hatay’a bu özel ürünün çeşitlerine baktık. Ünlü tatlıcı Nadir Güllü’den de kadayıf yapımının püf noktalarını aldık. Oğlu Murat Güllü’dense dünya mutfaklarındaki modern örneklerini anlatmasını istedik.
#KadayıfSardunya Catering’in başarılı şefi Çiğdem Alagök, hem ev hem de restoran mutfağı alışverişleri için en çok Kadıköy Çarşı’yı tercih ettiğini söylüyor. Şefin her zaman uğradığı favori adresleri arasında sakatatın her çeşidini, kargıdan civile kıymetli yöresel peynirleri, balığın ve mezenin en tazelerini bulabileceğiniz dükkânlar var...
#Kadıköy ÇarşıSalgınla mücadele ederken bir de depremi aklımıza getirmek istemiyoruz ama bu ay çeşitli illerimizde yaşanan sarsıntılar beklenen İstanbul depremini hatırlattı. Pandemi dönemindeki olası bir afette yapmamız gerekenleri Prof. Mikdat Kadıoğlu’na sorduk: “Afet çantasına cerrahi maske de konmalı. Halk ‘toplum afet gönüllüsü’ olarak örgütlenip eğitime tabi tutulmalı.”
#İTÜ Meteoroloji MühendisliğiMalatya'da hamurun pişirilmesinin ardından içerisine tercihe göre ceviz, fındık, fıstık, kaymak gibi ürünler konularak kızartılan ve şerbete batırılarak hazırlanan yassı kadayıf, ramazanda da sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor
#RamazanHamur tatlıları geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezi. Ağzımızı şenlendiren bu tatlılar en güzel nerede yapılır, en çok hangisi beğenilir jürimize sorduk. En çok farklı sunumlarıyla ekmek kadayıfı tercih edilirken, tek porsiyona sığmayan lezzetleriyle tulumba, şambali ve şekerpare gibi tatlılar da sıralamaya girdi.