GeriMutfak Tüyoları TAŞ KADAYIF TARİFİ: Adana usulü taş kadayıf nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte püf noktaları...
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

TAŞ KADAYIF TARİFİ: Adana usulü taş kadayıf nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte püf noktaları...

TAŞ KADAYIF TARİFİ: Adana usulü taş kadayıf nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte püf noktaları...

Yassı kadayıf olarak da bilinen taş kadayıf şerbetli tatlılarımızın en sevilenlerinden biridir. Kadayıfınızın hamurlarını arzu ederseniz yufkacılardan alabilir, arzu ederseniz de evde kendiniz yapabilirsiniz. Peki, Adana usulü taş kadayıf nasıl yapılır? İşte, evde kolay taş kadayıf tarifi ve malzemeleri...

Taş kadayıf evde yapılması en kolay şerbetli tatlılardan biridir. Yanında bir de kaymakla servis ederseniz tadına doyum olmaz. Biz bu tarifimizde hamurundan şerbetine tatlımızın her şeyini kendimiz yapmayı denedik. Siz dilerseniz hazır taş kadayıf hamurlarından da daha pratik bir şekilde tatlıyı hazırlayabilirsiniz. Evde kolay taş kadayıf nasıl yapılır merak edenlere, işte Adana usulü taş kadayıf tarifi detayları...

TAŞ KADAYIF MALZEMELERİ

Hamuru için:

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı su

1,5 su bardağı un

1 tatlı kaşığı kuru maya

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

İçi için:

150 gram iri kıyılmış ceviz içi

Kızartmak için:

3/4 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için:

2,5 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

Çeyrek limonun suyu

Üzeri için:

2 yemek kaşığı ince çekilmiş Antep fıstığı

Servis için;

50 gram kaymak

TAŞ KADAYIF NASIL YAPILIR?

Öncelikle şerbeti yaparak işe başlayın.

Su ve şekeri bir tencerede iyice karıştırıp ocağa alın.

Kaynayana kadar pişin.

Kaynamaya başladığında altını kısıp 10 dakika da böyle pişirin.

Bu sürenin sonunda limon suyunu ilave edin.

5 dakika da koyulaşması için kaynatıp altını kapatın.

Oda sıcaklığında ılınmasını beklediğiniz şerbeti soğuması için buzdolabına kaldırın.

Ilık süt, su, şeker, tuz ve kuru mayayı derin bir kasede karıştırın.

Unu da ekleyip mikserle 5 dakika kadar çırpın.

Karışımın üzerini streç filmle örtüp 30 dakika kadar mayalanmasını bekleyin.

Kabaran hamuru yağsız tavaya pancake pişirir gibi kepçeyle aktarın.

Hamurların sadece bir tarafını pişirin ve tavadan alın.

Üstü kuruyana kadar pişirdiğiniz hamurları kenara alın.

Pişirmediğiniz tarafına ceviz koyup D harfi şeklinde kapatın.

Kenarlarını sıkıca bastırın.

Arzu ederseniz hamurları yumurtaya bulayın ve bol miktarda kızgın ayçiçeği yağında kızartın.

Yağdan çıkardığınız hamurları hemen soğumuş şerbete atın.

10 dakika şerbette beklettiğiniz tatlılarınızı alıp, Antep fıstığı ve kaymakla servis edin. Afiyet olsun…

False