Reşat Erdemir<br>Etap Altınel Executive Chef <br>BASATDER Başkan Yardımcısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2008 19:15
MÖNÜBamya Çorbası Patlıcan Karnıyarık Yassı KadayıfBamya ÇorbasıMALZEMELER:10 su bardağı soğuk su 3 çorba kaşığı un 2 yumurta 2 limon 250g kuzu gerdanı parçalanmış (kemikli et) 2 çorba kaşığı tere yağ 1 kahve kaşığı kırmızı biber TuzHAZIRLANIŞI:Soğuk su tencereye konur ve etlerde yıkanılarak suyun içine katılır. Etler yumuşayana kadar (yaklaşık 45-50 dakika)kaynatılır. Yumuşayan etler tencereden alınır. Kemik parçaları varsa diye sıcak et suyu süzgeçten geçirilir. Bir kasede yumurta, limon suyu ve un, et suyundan azar azar alarak ezilir. Kaynamakta olan et suyuna katılıp karıştırılarak pişirilir. Bir yandan etler kemiklerinden ayıklanır. Tencereye ilave edilir. 5-10 dakika daha kaynatılır. Tuz ilave edilir. Yağda kırmızı biber kızdırılıp çorbaya dökülür.Patlıcan KarnıyarıkMALZEMELER:4 adet orta boy patlıcan1 kaşık tere yağ150 gr az yağlı kıyma2 adet ince kıyılmış kuru soğan3 adet kabuğu soyulmuş ince doğranmış domates1 tatlı kaşığı domates salçası1/2 bağ ince kıyılmış maydanoz2 su bardağı su Yeterince tuz ve karabiberÜzerine garnitür için:1 adet dörde bölünmüş domates2 adet sivri biber(ikiye bölünmüş)Patlıcanları kızartmak için yeterince sıvı yağHAZIRLANIŞI:Patlıcanların her iki tarafından 1’er cm kesilir. Daha sonra yine her iki tarafında 2’şer cm kabuk kalacak şekilde tamamen soyulur. Patlıcanların ortası boyuna olacak şekilde bıçağın ucu ile yarılıp bir kaba alınır. İki çorba kaşığı tuz serpip 1 saat beklettikten sonra bol su ile yıkanıp kurulanır ve kızgın sıvı yağda sarı renk alıncaya kadar kızartılır. Bir tencereye tere yağında soğanlar kavrulup pembeleştikten sonra kıyma ilave edip karıştırarak 4-5 dakika pişirilir. Daha sonra domates, tuz ve biberi ilave edilip su eklenir. Kısık ateşte 15 dakika pişirdikten sonra süzgeç yardımıyla kıymalar süzdürülür. Süzülen kıymalara maydanoz ilave edilip karıştırıldıktan sonra patlıcanların içine doldurulur ve bir fırın kabına dizilir. Kıymaların üzerine dörde böldüğümüz domatesler ve sivri biber konulup süzdüğümüz sos ilave ederek üzeri kapalı bir şekilde 180 derece sıcaklıktaki fırında pişirilir ve servis edilir.Yassı KadayıfMALZEMELER:4 adet yassı kadayıf2 adet yumurta400 gr toz şeker400 gr suKızartmak için 250 gr ay çiçek yağıHAZIRLANIŞI:Yumurtalar bir kapta çırpılır. Yassı kadayıflar yumurtalar ile iyice karıştırılır. Ocakta kızmış yağın içerisine atılır. Atlı üstlü kızartılır. Kızardıktan sonra soğuk su içerisine atılır. Sudan çıkartılıp şerbetin içerisine atılıp, 5 dakika kaynatılır. Ceviz ile servis yapılır.