Yaz aylarında ferahlamak için tercih edilen vişne suyunun evde yapımı merak konusu oldu. Sıcak havaların vazgeçilmez içeceği vişne suyu, bunaltıcı havalarda serinlemek için en iyi yöntemlerden biri. Yaz aylarında adeta hayat kurtaran vişne suyunun yapımı da oldukça pratik. Özellikle evde kendi vişne suyunu yapmak isteyen kişiler, vişne suyu yapımını araştırıyor. Peki, evde vişne suyu nasıl yapılır?
#Vişne Suyu Nasıl Yapılır?Karpuzun serinletici etkisi, şeftalinin yumuşak dokusu, kirazın tatlı-ekşi dengesi ve üzümün ferahlatıcı tadı… Güneşin sımsıcak enerjisiyle birlikte sofralarımıza renk katan taptaze meyvelerin mevsimindeyiz. Yaz meyvelerinin faydalarını maksimum düzeyde alabilmek için ne miktarda ve nasıl yemeniz gerektiğini serinletici tariflerle yazdım.
#MeyveYaprak sarma geleneksel Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biridir. Farklı şekillerde hazırlanabilen yaprak sarmayı bu kez kuş üzümlü denemeye hazırsanız, işte kuş üzümlü zeytinyağlu yaprak sarma tarifi, malzemeleri de yapılışı...
#Kuş Üzümlü Yaprak SarmaAyvaların tam hasat zamanı gelmişken, kışlık reçeller arasında en sevileni olan ayva reçeli tarifi nasıl yapılır hanımlar tarafından merak ediliyor. Ayva reçelinin kırmızı olması reçeli hazırlarken en önemli noktalardan biridir. Peki ayva reçeli nasıl kırmızı olur? İşte en güzel ayva reçeli tarifi ve püf noktaları...
#Ayva ReçeliRamazan ayının vazgeçilmez tatlılarından güllaç tarifi bu yıl da en çok aranan lezzetler arasında yer alıyor. Uzmanların da sağlık olarak iftardan sonra tavsiye ettiği en hafif tatlı evde güllaç tarifi, güllaç yaprağı ve süt ile hazırlanıyor. Peki, evde güllaç nasıl yapılır? Ustasından güllaç tarifi ve yapımı...
#Ustasından Güllaç TarifiGeçen hafta buzdolabında bekledikçe nefaseti artan ve yerken içimizi serinleten sütlü tatlılardan bahsetmiştim, bu hafta yenilerini eklemek istiyorum. Sürpriz bir tarifim bile var: Bir dönem siyasi gündemi meşgul eden, kısa bir süre yasaklanan, Meclis Lokantası’nın ünlü tatlısı vişneli tayfır…
#TatlıYenidünya kebabı, erik tavası, incir kavurması, elma kebabı... Meyve tatlılarla özdeşleştirilse de yemek kültürümüzün geçmişten bugüne gelen geleneksel tariflerinde kebaplarda, tencere yemeklerinde ve kavurmalarda sıklıkla kullanıldıklarını görürüz. Birlikte hem bu yemeklerimizi tanıyalım hem de şef Doğa Çitçi’nin tarifleriyle pişirelim.
#Kebapİftar ve sahur sofraları hoşafsız olur mu? Hem sıvı hem de enerji ihtiyacımızı karşılayan bu geleneksel tat, aynı zamanda tatlı isteğimizi de bastırıyor. Hele bir de yanında pilav varsa kaşıklamaya doyum olmuyor. Yazarlarımız Sahrap Soysal ile beslenme ve diyet uzmanı Berrin Yiğit birbirinden leziz hoşaf tarifleri veriyor.
#Hoşaf TarifiNeli olduğu çok da mühim değil... Bazen kıymalısı süsler soframızı, bazen peynirlisi, bazen patateslisi, bazen ıspanaklısı... İçine ne koyarsak koyalım, nasıl pişirirsek pişirelim hepimiz onu günün her saati yemeyi çok seviyoruz! Ramazan yaklaşırken hem sahur hem iftar için hazırlayabileceğiniz, ailemin kadınlarından öğrendiğim birbirinden nefis börek tariflerini paylaşmak istedim. Özellikle tel kadayıflı böreği mutlaka yapın.
#BörekTereyağlı hamuru iki kat yağlı kâğıt arasına alıp merdaneyle açıyoruz. Biraz yamuk mu oldu? Hiç dert değil... Tuzlu veya tatlı; o an canımız ne çekiyorsa hamurun ortasına sebze-meyve dilimleri, belki biraz peynir, kuruyemiş veya baharat... Hazırlaması kolay, üstelik bir o kadar lezzetli... Kahvaltıdan ana yemeğe her öğüne uyum sağlayabilen galette’lerin dünyasına dalalım.
#TereyağTereyağlı hamuru iki kat yağlı kâğıt arasına alıp merdaneyle açıyoruz. Biraz yamuk mu oldu? Hiç dert değil... Tuzlu veya tatlı; o an canımız ne çekiyorsa hamurun ortasına sebze-meyve dilimleri, belki biraz peynir, kuruyemiş veya baharat... Hazırlaması kolay, üstelik bir o kadar lezzetli... Kahvaltıdan ana yemeğe her öğüne uyum sağlayabilen galette’lerin dünyasına dalalım.
#Elmalı GaletteHer yıl aşağı yukarı birbirine benzer lezzetlerle donattığınız bir sofraya oturmaktan sıkıldıysanız veya bugün ne pişireceğiniz konusunda hâlâ biraz kararsızsanız işinin ehli bir şeften yardım almanın tam sırası... Aila* restoranın yetenekli şefi Kemal Can Yurttaş bizim için sunumları şık ve bir o kadar leziz bir yılbaşı menüsü hazırladı. Kuzu kaburgadan firik pilavına, kök pancardan Tarsus humusuna hepsi çok pratik tarifler veren şef, hindi ve tavuk pişirecekleri de unutmadı...
#Yılbaşı YemekleriYeni yıl akşamının planlarını yapmaya başladığımız bugünlerde kutlamaların vazgeçilmez mutluluğu pastalar akla ilk gelen tatlı seçeneklerinden... Üstelik evde kendi rüya pastamızı hazırlamak kolay. Bitki bazlı, vegan, glütensiz ve şekersiz malzemelerdentüm ekipmana, ihtiyacımız olan hemen her şeyi Metro Türkiye’de bulmak mümkün.
#Yeni YılYazın son demlerinde tezgâhlardaki erik çeşitleri de arttı. Anjelika, mürdüm, mirabelle... Kekten tarta, crumble’dan pestile erikler içine girdiği her şeyin lezzetini katlıyor. Yahnilere de çok yakışan bu nefis meyveyle Uzakdoğu usulü bir sos yapıp tavuk yemeklerinin veya böreklerin yanında sunabilirsiniz.
#ErikHem lezzeti hem de rengiyle her mevsim sofralarımızı süslüyorlar. Bazen kızarmış ekmeğe terayağıyla birlikte sürüp yiyoruz, bazen de lor peynirinin üzerine dökerek... Kimilerine göre peynir tabaklarının da mutlak eşlikçisi onlar. Mevsim meyve ve sebzeleriyle çeşit çeşit reçel kaynatmanın tam zamanı. Kakuleli patlıcan reçelinden gece bekletmeden hazırlayabileceğimiz böğürtlen reçeline 9 önerimiz var.
#KayısıKirazla vişnenin en olgun ve tatlı zamanı. Peltesini, reçel veya marmeladını yapabilir; tartta, dondurmada, salatada değerlendirebilir; yaprak sarması gibi zeytinyağlılarda da kullanabilirsiniz. Pazardan alınca hepsini yiyip bitirmeyin, birazını da ayırın; lezzetli ve pratik yaz tariflerim var.
#KirazVişneli limon kremalı tart, çay saatlerine çok yakışacak nefis bir tatlı. Lezzetiye olduğu kadar görünümüyle çok hoşunuza gidecek. Bu nefis tatlıyı denemek isterseniz tarifini sizin için derledik. Peki Vişneli limon kremalı tart nasıl yapılır? İşte İşte vişneli limon kremalı tart tarifi ve malzemeleri...
#Vişneli Limon Kremalı Tart Nasıl YapılırAstrolog Aygül Aydın ve Dr. Ender Saraç’ın önerilerinin yer aldığı “2022 Astroşifa Ajandası” gezegen döngülerini, kozmik sistemde yarattığı enerjileri sağlık açısından değerlendiriyor. Saraç, tek bir öneriyle mükemmel bir sağlığa kavuşmanın mümkün olmadığının altını çizerken Aydın da dikkat edilmesi gereken tarihlerle 2022 yılının yol haritasını çiziyor.
#Aygül AydınAdana yöresine ait sokak yemeklerinden olan bici bici Mersin’de de oldukça ünlüdür. Özellikle sıcak yaz günlerinde ferahlatıcı bir tatlı olan bici bici evde de çok az malzemeyle kolayca hazırlanabiliyor. Ekranların ilgiyle takip edilen yarışma programı MasterChef ile birlikte yeniden gündeme gelen evde doğal bici bici tarifi ve malzemeleri haberimizde…
#Bici BiciVişneli yaprak sarma, Osmanlı saray mutfağının farklı şekillerde yapılan gözde yemeklerinden biri. Peki, vişneli yaprak sarma nasıl yapılır? Etli ve zeytinyağlı yaprak sarma tariflerinden sıkılanlar için, Arda'nın Mutfağı' programının sunucusu ünlü şef Arda Türkmen'in vişneli yaprak sarma tarifini verdik. İşte adım adım vişneli yaprak sarma tarifi...
#Vişneli Yaprak SarmaMersin Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile Tarsus Eshab-ı Kehf Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kadınları, el ele vererek doğal meyvelerden reçel üretiyor. Odun ateşinde geleneksel yöntemle pişirilen reçeller, kooperatiflerin sipariş hatlarından ve belirlenecek satış noktalarından tüketicilere sunulacak
#Reçel