Ustasından güllaç tarifi: 6 yapraklı güllaç tarifi püf noktası! Evde güllaç nasıl yapılır?
Ramazan ayının vazgeçilmez tatlılarından güllaç tarifi bu yıl da en çok aranan lezzetler arasında yer alıyor. Uzmanların da sağlık olarak iftardan sonra tavsiye ettiği en hafif tatlı evde güllaç tarifi, güllaç yaprağı ve süt ile hazırlanıyor. Peki, evde güllaç nasıl yapılır? Ustasından güllaç tarifi ve yapımı...
Ustasından güllaç tarifi akşama iftar sofrası hazırlığında olan milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor. Genelde bir paketin kullanıldığı güllaç tatlısında 6 yapsak kullanmak hafif ve tam kıvamında olacak. Peki, evde güllaç nasıl yapılır? İşte, 6 yapraklı güllaç tarifi detayları...
6 YAPRAKLI GÜLLAÇ TARİFİ MALZEMELERİ
6 yaprak güllaç
1, 5 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı gül suyu (İsteğe göre)
1. 5 su bardağı fındık (Antep fıstığı veya ceviz)
Süslemek için;
Çilek veya nar, Antep Fıstığı
Süt ve şekeri derin bir tencerede ısıtın.
Üzerine vanilya ilave edin.
Sütü çok kaynatmadan eli yakmayacak kıvama geldiğinde ocaktan alın.
Güllaç yapraklarını ikiye bölün.
Derin bir tepsiye 2 kepçe süt alıp üzerine güllaç yaprağını parlak kısmı üste gelecek şekilde yerleştirin.
Üzerine tekrar süt ekleyin.
Beş güllaç yaprağını dizdikten sonra üzerine ceviz ekleyin.
Kalan süt ve güllacı da aynı şekilde cevizlerin üzerine sırayla dizin.
Dilerseniz son bir bardak sütün içersinede gül suyu ilave ederek dökebilirsiniz.
Daha sonra tatlıyı 2 saat buzdolabında dinlendirin.
Üzerine nar, Antep fıstığı ve vişne taneleri ekleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...