İftar sofranız için pratik bir çorba tarifi arıyorsanız, unlu şehriye çorbası tam da size göre. İçerisine farklı malzemeler de ekleyebileceğiniz bu nefis çorba lezzetiyle sofranızın yıldızı olacak. Peki unlu şehriye çorbası nasıl yapılır? İşte unlu şehriye çorbası tarifi...
#Unlu Şehriye Çorbası TarifiTürkiye’nin tek 2 Michelin yıldızlı restoranı TURK’ün ekibiyle aile sofrasına (family table) oturduk. Tavuk suyuna şehriye çorbası, et suyuna pilav ve kıymalı patates oturtma yiyip karamel soslu muhallebi eşliğinde tatlı bir sohbete daldık. Konu elbette Michelin gecesine de geldi. Şef Fatih Tutak: “Hayranı olduğum dünyaca ünlü şeflerin çoğundan mesaj aldım. Bu çok onur verici bir şey.”
#Ebru ErkeGerek meyanesi gerek içindeki malzemelerle yiyen herkesi kendine hayran bırakan bir çorbamız var. Hem mideyi rahatlatır, hem doyurucu ve besleyici özelliğiyle gönüllerde taht kurar. Çorba tarifleri, kış aylarında yoğun şekilde tercih edilse de, özellikle köfteli çorbalar besleyici olması ve doyurucu olması sebebiyle tüm mevsimlerde rahatlıkla tüketilebilir. İşte, sizler için hazırladığım meşhur Kıbrıs pilavı, sevilen magnolia tatlısı ve çok daha fazlası...
#İftar Menüsü11 Ayın sultanı Ramazan geldi. Her yıl heyecanla beklediğimiz Ramazan'da her güne bir iftar menüsü çıkardık. 30 güne özel hazırlanmış, denenmiş, ekonomik, kolay, Rüzgar SÜNBÜL ile leziz yemeklerden oluşan İftar menüsü örnekleriyle işinizi kolaylaştıracağız.. Güzel iftar sofralarında sevdikleriyle buluşmak, paylaşmak, oruçla vücudumuzu terbiye etmek, Ramazan'ın olmazsa olmazı.
#Ramazan MenüsüDünya’nın neredeyse her bölgesinde suyu çok olan ya da sıvı hale getirilmiş yemeklere çorba denir. Anadolu’da ise suyu çok olan her yemeğe çorba denmez. Sulu yemekler başlığı atında yahni, haşlama ve çeşitli aşlar da vardır. Ancak kendi mutfak kültürümüzü incelerken de bol sulu yemeklere çorba dersek yanılmayız.
#BursaYıllarca öğünlerin en sıkı yapılması gerekeni ve ‘baş tacı’ olan kahvaltı son dönemde en çok tartışılanı ve ‘acaba gereksiz mi’ diye sorgulananı oldu... Beslenme trendleri birkaç yılda bir değişir. Bir süredir aralıklı beslenme ve iki öğün yemek popüler. Varlığı ve gerekliliği hatta faydası bu akımlarla birlikte tartışılmaya başlayan kahvaltıyı uzmanlarına sorduk. Doktorlar, diyetisyenler, beslenme uzmanları ve şeflerin farklı görüşleri var. “Gece geç yersen sabah aç uyanırsın. Gece geç ve sabah uyanınca yeme” diyene mi, “Kalıcı kilo vermek isteyen sabah iyi bir kahvaltı etmeli” diyene mi kulak vermeli; okuyun, siz karar verin.
#GazetehaberleriÇağın vebası olarak gösterilen Tip 2 diyabet hastalığının yayılım hızı kadar diyabet hastası adayları olarak tanımlanan pre-diyabetlilerin sayısındaki artışın da ürkütücü boyutlara yükseldiğine dikkat çeken Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, “Geleceğin diyabet hastası adayları, Türkiye’de son 20 yılda 4 kat artmış durumda. Bu dehşet verici bir artış hızı. Kendimizi ve çocuklarımızı beslerken hasta ediyoruz, farkında değiliz! Anti- diyabet yaşam tarzını bir seçim olarak değil, zorunlu olarak benimsememiz gerekiyor. Aksi halde ülkemizde 40 yıl sonra herkes diyabet hastası olacak!” diye uyarıyor.
#DiyabetŞimdi karar verme zamanı! Hayatınız ve sağlığınız için. Evet, bazı hastalıklar var ki epey zorlayıcı olabiliyor ve yaşam kalitemizi etkileyebiliyor. Ancak size düşen boyun eğmek yerine mücadele etmektir. Tıpkı, glüten düşmanı çölyak hastalığı gibi… Bir gen hastalığı olan çölyak hastalığına dair tüm detayları İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sedat Işık sizler için anlatıyor.
#Çölyak Hastalığı TedavisiZeytinler, peynirler, börekler, sıcak pideler, etli yemekler, sebzeler, çorbalar, soğuk şerbetler, tatlılar... Her gelir grubu, bunların birkaçını bir araya getirip, kendi iftar ziyafetini hazırlar. Ama geçmişte konakların iftar ziyafetlerini yarıştırdığı dönemlerde havyarla, zemzem suyuyla oruç açıldığı, padişahı bile kıskandıracak sofralar kurulduğu da bir gerçek.
#Mehmet YaşinAkşamları yemeğe güzel bir çorbayla başlamak veya bitirmek benim için yılın en az yedi ayı vazgeçilmez bir alışkanlık. Ülkemizde çeşitli çorba tarifleri olmasına rağmen, ev kadınları üç çeşit çorba yapmayı biliyor. Oysa iki temel teknik var ve bu tekniklerle her gün farklı bir çorba içerek ömrümüzü geçirebilecek çeşitliliğe sahip olabilirsiniz
Ankaralı lezzet düşkünleri iftar sofralarını yöresel lezzetlerle süslüyor. Başkent’e özgü tadların yer aldığı sofralardan diğer şehirlerin vazgeçilmezleri de eksik olmuyor. Şanlıurfa’dan İzmir’e, Antalya’dan Aydın’a kadar birçok yöresel lezzeti de sofralarına taşıyan Ankaralılar, değme aşçılara taş çıkarıyor.