Almanya’da politikaya atılan ilk Türkler arasında yer alan, Türkiye’deki öğrenci hareketlerine destek amacıyla öğrencilik döneminde Berlin’de düzenlenen gösterilere öncelik eden ve iki kez Türk vatandaşlığından atılıp hakkını sonuna kadar arayarak Türk vatandaşlığını iki kez yeniden kazanan Prof. Hakkı Keskin’le de göç hikayesini konuştuk. 1980’li yıllardan beri tanıdığım ve emekli olduktan sonra zamanının önemli bir bölümünü Türkiye’de geçiren Hakkı Keskin sorularımı şöyle yanıtladı:
#AlmanyaÖSYM tarafından yurt genelinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın sonuçları 31 Temmuz 2018’de açıklanacak. Sonuçların açıklanmasının ardından ise tercihler 7-14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Biz de tercih dönemi üniversite adaylarını yalnız bırakmayalım dedik ve aklımıza takılan sorularla ilgili Türkiye’nin önde gelen vakıf üniversitelerinden Bilgi Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ege Yazgan ile söyleştik. Uluslararası girişimcilikten inovasyona kadar birçok detayı barındıran bu söyleşinin, hayata attığınız bu görkemli adımda size yol göstermesini umuyoruz.
#Üniversiteİkinci “Ergenekon” davasının tutuklu sanığı eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ın avukatı Uğur Alacakaptan, müvekkilinin tahliyesini isteyerek, “Gürbüz Çapan, hiçbir suçu işlememiştir. Basit cümlelerle, ama hep içten gelen davranışlarıyla da savunmasını yaptı” dedi.
Ergenekon davasında usul tartışmaları yapılırken Kemal Kerinçsiz’in avukatı, avukatların baskı altında olduğunu, telefonlarının dinlediğini, e-postalarının izlendiğin belirterek, “Mahkeme avukatlarının görevini sağlayacak önlemleri almalı” talebinde bulundu. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Şengün “Hâkimin dinlenmediğini kim iddia edebilir” yanıtını verdi. Şengün’ün bu yanıtı salonda büyük alkış kopmasına neden oldu.
Ergenekon davasında usul tartışmaları yapılırken Kemal Kerin?siz'in avukatı, avukatların baskı altında olduğunu, telefonlarının dinlediğini, e-postalarının izlendiğin belirterek, "Mahkeme avukatlarının görevini sağlayacak önlemleri almalı" talebinde bulundu. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Şengün "H?kimin dinlenmediğini kim iddia edebilir" yanıtını verdi. Şengün'ün bu yanıtı salonda büyük alkış kopmasına neden oldu.
Tam 46’sı aylardır hapiste yatan 86 sanıklı Ergenekon davası, aylar önceden hazırlanan Silivri Cezaevi’nin içindeki fiyasko ve dışındaki curcunayla başladı. Kalabalık nedeniyle ancak saat 10.25’te başlanabilen duruşmada avukatlar, ’Bu şartlarda adil savunma yapamayız’ diye tepki gösterdi. Bunun üzerine 13. Ağır Ceza Hakimi Köksal Şengün duruşmaya önce saat 13.00’e kadar ara verdi, ardından aylardır merakla beklenen dava perşembe gününe ertelendi.
Ergenekon davasının ilk duruşması yaşanan karmaşa ve izdiham nedeniyle sık sık kesintiye uğradı. Mahkeme heyeti sabah saatlerinde salonda yaşanan sıkıntı nedeniyle 4.5 saat duruşmaya ara verdi. Fiili koşullar yeterli olmadığı için tutuklu ve tutuksuz sanıkların ayrı celselerde yargılanmasına karar verildi. Mahkeme yeni talepleri değerlendirmek üzere 16.25'te bir ara daha verdi. Son olarak 17.15 sularında duruşma perşembe gününe ertelendi. Oysa davanın açılması kararlaştırıldığında duruşmalara aralıksız devam edileceği açıklanmıştı. Şimdi mahkeme heyetinin perşembe gününe kadar reddi hakim ve diğer talepleri karar bağlayacak.
Eski Başbakan Mesut Yılmaz, kendisine bağlı olmayan bir kuruluşun ihalesine fesat karıştırmasının maddi olarak mümkün olmadığını belirterek, "Türk hukuk tarihinde kendine bağlı olmayan özerk bir kuruluşun tasarrufundan dolayı sorumlu tutulan ilk Başbakan benim" dedi.