Ergenekon savcılarına açtığı davayı kazandı

Güncelleme Tarihi:

Ergenekon savcılarına açtığı davayı kazandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2010 00:00

Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk, Ergenekon davasının ilk iddianamesini hazırlayan savcılar Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın hakkında, kişilik haklarına saldırıda bulundukları gerekçesiyle açtığı davayı kazandı.

Haberin Devamı

İstanbul 5’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki duruşmaya İlhan Selçuk’un avukatları Uğur Alacakaptan ve Fikret İlkiz katıldı. Davalı Cumhuriyet Savcıları’nın avukatları ise duruşmaya gelmedi. Mahkeme yargıcı, Selçuk’un Ergenekon davasının klasörlerinde yer alan üçüncü kişilerle yaptığı telefon görüşmelerinin istenmesi için İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazılan yazıya yanıt verildiğini belirtti. Selçuk’un avukatları, mahkemeye yazılı dilekçe verdiklerini belirterek, taleplerinin kabulünü istedi.

Davayı karara bağlayan yargıç, Cumhuriyet Savcıları Öz, Pekgüzel ve Taşkın’ın düzenlediği iddianamede İlhan Selçuk hakkında yapılan bazı niteleme ve değerlendirmelerle, özel telefon görüşmelerindeki üçüncü kişiler hakkında yaptığı konuşmalarının iddianamede yer almasının Türk Medeni Kanunu’nun 25/1 maddesi uyarınca hukuka aykırı olduğunu belirtti. Yargıç, Borçlar Kanunu’nun 49/3 maddesi uyarınca da yapılan bu tecavüzün kınanmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Selçuk’un avukatları, 16 Ekim 2008’de mahkemeye sundukları dava dilekçesinde, Selçuk’un kamuoyunca tanınmışlığı ve saygınlığının, birçok önemli şahsiyetle tanışıklığının ve kendisine “İlhan abi” denilmesinin dahi davalı savcılar tarafından ‘Suç kanıtı’ olarak gösterildiğini belirtmiş, dava dışı bilgilere yasaya aykırı olarak iddianamede yer verildiğini ifade etmişlerdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!