1930’lu yıllara kadar uçaklarda masalar kurulur, yolcular karşılıklı oturup yanındakilerle sohbet ederek yemek yermiş.Yemekler de bugünkü gibi aynı anda değil, sırasıyla gelirmiş. Şimdilerde bu işlerin nasıl olduğunu hepimiz biliyoruz. Hedefim havayolları şirketlerini eleştirmek değil, günümüz yeme-içme kültürünün zavallılaştığını göstermek. Çünkü uçaklardaki bu yeni model aslında tüm dünyayı ve çağdaş yeme-içme kültürünü ele geçirdi.Ortak sofra ve paylaşma gelenekleri giderek ortadan kalkıyor; bayram veya şükran günleri gibi özel günlerle sınırlı kalıyor.
#JaponyaYolculardan çoğu bindikleri uçakta internet olup olmadığını soruyorlar. ‘Bu uçakta yok’ cevabı yolcular için artık çok üzücü oluyor. Her şartta aşağı ile bağlantılarının kopmasını istemiyorlar. Pandemide uçuşların azalmasına rağmen, THY uçuşlarında 2019’da ortalama aylık bağlantı 70 bin civarında iken, 2021’de 90 bini geçti. Yıllık ortalama bağlantı ise 1 milyonun üzerinde.
#THYUğur Cebeci'nin hazırladığı, Türkiye'nin havacılık programı Kokpit'te bu hafta... Uçakların burunlarında özel radar sistemleri yer alıyor. Radarlar pilotların aynı zamanda uzakları gören gözleridir. Bir çok havayolu şirketi, ikramı kaldırdı. Bazı havayolları da ikram satıyor. Bu operasyon nasıl yürüyor? Cevapları bu haftaki Kokpit Programı'nda...
#Htvkokpit- Belçika'da 7 yıl bir "uçak restoran"da garson olarak çalışan Kayserili gurbetçi, aynı projeyi memleketinde gerçekleştirmek için kullanım süresi dolan bir Airbus A300 tipi yolcu uçağı satın alarak çalışmalara başladı - Girişimci Kılıç: "Uçağı İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan altı parça halinde Kayseri'ye getirdik. Projemizi de Türk ve Belçikalı mühendislerin çalıştığı bir şirket hazırladı"
Uğur Cebeci'nin hazırladığı Kokpit'te bu hafta Türk Hava Yolları'nın kuru fasulyeden hamsili pilava yeni yemekleri geliyor ekrana. Uçaklarda sunulmaya başlayan ikram konseptinde çay semaverle sunulurken, her tepside pille çalışan mum bulunuyor.
#Uğur CebeciUğur Cebeci'nin hazırladığı Kokpit'te bu hafta. Yolcular uçakta en çok hangi yemeği yiyor? Yapılan araştırmalar yolcuların yüzde 98’inin uçakta yemek yediğini ortaya koyuyor. Normalde yerde fazla tüketilmeyen domates suyu, yolcuların en çok terci ettiği içecekler arasında yer alıyor. Türkiye’de ambulans helikopterlerle geçtiğimiz 5 yıl içinde 5 bine yakın insanımız kurtarıldı. Şimdi ambulans helikopterler gece de uçmaya başlayacak. 24 saat hayat kurtaracak. Uğur Cebeci’nin hazırladığı Kokpit, her hafta saat 11.00’de Hürriyet TV’de…
#KokpitANKARA seferine çıkarken hedeflerimden biri (hatta birincisi), bireysel isyanı temsil ederken kitlelere fayda sağlamak uğruna gerekirse kendisine de muhalif olmak temel prensibi üzerine inşa edilmiş ‘Kamerist/Gençist Hareket’ lideriyle, doğal liderim Kamer Genç’le tanışmaktı.
OKTAY Derelioğlu geçenlerde bir beyanat verdi. Diyor ki: "Büyük takımların başına paralı adamların gelmesi şart değil." Küçük takımların başına da artık paralı adamların gelmesi şart değil. Naklen yayın gelirleri, İddaa ve diğer sponsorluklarla kulüpler eğer iyi ve akıllı idare edilirlerse çok rahatlıkla bütçelerini döndürürler.