Türkiye, eşi benzeri olmayan, dünyada sayılı örnekleri bulunan güzelliklerden içinde mutlaka barındıran bir ülke… Bu güzelliklerden biri de Türkiye’de birinci, Avrupa’da dördüncü, Dünyada 16’ncı olan Nemrut Krater Gölü… İçinde volkanlar patlayan, tepesinden dumanlar çıkan Nemrut’un armağanı ise: Nemrut Kalderası…
#Nemrut Krateri NeredeDünya da birçok farklı yerin kendine ait değişik özellikleri bulunmaktadır. Ülkemiz de kendi içerisinde çok farklı kültürel özellikleri ve çeşitliliği bulunan bir ülke konumundadır. Her bölgesinin, hatta her ilinin ve bazen ilçelerinin de kendine ait farklı tür de bazı özellikleri bulunur. Yemek kültürü de bölgeden bölgeye farklılaşan bir kültür çeşididir. Ülkemizin doğu bölgesinde yer alan Hakkari ilinin de kendisine ait farklı bir yemek kültürü vardır. Ülkemizde yemekleri çok sevilen bir ildir. Hakkari yemekleri isimleri nelerdir? En lezzetli Hakkari yemekleri nelerdir? Hakkari'ye giden insanlar orada neler yiyebilir? Bu soruların cevaplarını ve bu sorular ile ilgili bilgileri detayları ile derledik.
#Hakkari Yemekleri10 kişilik köydeki nefis pizzacıdan Sivrice’deki aile meyhanesine, Güre’deki şef restoranından Edremit’teki özel üretim peynirlere Kaz Dağları ve çevresinde keşfetmeniz gereken çok sayıda özel adres var. Bölgenin en güzel zamanı gelmişken gurme bir tura çıkmak isterseniz işte o liste!
#Ebru ErkeGaziantep Türkiye’nin Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan bir ilidir. Şehir sanayi alanında oldukça gelişmiştir. Ayrıca tarihi açıdan da Türkiye’nin yaşana en eski ili olarak bilinmektedir. Gaziantep denince, baklava, fıstık ve kale akla gelmektedir. Gezilecek pek çok yeri ve tadılacak pek çok lezzeti vardır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Antep YemekleriYöresel yemekler sadece yöre halkı tarafından değil yerli ve yabancı turistler tarafından da ilgi gören kültürel öğelerdir. Her ilin kendine özgü tatları bulunur. Bir kültürü yakından tanımak için yemeklerini mutlaka tatmak gerekir. Bitlis de kendine özgü yemekleri ile öne çıkan bir ilimizdir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Bitlis YemekleriDenizli kültürel yemekleri bakımından çok zengin bir ildir. Ege kültürünün tam olarak yansıtıldığı bir ildir. Bu bakımdan kültürel çeşitlilik bakımından çok zengindir. Üstelik sadece yiyecek değil içecekleri de çok meşhur ve güzeldir. Bu bakımdan Denizli'ye gidildiğinde yenecek çok şey vardır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Denizli YemekleriBademin en zarif halidir çağla; yeşil ‘yastığının’ içinde olgunlaşmayı beklerken birkaç hafta boyunca çıtır çıtır yenir... Gaziantep’in geleneksel çağla aşı ve zeytinyağlı çağla yemeğinin yanı sıra bu nadide meyveyle yapabileceğimiz leziz tariflerim var...
#ÇağlaÖrdek isimleri 2022 birçok hayvan sever tarafından merak edilen ve araştırılan konulardan biridir. Özellikle hayvan sever kişiler tarafından sevimli bulunmasından dolayı ördekler sevilmekte ve onlara da isimler bulunmaktadır. Ördek isimlerini öğrenebilir ve aralarından en beğendiğinizi ördeklerinize koyabilirsiniz. Sizin için ördek isimleri 2022 - En güzel, sevimli ve havalı Erkek & Dişi ördek isimlerini tüm detayları ile derledik.
Günümüz mutfaklarında kırmızısı kadar popüler değil, kimileri sadece turşusunu yiyor. Halbuki yeşil domatesi pirinçle pişirebilir veya bol soğanla pilakisini yapabiliriz. Mısır ununa ve ekmek kırıntısına bulayıp kızartmak da mümkün... Tezgâhlarda hâlâ yeşil domates varken önerilerimize bir göz atın...
#ZeytinyağıAkyurt Belediyesi, ilçenin yöresel yemekleriyle gastronomide marka olmayı amaçlıyor. 17 yemek için coğrafi işaret başvurusu yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Hilal Ayık, yapacakları çalışmaları anlatarak, “Ankaralıların da Ankara’ya gelenlerin de Akyurt mutfağındaki yemekleri tatmalarını sağlayacağız” dedi.
#Murat YILMAZCorona Virüse karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek gerektiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emin Mindan, "Saf C vitaminini yüksek dozda almamız gerekir" dedi. Mikropların mukozalardan geldiğini belirten Dr. Emin Mindan, “Mukozaların güçlü olması lazım. Güçlü olması için C vitaminin yanı sıra probiyotik almamız lazım. Yani dost bakteriler içeren yiyecekler tüketmemiz lazım. Bunların arasında geleneksel gıdalarımız turşu, boza, sirke, tarhana, salça, kefir gibi gıdalar yer alıyor. Bunlar probiyotik kaynaklarıdır bunlar bağırsaklardaki düzeni sağlıyor ve koruma sistemimizi güçlendiriyor” diye konuştu.
#KoronavirüseTürkiye’nin Ortadoğu’ya, Ortadoğu’nun da Akdeniz’den dünyaya açılan kapısı Hatay. Binlerce yıllık tarihiyle medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir yer burası… Yeşil ve maviye dair birçok güzelliği barındırıyor. Kültürü ve tarihi bir kenara Hatay’ı özel kılansa mutfağı… Öyle ki, 2017’de UNESCO'nun ‘Dünya Gastronomi Şehirleri’ listesine girdi. Bu sefer doğup büyüdüğüm topraklarda daha önce gitmediğim yerlere gittim ve lezzetler tattım. Memleketi farklı bir gözle gezmek değişik bir tecrübe oldu. İşte size Hatay gezi rehberi…
#HATAYÇalışma hayatı koşturmacası malum. Ama insanın iyi yemek yemesi de önemli. YouTube kanalımda, öğrencilerle her zamankinden daha içli dışlı bir muhabbette olduğumdan beri görüyorum ki yeni jenerasyon okula, işe yemek götürmeyi ayıplamıyor. Aksine, sağlığına, formuna dikkat etmek anlamına geldiği için havalı buluyorlar. Buradan hareketle herkese dışarıda yanlarına alabilecekleri, sağlıklı yemek önerileri vermek istiyorum.
#İş Yerinde Sağlıklı BeslenmeÇocukların sağlıklı bir geleceğin olması için en önemli şeylerden biri probiyotikler. Türkiye’de yeni yeni keşfediliyorlar. Sezaryenle doğmuş olan bebekler, antibiyotik kullananlar, anne sütü emmemiş olanlar ve alerjisi olanlar mutlaka probiyotik desteği almalı! Sebeplerini Prof. Dr. Ateş Kara ile konuştuk.
#Ömür Kurt