Güncelleme Tarihi:
SİVAS, (DHA)- SİVAS Belediyesi Sivas Mutfağı'na özgü yemekleri kitapta topladı.
Kentin mutfak kültürünü tanıtmak adına çalışma yapan Sivas Belediyesi, "Sivas'ın Yöresel Lezzetleri" adlı kitabı çıkardı. Yapılan çalışma ile kente özgü kültürel yemekler, kapsamlı bir şekilde kitapta toplandı. Kitapta Sivas'ın kendine özgü yemekleri arasında yer alan pancar çorbası, peskütan çorbası, madımak çorbası, bulgur çorbası, bacaklı çorba, ayran çorbası, Sivas katmeri, Sivas kebabı, çirli et, pehli kebabı, sebzeli et, Sivas tavası, soğanlı yahni, içli köfte, mirik köftesi, Sivas köftesi, sulu köfte, turşu mıhlaması, ekmek aşı, işkembe çorbası, mumbar dolması, evelik sarması, lahana sarması, pancar sarması, gürün ekşili köfte, patatesli hıngel, pezük turşusu, Divriği pilavı, yumurta eriştesi, kavurma eriştesi, kuskus pilavı, baca pilavı, etli etmek, kalbura bastı tatlısı, kelle tatlısı, sübüra, tel helvası, maviş, kadayıf, un helvası, sarığı burma, ballı börek, demirhindi/narçiçeği şerbetleri, üzümlü bayram çorbası kitapta tanıtıldı. Yemeklerin tariflerinin de yer aldığı kitapların Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden temin edebileceği açıklandı.
FOTOĞRAFLI