TARIM ve Orman Bakanlığının ifşa ettiği en fazla taklit ve tağşiş edilen ürünler arasında yer alan tereyağının içerisine patates nişastası eklenerek sahtecilik yapıldığına dikkat çeken uzmanlar, etiketsiz ürünlere karşı uyarıda bulunuyor.
#TereyağAmbalajlı Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği Başkanı Harun Çallı, bir yıldır Brüksel’de lobi çalışmalarına yüklendiklerini belirterek, “2001’den beri AB ülkelerine ihracat yapamıyoruz. Avrupa Komisyonu’nu denetime çağıracağız ve bize kapıyı açmalarını isteyeceğiz” dedi.
Önceki yazılarda bahsettiğimiz gibi; Bursa Mutfağı daha çok Bursa esnafının icat edip sattığı yemekler ile tanınır. Ancak Bursa’da evlerde pişen yemek çeşitliliği de oldukça fazladır. Bu hafta hem lokantaların hem Bursa halkının pişirdiği, Bursa mutfağı yemek çeşitliliğini sizlerle paylaşmak istedim.
#BursaTürkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, çiğ süt fiyatlarının artmamasının üreticiyi mağdur ettiğini, üretiminin sürdürülebilirliği açısından tehlike oluşturduğunu bildirerek, "Çiğ süt fiyatlarını 19 aya yakın bir süredir, satışlarda sorun olduğu gerekçesiyle artırmayan, hatta son 3 aydır düşüren sanayici, üretimini son gaz sürdürüyor. 2015 yılında süt alımını ve süt ve süt ürünleri üretimini yüzde 2 ile yüzde 37,4 arasında değişen oranlarda artırdı" dedi.
#Türkiye Ziraat Odaları BirliğiFARUK Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güllü, geçmişlerinin 144 yıl öncesine dayandığını ve bugün Türkiye genelinde 62, yurtdışında da 4 mağazayla faaliyet gösterdiklerini belirterek, kısa süre içinde Wal- Mart’a ürün vermeyece başlayacaklarını söyledi.
#Faruk Güllüoğlu- TSE tarafından gündeme getirilen "baklava standartları", AB tarafından tescil edilen ilk Türk ürünü olan Antep baklavası üreticilerinin görüşleriyle yeniden şekillenecek - GSO Genel Sekreteri Göncü: "TSE'nin çalışmaları önümüzdeki ay Gaziantepli baklavacıların görüşleriyle yeniden şekillenecek ve kapsamı genişleyecek"
- Kahramamaraş'ın Andırın ilçesinde bir girişimci, devlet desteğiyle kurduğu tesisinde köyünün ismini verdiği peynirlerini çevre illerde pazarlıyor - Öksüz: "Devletimiz sağolsun. Bize destek verdi ,bizde köyümüzün ismini marka yaptık, çevre illerde ürünlerimizi pazarlıyoruz"
Yerel lezzetleri kaybetmemek amacıyla başlatılan Alaçatı Ot Festivali, bu yıl 10-13 Nisan arasında beşinci kez düzenlenecek. Bu yılın teması rezene. Yemek yarışmasından ot toplama gezilerine, sergilerden atölye çalışmalarına kadar pek çok aktivite ziyaretçileri bekliyor.
Parmesan en zor üretilen peynirlerden. İtalyanların ‘Parmigiano Reggiano’ adını verdikleri bu markanın coğrafi işaretleme nedeniyle dünyanın herhangi bir yerinde üretilmesi yasak. İmalat sadece ülkenin kuzeyindeki Parma, Reggio Emilia, Modena, Bologna, Montava bölgelerindeki 450’ye yakın üretici tarafından yapılıyor. Yılda 3 milyon 600 bin tekerlek parmesan peyniri için günde 140 bin litre süt kullanıyorlar. Ama piyasaya çıkmadan önce en az üç yıl dinlenmesi gerek
MARGARİNCİLER, kalp sağlığı açısından zararlı kolesterolden arınmış, transyağ oranı binde 3’e, doymuş yağ oranı da zeytinyağı seviyesine çekilmiş vitaminle zenginleştirilmiş yeni nesil ürünlerle yılda 1.5 milyar dolarlık pazar hacmini yakalamayı hedefliyor. Bunu da, zeytinyağı, tereyağ, bal ve çilek lezzeti kazandırdıkları ürünlere yeni karışımlar ekleyerek gerçekleştirmeyi planlıyor.
Alman beyaz eşya üreticisi Miele’nin CEO’su Dr. Markus Miele, Burj Dubai’de Miele ürünlerinin kullanıldığını belirterek, İstanbul’daki Mashattan projesinde de her daireki beyaz eşyaların Miele olacağını söyledi. Krize rağmen Türkiye’de büyüdüklerine dikkat çeken Dr. Miele, “Türkiye’de bundan sonra lüks konutlarda Miele cihazlarıyla yer almak için çalışacağız” dedi.
Türkiye’nin ilk meyve suyu markalarından Meysu, süt işine giriyor. İflasın eşiğine gelen Meysu’yu 2000 yılında 15 yıllığına kiralayan, 2007’de ise 2.5 milyon YTL’ye isim hakkını satın alan Gülsan Gıda, süt üretimi dahil bugüne kadar Meysu için 15 milyon Euro yatırım yaptı. Meysu, Türkiye’nin ilk 1.5 litrelik aile boyu meyve suyu ve sütünü de piyasaya sunacak.