İthal ete rağmen yüzde 60 büyüdü

Güncelleme Tarihi:

İthal ete rağmen yüzde 60 büyüdü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2011 15:49

2011 yılının ilk yarısında yüzde 25 büyüme yakalayan Günaydın Et, 2010 yılında başlayan büyüme performansını yüzde 60’a çıkardı.

Haberin Devamı

1964 yılında İstanbul Anadolu yakasında Bostancı´da küçük bir kasap dükkânı olarak çalışmaya başlayan, 25 şubesi ile hem restoran sektöründe hem de çiğ et satışında hizmet veren Günaydın Et'in bu büyüme performansı, 'ithal et'e rağmen gerçekleşti.

 

Şirket, Balıkesir Gönen’de 300 dönümlük yeni bir çiftlik de kurarak sektörün gelişmesine de katkı sağlıyor.

 

Kasaplık hayvan ithalatı ticaretine rağmen; 2010 ve 2011 yıllarının kendileri için çok başarılı geçtiğini ifade eden Günaydın Et’in ortağı Cüneyt Asan, “İthal etin ülkemize girmesiyle piyasa tedirginlik yaşadı. Yüzde 100 kendi çiftliğimizde ürettiğimiz yerli et ile güven verdik. Oluşan güvenin geri dönüşü bizi fazlasıyla memnun etti” dedi.

 

Haberin Devamı

İç piyasada et fiyatlarının dengelenmesi için hayata geçirilen kasaplık hayvan ithalatında yüzde 30 gümrük vergi uygulamasının ardından, şu an gündemde olan ithal ete vergi artırımıyla ilgili konuşan Cüneyt Asan; “Yüzde 30 ile başlayan vergi uygulaması üst üste aldığı yüzde 15’lik zamlarla yüzde 75’e kadar çıktı. Her yüzde 15’lik zam kilo başına fiyat olarak 1,50 TL’ye geliyordu. Şimdi et fiyat olarak ilk başladığı noktaya geri döndü. Bundaki amaç yerli üreticiyi koruma” dedi.

 

HEDEF 20 BİN BAŞ HAYVAN

 

Günaydın Et, Balıkesir Gönen’de 300 dönüm üzerine kurulan 15 bin küçükbaş, 5 bin büyükbaş hayvan çiftlik ile hem kendi tüketimine hem de Türkiye hayvancılık sektörüne katkıda bulunmayı hedefliyor.

 

Kendi üretimlerinin tamamını çiftlikten sağlayacaklarını belirten Asan, 5 sene içerisinde 20 bin baş hayvan yetiştirme kapasitesine ulaşmayı hedeflediklerini de belirtti.

 

SÜT, PEYNİR VE TEREYAĞI SIRADA

 

Haberin Devamı

Dünyadaki sektörel gelişmeleri çok yakından takip ettiklerini belirten Asan; “İki yıl içerisinde kendi markamızla süt ve süt ürünleri üretimine başlamayı öngörüyoruz. Günaydın kalite standartlarına uygun şekilde başlayacağımız süt, peynir ve tereyağ üretiminde de yine iddialı olacağız. İmalathanemizde dünyanın en yüksek kaliteli “ butik sucuk” üretimi de diğer projelerimizden" dedi.

 

Şirket, Katar’ın 2.5 milyon dolarlık lüks inşaat projesi İnci Adası (Pearl Island) Projesi kapsamında hizmet vermeye hazırlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!