Barbunya yazın tazesiyle kışın da kurusuyla sofralarımızı süsleyen en nefis bakliyatlardan. Aynı zamanda meze olarak da tüketilebilen barbunya pilakinin yapılışı ise çok kolay. İçine havuç ve patates de ekleyerek lezzetine lezzet katabileceğiniz zeytinyağlı barbunya pilaki nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız, sizi içeriğimize alalım. İşte püf noktaları eşliğinde yılbaşı sofranıza da çok yakışacak barbunya pilaki tarifi…
#BarbunyaCHP neden bir türlü iktidar olamıyor. Genel seçimler hüsranla sonuçlandı. Onun üzerine bir kurultay süreci yaşandı. Kılıçdaroğlu ekibinin delege sayısında hayli önde olduğu söyleniyordu. Ancak son bir iki günde dengeler değişti. “Özgür Özel-Ekrem İmamoğlu” kanadı yarışı kazandı. Özgür Özel Genel Başkan seçildi. Perde gerisinde Ekrem İmamoğlu’nun gücü belirleyici faktördü. Kurultay’da “değişim” sloganları seslendirilmişti.
#1Mora Pastanesi... 38 yıl önce kapılarını açtı. Hatta bir dönem Çinçin’e taşınarak ‘gecekondu mahallesi pastanecisi’ olarak nam saldı. Çocukları ve torunuyla birlikte geleneksel pastaneciliği sürdürmeye devam eden 66 yaşındaki Mustafa Kahveci, çıraklık döneminden bu yana geçen 50 yılı, “İlk olarak insana değer verilmesi gerektiğini öğrendim. Ölçü ve tartıda hile yapılmaması gerektiğini yani dürüstlüğü...” diye özetliyor.
#Aziz DevrimciYeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 11 aylık bebek ne kadar uyur, 11 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 11 aylık bebek kilosu, 11 aylık bebek bakımı, 11 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 11. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekYeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 9 aylık bebek ne kadar uyur, 9 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 9 aylık bebek kilosu, 9 aylık bebek bakımı, 9 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 9. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekDile kolay, tam 96 yıllık tecrübe, her sene üzerine koyarak ilerleyen bilgi birikimi ve değişmeyen lezzet... Bundan neredeyse 1 asır önce Bodrum’un ilk esnaf lokantası olarak açılan ve o günlerden bugünlere kadar gelebilmeyi başarmış, kalitesinden ödün vermemiş ve adını efsaneler arasına yazdırmış bir mekan... Dededen toruna uzanan bir hikaye... Körfez Restaurant...
#1Tatil beldelerinde balık-meze, pizza, ‘fine dining’, pek çok seçenek bulabiliyoruz ama damağımız arada kuru fasulye, pilav, dolma gibi ev yemeklerini de arıyor. Yöresinin yerel malzemelerini mutfağa taşıyan, hesaplı ve doyurucu esnaf lokantalarını jürimize sorduk...
#Ev YemeğiYÜKSEK sezonun da başlamasıyla Bodrum eğlence hayatı iyice renklendi. Hem Bodrum’da yaşayanlar, hem de tatile gelenler için o kadar çok alternatif var ki! Uzun yıllardır sektörün içinde olmamıza rağmen, açılan mekanların hızına yetişebilmek adına, her akşam başka bir yerdeyiz desek abartmış olmayız. İki haftada bir yayımlanan Hürriyet Gazetesi Bodrum ekinde 7 hafta boyunca siz değerli okurlarımıza bizzat deneyimleyip memnun kaldığımız yerleri dolu dolu 2 tam sayfa halinde ve özgün içeriklerimizle aktarabilmekten çok büyük keyif aldığımızı belirtmek isteriz. Bu sayıda da size serpme kahvaltıcıdan esnaf lokantasına, mezecisinden etçisine, balıkçısına, eğlence mekanlarından beach’ine, SPA’sına kendi hayatımızda severek gittiğimiz mekanlardan bazılarını kaleme aldık. Eğlence ve etkinlikler konusunda, “Bodrum’da Neler Oluyor?” başlığı altında geçtiğimiz hafta yine bizzat katıldığımız konser ve açılışları listelediğimiz bir bölüm başlattık. Yakın dönemdeki en yeni ve en kaliteli etkinlikleri de instagram’da @bodrumdaneleroluyor hesabımızdan kolayca takip edebilirsiniz.
#1ÇOCUKKEN getirildikleri bir yaz tatilinde Bodrum’a ilk görüşte aşık olan ve sonrasında bolca seyahat edip dünyanın en güzel yerlerini görmüş olmalarına rağmen akıllarının bir köşesinden hiç çıkaramadıkları, “Keşke bir gün biz de Bodrum’a yerleşebilsek” dileğini pandemi dönemiyle birlikte gerçeğe dönüştüren; Bodrum’un cam göbeği mavisine, bembeyaz ikonik evlerine ve baharla birlikte iyice coşan begonvillerinin pembesine hayran, Yokuşbaşı’ndan Halikarnas Balıkçısı’nı selamlamadan geçmeyen ve bir anda karşılarına çıkan Bodrum Kalesi manzarasıyla her seferinde içi huzur ve mutlulukla dolan bir çift hayal edin... Ama bir yandan da gezmeyi tozmayı, keşfetmeyi çok seven ve sosyallik genlerinden de ödün vermeyen, gerçek manada İstanbullu bir çift...
#11995 yılından bu yana Oscar ödül törenlerinin yemek mönüsünü hazırlayan şef Wolfgang Puck’ın “Türk mutfağında kebap dışında bir sürü lezzet var. Artık kebap dışında Türk lezzetlerini sunan restoranlar açılmalı” sözlerine Türk şef ve yemek yazarlarından destek geldi.
#GastronomiAdana mutfağında, Orta Asya göçüyle bölgeye yerleşen Nogayların getirdiği çok farklı bir içecek vardır: Nogay çayı. Süt, çay, tuz ve karabiberin çorba gibi pişirilmesiyle hazırlanan ve genellikle kahvaltılarda tüketilen bu içecek, hiç bilmeyip ilk kez deneyenleri epey şaşırtıyor.
#Adana