Yeni sezonuyla ekranlara gelen MasterChef’in ana kadro yarışmacıları belli oldu. Battal Kaan Özdemir, MasterChef Türkiye 2024 ana kadroya giren isimlerinden birisi oldu. MasterChef Battal Kaan Özdemir kimdir? sorusu da bu sebeple araştırılmaya başlandı. Peki, MasterChef ana kadro yarışmacısı Battal Kaan Özdemir kaç yaşında, aslen nereli? İşte merak edilenler...
#Masterchef Battal Kaan Özdemir1 Ağustos MasterChef ana kadroya kim girdi, sorusu perşembe akşamı kıran kırana yarışın sonunda cevabını buldu. Eleme turlarının artık sonuna yaklaşan MasterChef Türkiye'nin 1 Ağustos tarihinde yayınlanan son bölümünde, dördüncü grupta yer alan 9 yarışmacı adayı, ana kadroya girebilmek için bir kez daha ikili etapta mücadele verdi. Somer, Danilo ve Mehmet Şef'in ilk turda istediği 'tarte tatin' tatlısını en iyi yapan yarışmacılar yaratıcılık etabına yükseldi. Gecenin yaratıcılık turunda ise ana malzeme 'hindi eti' oldu. Gecenin sonunda kazanan isim MasterChef 18. yarışmacı seçilerek önlüğü kazandı. Peki, dün gece MasterChef'te kim kazandı, 18. yarışmacı kim seçildi? İşte, MasterChef 2024'te ana kadroya girerek yukarı çıkan son isim.
#Masterchef Kim KazandıÇoğu tatlıda kullanılan karamel sos özellikle MasterChef tarte tatin tarifi ile gündeme geldi. Tarifin yapımında oldukça önemli bir detay olan karamel yapımı püf noktaları uygulandığı takdirde muhteşem bir lezzete dönüşüyor. Peki, karamel nasıl yapılır? Evde karamel sos yapımı detayları haberimizde...
#Karamel Nasıl YapılırMuazzam bir tarihe sahip Fransız pastacılığında sizce tesadüfe yer var mıdır? Belki de vardır... Sonuçta iki kız kardeş hatalarının sonucunun bu kadar lezzetli olacağını nereden bilebilirdi ki! Bu hafta size ünlü tarte tatin’i anlatacağım. Amasya elmasıyla yapmayı çok sevdiğim bu tatlının püf noktalarını da vereceğim.
#Tarte TatinTüm dünyaya ün salmış Fransız mutfağıkafe yemekleri ile dikkat çekiyor. Yemek yapmayı sanat haline getiren Fransızların yemekleri sunumları ile de çok beğeniliyor. Aperatifinden, ana yemeği ve tatlısına kadar geniş tatları barındıran Fransız mutfak kültürü zenginliğiyle beğeni topluyor. İşte, hamur işinden çorbasına, et yemeklerinden, tatlısına en ünlü Fransız kafe yemekleri listesi..
#Fransız Kafe YemekleriTürkiye’ye ilk geldiğim zamanlarda, kendimi evimde gibi hissetmeme yardımcı olan şeylerden biri, Türklerin de kahveyi çok sevmesi ve kahveye çok değer vermesi olmuştu. Bu hafta sizlerle hem doğduğum ülke İtalya’da hem de Türkiye’de çok sevilen kahve çeşitlerinden bahsedeceğim. Yanına güzel gidecek bir tatlı tarifi vermeden de olmaz! Milföyle yapılan pratik tarte tatin tarifimi mutlaka deneyin.
#EspressoLezzet hikayelerini sever misiniz ? Eminim bir çoğumuz sevdiği bir lezzeti tadarken bunun ilk olarak nasıl ortaya çıktığını merak ediyordur. Ben de meraklı bir pastacı olarak bir reçeteyi uygulamadan önce mutlaka tarihini araştırırım. O lezzetin nasıl ortaya çıktığı, ilk kim tarafından yapıldığı, hakkındaki uzuuun uzun rivayetler çok hoşuma gider. Verdiğim eğitimlerde sıklıkla bu hikayeleri anlatarak başlarım eğitime. Tarte Tatin ‘in hikayesi ise en sevdiklerim arasında yerini alır. Hikayemizde hem bir dalgınlık sonucu ortaya çıkan bir lezzet hem de bir casusluk söz konusu..
#Tarte TatinŞöyle dumanı üstünde, mis gibi bir çayın yanına en çok neyi yakıştırıyorsunuz? Anne keki, el açması bir ıspanaklı börek, peynirli poğaça, simit… Hangimiz okuldan dönünce, o özenle hazırlanmış ikramlardan yemek için annemizin çay saati davetlerini dört gözle beklemedik ki? Tüm bunların yeri bizde ayrı, kabul. Ama çayla yapılan farklı eşleştirmelerle damağınızda biraz heyecan yaratmak istemez misiniz?
#ÇayBinbir çeşit dokusu ve aromasıyla elmanın girmeyeceği tabak yok desem hiç de abartmış olmam. Tartı favorim ama sadece tatlısından bahsetmek de elmaya büyük haksızlık! Mutfaklarda meyve kullanarak yemek pişirmek sanki biraz unutuldu ama belirli kuralları hatırda tutarsak salatalardan ana yemeklere birçok tarife farklı lezzet katmanları ekleyebiliriz.
#ElmaZOR olanın peşinden giderek İzmir’de Fransız tatlarıyla kendini kanıtlayan Léone Patisserie&Boulangerie, “Dondurma ben de varım” diyor. Dondurmalarının da en az kruvasanları kadar lezzetli olduğunu söyleyen marka, İzmir’de üç şubeyle faaliyetlerini devam ettiriyor. Léone’nin hem Türk, hem de Fransız kimliği taşıyan bir aile tarafından kurulduğunu dile getiren Yasemin Gürgan Deniz, şöyle devam etti:
#İzmirFransız tatlılarının dünya mutfağında özel bir yeri vardır. Pain au Chocolat, crème brûlée, mille feuille (Napoleon), eklerler, makaronlar… Bunlar arasından mutlaka damak zevkinize uyan bir tanesini bulabilirsiniz. Peki, 750 yıllık geçmişiyle adeta bir sanat eseri olan bu tatları evlerinizde de yapabilmek güzel olmaz mıydı? Haydi evde kolayca hazırlayabileceğiniz en lezzetli Fransız tatlılarına bir göz atalım…
#Fransız TatlılarıMasterChef'in 28 Temmuz Salı akşamı ekranlara gelen 12. bölümünde 3'lü düello heyecanı yaşandı. İlk 16 yarışmacı arasında girmek için mutfakta zamanla yarışan yarışmacı adaylarından bazıları, final turuna yükseldi, bazıları ise elenerek hayallerine veda etti. MasterChef'in son bölümüne Somer Şef'e benzerliği ile dikkat çeken Mehmet Gökçeöz damga vurdu. Peki, MasterChef düelloyu kimler kazandı? İşte, MasterChef Türkiye 28 Temmuz kazananı ve MasterChef yeni bölüm fragmanından görüntüler.
#Masterchef Kim KazandıSon dönemin en popüler tatlılarından biri Tarte Tatin. 1800’lerde icat edilen ve adını bir otelden alan bu tatlı çıtır elmalarla yapıldığında dondurmayla servis edildiğinde lezzetine doyum olmuyor. Biz tarifimizde Tarte Tatin’ın hamurunu da sıfırdan yaptık ama siz daha pratik olsun isterseniz milföy hamuru da kullanabilirsiniz. Şimdiden elinize sağlık…
#EvdehayatBirçoğumuz daha öğle saatlerinden akşam yemeğini düşünmeye başlıyoruz. Çorba ne olacak? Ana yemeğin yanına hangi salata yapılacak gibi sorular sürekli kafamızı kurcalıyor. Siz de aynı durumdaysanız Lezizz günün menüsüne mutlaka bir göz atın. İşte “Akşama ne pişirsem?” diye düşünenler için çorbadan tatlıya alternatifler…
#Bugün Ne PişirsemŞef ve gastronomi yazarı Elif Edes Tapan’ın hazırladığı ‘Mutlu Mutfak’ serisinin yeni kitabı raflardaki yerini aldı. ‘Tüy Siklet’te kolay temin edilecek malzemelerle hazırlayabileceğiniz pratik ama bir o kadar göze ve damağa hitap eden tarifler yer alıyor.
#Elif Edes Tapanİngiliz The Observer gazetesi aylık yemek dergisinin Aralık sayısını 2015'in bilançosuna ayırdı. Dergi, dünyanın en önde gelen restoranlarının ve yemek yayınlarının yıldız isimlerine 2015'te yedikleri en iyi yemekleri sordu.
#Yemek KültürüISTANBUL - Chef and restaurant entrepreneur Elif Yalın has added another gem to her attractive cafs, this time in Tepebaşı’s NuPera. Known most popularly for Mangerie in Bebek, Yalın has gone on to establish a new location with Delicatessen Restaurant in Istinye Park and recently inside NuPera, where Lokanta used to be.