GeriMutfak Tüyoları Karamel nasıl yapılır? Evde karamel sosu yapımı ve püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karamel nasıl yapılır? Evde karamel sosu yapımı ve püf noktaları

Karamel nasıl yapılır? Evde karamel sosu yapımı ve püf noktaları

Çoğu tatlıda kullanılan karamel sos özellikle MasterChef tarte tatin tarifi ile gündeme geldi. Tarifin yapımında oldukça önemli bir detay olan karamel yapımı püf noktaları uygulandığı takdirde muhteşem bir lezzete dönüşüyor. Peki, karamel nasıl yapılır? Evde karamel sos yapımı detayları haberimizde...

Karamel ne kadar basit bir sos gibi görünse de yapışabiliyor, yanabiliyor, donabiliyor. Bu nedenle karamel sosu tariflere doğru zamanda ilave etmek ve doğru şekilde pişirmek gerekiyor. Peki, karamel sos evde nasıl yapılır? İşte, karamel tarifi ve püf noktaları...

Karamel yapımı için gerekli malzemeler

1,5 su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı su

4 damla limon suyu

75 gram tereyağı

125 mililitre sıvı krema

Karamel nasıl yapılır?

Su, limon suyu ve şekeri sos tenceresine alın ve altını açın. Şekeriniz sütlü kahve rengini alınca içine tereyağını ekleyin ve tahta bir kaşıkla yağı karıştırarak eritin. Kısık ateşte pişirmeye devam ettiğiniz karamele en son kremanızı ekleyin ve hızlıca karıştırın.

2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alıp ısıya dayanıklı cam bir kavanoza boşaltın. Oda sıcaklığına gelen karamelinizi 10-15 gün boyunca buzdolabında saklayabilirsiniz. Ancak karamel donunca sertleşir bu nedenle kullanacağınız zaman benmari usulü eritmeniz gerekir.

False