Fransız kafe yemekleri neler? En ünlü Fransız mutfağı kafe yemekleri listesi
Tüm dünyaya ün salmış Fransız mutfağıkafe yemekleri ile dikkat çekiyor. Yemek yapmayı sanat haline getiren Fransızların yemekleri sunumları ile de çok beğeniliyor. Aperatifinden, ana yemeği ve tatlısına kadar geniş tatları barındıran Fransız mutfak kültürü zenginliğiyle beğeni topluyor. İşte, hamur işinden çorbasına, et yemeklerinden, tatlısına en ünlü Fransız kafe yemekleri listesi..
Dünyanın en seçkin mutfaklarından biri olarak kabul edilen Fransız mutfağı birçok lezzeti bir arada barındırıyor. Yemek yapmanın adeta bir sanat olduğu Fransız mutfağına özgü bu tatları mutlaka denemek isteyeceksiniz. Sizler için evde de hazırlayabileceğiniz Fransız kafe yemekleri listesi hemen aşağıda...
Soupe à l'oignon (Soğan Çorbası)
Romalılara kadar uzanan bu geleneksel çorba soğan ve sığır etinden yapılır. Soğan karamelize hale getirilir ve yavaş yavaş pişirilir. Üzerine eklenen eritilmiş peynir ve krutonlarla birlikte damaklarda değişik, bir o kadar da güzel bir tat bırakır.
Kiş Loren (Quiche Lorraine)
Fransız mutfağının meşhur yemeklerinden Kiş Loren (Quiche Lorraine) kafelerde sıklıkla karşımıza çıkar. MAntar ve ıspanakla yapılan sosu, ağızda dağılan kişiyle, yiyenlere lezzet şöleni yaşatıyor.
Çikolatalı Fondan (Fondant Au Chocolat)
Çikolata şelalesi olarak da bilinen bu tatlı sufleye benzer bir lezzettir. Pişme ayarının uygun şekilde yapılması, hamurun pişmesi ve aynı zamanda çikolatasının akışkan olması nedeniyle önemlidir.
Tarte Tatin
Elma ve tarçının harika uyumundan oluşan bu tatlı Fransız mutfağının gözdelerindendir. Milföy hamuru ile yapılan bu tart tadı ile vazgeçilmezler arasında yer alarak kalpleri fethetmiştir.
Sufle
Tatlı ve tuzlu seçenekleriyle Fransız mutfağının en özel lezzetleri arasında sufle yer alır. Un, tereyağı, yumurta ve süt ile yapılan bu güzel lezzet; çikolatalı, muzlu, peynirli ve birçok seçenekleriyle damakları şenlendirir.
Ekler ( Eclair)
"Éclair", Fransızca'da şimşek patlaması anlamına gelmektedir. Adını bir lokmada kolayca yenilmesinden almıştır. Ekler, yumuşak hamurlu bir tatlıdır. Genel olarak içinde vanilyalı krema vardır ve üstü çikolata kaplıdır. Bazen kahve, rom aromalı muhallebi, meyveli dolgular veya kestane püresi ile de doldurulur.
Foie gras
Fransızların kaz ve ördek ciğerinin yağlandırılması yoluyla elde ettiği yemektir. Genelde kazlar "gavage" yöntemiyle ciğerleri yağlandırılırken, ördekler için de benzer işlem yapılmaktadır. "Foie gras" ya da "Pate" olarak isimlendirilmektedir. Ciğerler biftek şeklinde de değerlendirilirken yağlı kısmı ise tereyağ gibi sürülür bir şekile krema kıvamına getirilir. Daha çok "Pate" olarak isimlendirilen değerli ve Fransız mutfağındaki pahalı bir Fransız kafe yemekleri arasındadır.
Brioche, bir çeşit Fransız ekmeğidir. Hamuru yumuşak olan Brioche, sade yapılabildiği gibi kuru üzüm ve çikolata parçaları eklenerek de pişirilebilir.
Pots de creme
17. yüzyıldan gelen bir Fransız tatlısıdır. Karamelli, kahveli, çikolatalı, vanilyalı gibi çeşitleri vardır. İçerisinde taze çekilmiş kahve bulunur,çeşitli aromalarla zevke göre zenginleştirilebilir ve benmari usulü ile pişirilir.