MasterChef'te kazanan isimler, dün geceki düello heyecanı sonrası belli oldu. Ana kadro elemelerine hız kesmeden devam eden MasterChef Türkiye'nin 6 Temmuz 2024 tarihli son bölümünde, 2. tur eleme turları heyecanı yaşandı. Danilo, Mehmet ve Somer Şef'in verdikleri menüleri en başarılı şekilde hazırlayan isimler 3. turu garantiledi. Gecenin yemekleri ise talaş böreği, islim kebabı, künefe ve fırın sütlaç oldu. Peki, 6 Temmuz 2024 MasterChef'te üst tura kimler çıktı? İşte, en iyi talaş böreği, islim kebabı, künefe ve fırın sütlaç yemeğini yapan isimler.
#Masterchef Düelloİstanbul Türkiye’nin en kalabalık şehirlerin biri olmaktadır. Özellikle birçok devletin başkenti olduğu için yemek kültürü oldukça gelişmiştir. Bu nedenle pek çok kişi tarafından İstanbul Yemekleri - İstanbul'da ne yenir ve neyi meşhur? İstanbul mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Gibi sorular bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
#İstanbul YemekleriKaya Demirer kültürümüzü, şehrimizi, evimizi hatta sokağımızı yansıtan yeni bir konseptle bir ilke daha imza attı. Demirer’in Atatürk Kültür Merkezi’nin terasında hizmete açtığı restoranda kültürler ve mutfak arasında kurulan köprü, eşsiz İstanbul manzarasıyla birleşmiş ve Biz İstanbul ortaya çıkmış. Uzun bir hazırlık sürecinin sonunda ortaya çıkan Biz’in hikâyesini Kaya Demirer’den dinledim...
#Barbaros TapanBazı kadınlar sever mutfak işlerini. Hem yapmaya hem paylaşmaya sevdalıdırlar çünkü. Bazıları sevmez. Zor gelir. Bazılarının da gerçekten yoğundur işleri güçleri, isteseler de vakit bulamaz. Hatta “Ben prensesim, prensesler kahvaltı hazırlamaz” diyenleri de duyup görmüşsünüzdür. Çok büyütmeye gerek yok bu mutfak işlerini. “Kadın dediğin mutfağın hâkimi olur, kadın dediğin kahvaltıyı her gün hazır etmelidir” diye bir anlayış kalmadı artık. O yüzden kızamayız kimseye kahvaltı hazırlamıyor diye. Ama tartışırız. Haydi kısaca bakalım bu son mevzuya.
#ORKUN ÜNRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on sekizinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 30 Nisan Cuma, Ramazan'ın 18. günü için iftar menüsü...
#Ramazan‘MasterChef Türkiye’ yarışması jüri üyelerinden, MYK Gastro Arena kurucusu şef Mehmet Yalçınkaya’nın mutfağına sızdık… Bize aşçıların ana üssü Bolu’da geçen çocukluğunun sofralarını, 11 yaşında çırak olarak girdiği kamyoncu lokantasını, Süreyya Lokantası’nda kasalarca küçük ‘çimçim karides’ ayıklarken kurduğu hayalleri, Katar Emiri’ne hazırladığı yemekleri ve onu bugünlere getiren serüvenlerini anlattı.
#Mehmet YalçınkayaVedat Milor, geçtiğimiz haftalarda YouTube’da “Rehber” adını verdiği ve “Bir Gastronomi Belgeseli” olarak nitelendirdiği bir video yayınladı. Edebiyat atıflarından tema seçimine kadar baştan sona severek izlediğim bir belgesel oldu. Başta Vedat Milor ve Besim Hatinoğlu olmak üzere emeği geçen herkesin eline sağlık! Mide Lobisi topluluğu olarak kendileriyle geçtiğimiz günlerde bir söyleşi de yaptık, belgeselin devamının geleceği konusunda ümitlerimiz arttı.
#Vedat MilorBirçoğumuz daha öğle saatlerinden akşam yemeğini düşünmeye başlıyoruz. Çorba ne olacak? Ana yemeğin yanına hangi salata yapılacak gibi sorular sürekli kafamızı kurcalıyor. Siz de aynı durumdaysanız Lezizz günün menüsüne mutlaka bir göz atın. İşte “Akşama ne pişirsem?” diye düşünenler için çorbadan tatlıya alternatifler…
#Bugün Ne PişirsemGelinim Mutfakta 60 hafta bölümleriyle kaldığı yerden devam ediyor. Haftanın açılışını ramazan coşkusuyla yapan Gelinim Mutfakta’da altın mücadelesi hız kesmeden devam etti. Yarışmanın ikinci gününde gelinlerden biri kayınvalidelerden en yüksek puanı alıp çeyrek altın sevinci yaşadı. Peki, Gelinim Mutfakta’da gün birincisi kim oldu, çeyrek altın hangi gelinin oldu? İşte, son bölümde yaşananların özeti
#Gelinim MutfaktaSahurda tüketilen besinlerin sağlıklı ve doyurucu olması, oruç ibadetini kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Bu nedenle ‘Bugün ne pişirsem?’ sorusu her zamankinden daha fazla soruluyor. 29 gün sürecek Ramazan ayı boyunca iftar menüsü örneklerini bir araya getireceğiz. İşte, tarifleriyle 7 Mayıs iftar menüsü...
#Bugün Ne PişirsemAçık olduğu dönemlerde, en iyisini Varan Otobüs firması yapardı. Yaşı 40-50 civarı Ankaralılar, Varan’ın Söğütözü tesislerinde talaş böreği yemeye gidildiğini, ben de talaş böreğinin verdiği hazzı yeniden duyumsamak için o günlere gitmek gerektiğini biliyorum.
#Aziz DevrimciBu yıl 18’inci kez verilen ‘Kristal Martı ödülleri’ sahiplerini buldu. Kadıköy Maarif camiasının önerileriyle KALİD Kristal Martı Komitesi tarafından belirlenen ve alanlarında başarılara imza atmış dört mezuna Kadıköy Anadolu Lisesi Geleneksel Talaş Böreği Günü’nde ödülleri verildi.
#Kristal MartıŞef Bernard Pacaud, 40 sene uğraşarak bazı yemekleri mükemmelleştirmiş ve gastronomi tarihine geçecek hale getirmiş. Paris’teki restoranının mönüsüne yeni bir yemeği eklemeden önce 1000 kez deniyor. Elbette çok pahalı bir restoran ama bu fiyatı hak ediyor.
#Vedat Milor2015 yılını geride bırakırken umut, heyecan ve mutluluk dolu yeni bir yıla giriyoruz. Tüm yılın yorgunluğunu ve sıkıntılarını geride bırakarak muhteşem bir yılbaşı geçirmeye ne dersiniz? İstanbul’da 2015 yılbaşı programları nelerdir? Hepsi haberimizin detayında sizleri bekliyor.
#2015 Yılbaşı Programlarıİcrayla kapatılan 60 yıllık Merkez Lokantası, bir kuşağın “öğle rakıları”nın da merkeziydi. “Utangaç, gizli, yasak” Öğle Rakıları, Mehmed Kemal’in şiir kitabına da adını verdi. Sadece tarihiyle değil, özgün lezzetleriyle de Ankara’nın sınırlı hafıza mekanları arasında yer alan Merkez Lokantası, sarı votkanın, bakır tencerede İspir fasulyesinin, “ev yapımı” hardalın, su böreğinin de adresiydi.