Altın Günleriniz için Menü Önerisi

Güncelleme Tarihi:

Altın Günleriniz için Menü Önerisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2016 12:40

Ne hazırlayayım derdine son! İşte birbirinden lezzetli yemekler...

Haberin Devamı

Bayanlar altın günleri için ne hazırlayayım diye düşünür, dururlar. Biz de onların işlerini kolaylaştırmak için enfes bir menü hazırladık. Haydi hanımlar, kolları sıvayın!

Yaprak Sarma

Altın Günleriniz için Menü Önerisi

Malzemeler

250 gr pirinç
250 gr asma yaprağı (taze veya salamura olabilir)
400 gr kuru soğan
15 sap taze soğan
1 bardak zeytinyağı (150 – 200 cc. arası)
1 demet taze nane
2 demet dereotu
1 çorba kaşığı toz şeker
1 büyük limon suyu
1 çorba kaşığı tuz
Az karabiber

Hazırlanışı

Pirinci sıcak suda ıslayıp, soğuyana kadar bekleyin. Fazla ovuşturmadan yıkayarak süzün. Kuru soğanı yemeklik doğrayarak, zeytinyağının tamamını koyduğunuz tencerede öldürün. Soğan iyice yumuşayınca, süzülmüş pirinci katarak, 10 dakika daha kavurun. Yeşili ile birlikte çok ince doğranmış taze soğanı, yine ince doğranmış dereotuyla taze naneyi, toz şekerini, tuz ve karabiberini kavrulmuş pirince ilave edip, ½ bardak da su ile kavurmaya devam edin.

Haberin Devamı

Dolma harcı suyunu çekince kapağı kapalı olarak, demlenip soğumaya bırakın. Taze veya salamura yaprağı, 3 – 5 dakika kaynar suda tutarak yumuşamasını ve acı suyunun gitmesini sağlayın. Yaprağın erimemesine dikkat ederek, gruplar halinde bir kaç partide haşlayın. Soğuyunca saplarını makasla veya tırnağınız ile kesin, fakat atmayın.

Pişirme tenceresinin dibine, çok az zeytinyağı damlatıp, yanmaz yapışmaz fırın kağıdı ile iki kat kaplayın. Kağıdın üzerine yaprak saplarını yayıp, sıkı sarılmış dolmaları düzgünce yerleştirin. Sarmaların açılmaması için ters çevrilmiş bir kapak koyun. Bir büyük limon suyu ile 1/2 bardak sıcak su katın. Tencere içindeki su kaynayana kadar harlı ateşte; sonra kısık ateşte 45 dakika pişirin. Su 45 dakikadan önce biterse ilave edin.

Pişmiş zeytinyağlı yaprak sarması tenceresinin içinde su kalmamalıdır. Pişirme işlemi tamamlanınca sarmaları, tencerede soğumaya bırakın. Daha sonra, herhangi bir servis tabağına muntazam döşeyerek, üzeri dilimlenmiş limonla süsleyin.

Haberin Devamı

Talaş Böreği

   

Altın Günleriniz için Menü Önerisi
   

Malzemeler

500 gr koyun eti
2 adet soğan
1 yemek kaşığı margarin
2 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 bardak su
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1/2 demet maydanoz
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı

Kuşbaşından daha küçük doğranan etleri bir tencereye koyun. Üzerine ince doğranmış soğan ve bir kaşık margarin ilave edin. Ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Üstüne küçük küçük doğranmış domatesleri ve salçayı koyun, biraz daha pişirin. Bir bardak su ilave edin, kapatın, yumuşayıncaya kadar tutun, açık olarak suyu çektirin. Üzerine tuz, kıyılmış maydanoz, karabiber ve kekik ilave edip karıştırın, soğumaya bırakın.

Haberin Devamı

Hamuru için

Un, tuz, bir kaşık yağ ve ılık su karıştırılarak katı bir hamur tutulur. Üzerine nemli bir bez örtülerek 15-20 dakika dinlendirilir. Bu hamuru altı parçaya bölün, parçaları merdane ile açın, yağ sürün, biraz dinlendirin, elle hazır yufka inceliği kadar açın, ortalarına içleri eşit olarak koyun, bohça gibi kapatın, kapatılan yer alta gelecek şekilde zeytinyağı ile yağlanmış tepsiye dizin. Üstlerine yumurta sarısı sürerek fırına verin, üstü kızarıncaya kadar pişirin.

Makarna Salatası

       

Altın Günleriniz için Menü Önerisi
       

Malzemeler

1/2 paket makarna
1 su bardağı mayonez
1 su bardağı sarımsaklı yoğurt
8 adet küçük salatalık turşusu
5 adet sosis
Küçük kutu konserve havuç
Küçük kutu konserve mısır
Küçük kutu konserve bezelye
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
100 gr. yeşil zeytin
Tuz
Karabiber

Haberin Devamı

Hazırlanışı

Makarnaları haşlayın. Sosisleri, salatalık turşularını, maydanozu ve dereotunu küçük küçük doğrayın. Zeytin çekirdeklerini çıkartın ve onları da doğrayın. Bütün malzemeleri bir kaba boşaltın ve karıştırın. Karışım yaparken makarnanızın soğuk olmasına, yeşilliklerinizin rengini bozmaması için dikkat ediniz.

Kolay Elmalı Strudel

          

Altın Günleriniz için Menü Önerisi
          

Malzemeler

4 adet milföy
3 adet elma
3 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı esmer şeker
1 adet yumurta sarısı

Servis için

Pudra şekeri
İsteğe göre dondurma

Hazırlanışı

Yıkanıp kabukları ayıklanmış ve rendelenmiş elmaları tarçın, zeytinyağı ve şekerle birlikte tencerede rengi koyulaşıp, katılaşıncaya kadar pişirin. Malzemeleri ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kare şeklindeki milföy yapraklarını yağlı kağıt serilmiş bir tepsi üstüne yayın. Bir köşesinden elmalı karışımı bolca ekleyin, aynı köşeden rulo şeklinde sarın. Çırpılmış yumurta sarısını üzerine sürüp 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra tel bir süzgeçle üzerine pudra şekerini serpin. Arzuya göre 1 top dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Afiyet Olsun

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!