AK Parti Balıkkesir Milletvekili İsmail Ok, 30 Eylül’de gribal enfeksiyon dolayısıyla gittiği hastanede yanlış ilaç tedavisi yapıldığını, bu tedavi sonucu kalbinin durduğu ve yanlış tedavi uygulayan doktorun daha önce FETÖ’den daha önce yaklaşık 7 yıl hapis cezası aldığını öğrendiğini söyledi.
#İsmail OkAK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, 30 Eylül’de gribal enfeksiyon nedeniyle gittiği hastanede yanlış ilaç tedavisi yapıldığını, bu tedavi sonucu kalbinin durduğunu ve yanlış tedavi uygulayan doktorun daha önce FETÖ’den yaklaşık 7 yıl hapis cezası aldığını öğrendiğini söyledi. Ok yaşadığı süreci anlatırken, 'O anda eşim yanımda olmasa şu anda hayatta değildim. Saat 17.00 ile 24.00 arasında oğlum yoğun bir mücadele veriyor ve beni şehir hastanesine nakil ettiriyor entübe olarak.' ifadelerini kullandı.
#AK PartiVücut kaslarının metabolik faaliyetlerinin yarattığı kimyasal atık, kreatin olarak bilinir. Kreatin, kaslar için enerji üretimine yardımcı olan önemli bir kimyasal moleküldür. Vücudumuzdaki ana kreatinin kaynağıdır. Vücuttaki kreatinin yaklaşık% 2'si her gün kreatinine dönüştürülür ve atılmak üzere böbreklere taşınır. Böbrekler, kreatininin çoğunu idrar yoluyla yok etme işlevi görür. Böbrekler düzgün çalışmıyorsa kanda kreatinin düzeyi yükselir. Çok fazla protein tüketmek kan kreatinin düzeyini artırabilir.
#KreatininBitkisel tavkiye kullanımı tüm dünyada gittikçe artıyor. Çoğu doğal ve zararsız olduğu düşünülerek uzman onayı olmadan bilinçsizce kullanılıyor. Bu bitkisel ürünler doğru kullanılmadığında karaciğer hasarı olmak üzere birçok ciddi sağlık sorununa yol açabiliyor. <br><br>Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Bozkaya, bitkisel takviyelerin kullanımı hakkında bilgi verdi, bu takviyelerin zararlı etkilerini anlattı...
#Bitkisel TakviyeBizim jenerasyonun çok iyi bildiği Jetgiller, sizce ilk olarak ne zaman yayınlandı? Hani arabaların havada uçtuğu, cep ve tablet telefonların yaygın kullanıldığı, evde robotların cirit attığı bu çizgi filmin ilk yayınlandığı 1962 yılında, henüz televizyonlarımız siyah beyazdı. Aradan geçen süre zarfında çizgi filimde gördüklerimizin birçoğunun hayatımıza girdiğini görebiliyoruz. Önce filmini izliyoruz sonra yaşıyoruz anlayacağınız. Koronavirüs nedeniyle yaşayacaklarımızı, daha öncesinden izlediklerimiz gibi…
#BursaŞarkı söylerken kalp krizi geçirerek vefat eden 52 yaşındaki Metin Arolat’a sahne öncesi evinde serum takıldığı ortaya çıkınca, gözler ‘evde sağlık hizmeti’ adı altında damardan yapılan takviyelere çevrildi. Uzmanlar, bilinçsiz kullanılan serum takviyelerinin tehlikeli olabileceği konusunda uyardı: “Kalbe direkt etkisi var, kalp krizine neden olabiliyor.”
#Metin ArolatALDIĞIMIZ her yaş farklı nedenlerle fiziksel ya da ruhsal yaşlanmayı hızlandırabilen bazı değişikliklere neden oluyor. Bu değişiklikler beden ve ruhu farklı dozlarda etkiliyor. Bununla birlikte belirli yaş dönemeçlerinde yaşlanma süratinin beklenilenden daha hızlı bir sürece girebileceğini de biliniyor.
#KolajenTürkiye genelinde binlerce gıda takviyesi ilaç gibi her yaştan vatandaş tarafından kullanılıyor. Bu talep artışıyla birlikte sahte ürün üretimi de arttı. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Coşkun Usta, “Bu pazar o kadar genişledi ki kötüye kullanım da doğal olarak arttı. Yüzde 3’lerdeyken kimse merdiven altı üretim düşünmüyordu. Ciddi suiistimal var. Zararlı, toksik olanlar var. Ölenler var” dedi.
#Gıda TakviyesiSonuçları geçtiğimiz hafta kamuoyuyla paylaşılan yeni bir araştırma, D vitamininin kansere karşı mücadeledeki rolüne ilişkin çok ilginç detaylar ortaya koydu. Peki bu ne anlama geliyor?
#D VitaminiDaha sağlıklı bir yaşam söz konusu olduğunda hepimiz doğru beslenmenin, ideal oranda egzersiz yapmanın, önerilen sürelerde uyumanın ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmanın önemli olduğunu biliyoruz. Peki kaçımız bu önerilerin detaylarını biliyor ve/veya bu önerileri tam anlamıyla hayatımıza geçiriyoruz? Sağlıklı beslenme hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığımız, en azından sağlıklı beslenme ile ilgili detayları derinlemesine bilmediğimiz, yüzleşmemiş gereken gerçeklerden biri. Bu yazımda erkeklerin beslenmelerine eklemeleri ya da hekim önerileri ile takviye formunda kullanmaları tavsiye edilen vitaminler hakkında bilgi aktaracağım.
#VitaminAnkara Eczacı Odası Başkanı Cumhur Cem Abbasoğlu, son zamanlarda internetten veya sosyal medya üzerinden dolaşıma sokulan ilaç ya da takviye edici gıdalarda artış yaşandığına dikkat çekerek, “Vatandaşlarımızdan özellikle internet sitelerinden yapılan özendirici ve süslü söylemlere aldanmamalarını ve kesinlikle internet üzerinden ilaç almamalarını öneriyoruz” uyarısı yaptı.
#Ankara Eczacı Odası Başkanı Cumhur Cem AbbasoğluKendini yorgun hisseden de alıyor, kilo vermek isteyen de… Migren, depresyon, uykusuzluk sorunu yaşayanlar da çareyi magnezyumda arıyor. Peki bu şekilde kontrolsüzce kullanımın yan etkileri var mı? Yeterli magnezyumu takviyeler yerine gıdalardan alabilir miyiz? 11 soruda magnezyum takviyeleri...
#Gıda TakviyeleriSevgili Hürriyet okurları... “SERKAN KIZILBAYIR İLE YAN KOLTUK” sohbetlerimizde bu haftaki konuğum Acıbadem Ankara Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Doç. Dr. Yeşim Garip Çimen. Kemik erimesi ile ilgili merak edilenleri ve tedavi yöntemlerini sordum, Doç. Dr. Yeşim Garip Çimen siz okurlarımız için yanıtladı.
#Serkan KızılbayırSingapur'da yaşayan Dr. Daria Sadovskaya, belirli bir pozisyonda dışkılamanın kabızlığı hafifletmenin garantili bir yolu olduğunu göstermek için TikTok'ta bir video yayınladı.Sadovskaya, klozette tavsiye ettiği şekilde oturmanın, anal çatlaklardan idrar sorunlarına ve hatta kolorektal kansere kadar pek çok sağlık sorununa yakalanma riskini azalttığını öne sürdü.
#SağlıkSon yıllarda sağlıklı yaşam ve hastalıklardan korunma gibi nedenlerle vitamin ve gıda takviyeleri kullanımı giderek artıyor. Bunların en popülerlerinden biri sosyal medyanın da etkisiyle adından sıkça söz ettiren magnezyum takviyeleri… Kendini yorgun hisseden de alıyor, kilo vermek isteyen de… Migren, depresyon, uykusuzluk sorunu yaşayanlar da çareyi magnezyumda arıyor. Peki bu şekilde kontrolsüzce kullanımın yan etkileri var mı? Yeterli magnezyumu takviyeler yerine gıdalardan alabilir miyiz? 11 soruda magnezyum takviyeleri...
#Sağlık