sütlü tatlı haberleri sayfasında sütlü tatlı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2134 sütlü tatlı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Trileçe, son dönemlerde en sevilen sütlü tatlılardan biri. Balkan mutfağına özgü bu tatlıyı evinizde de hazırlayabilirsiniz. Triliçe olarak da bilinen bu harika tatlının üzerine karamelli sos tercih edebileceğiniz gibi frambuaz veya portakal gibi meyveli soslar da tercih edebilirsiniz. Peki trileçe nasıl yapılır? İşte trileçe tarifi...
#TriliçeBayramı iple çekerken hangi tatlıyı yapacağınızı mutlaka düşünüyorsunuzdur. Sıcak yaz günlerinde çok ağır tatlılar tercih etmek istemiyorsanız bu tatlılar tam size göre. Hafifliğiyle diğer tatlıları geride bırakan sütlü tatlılar bu bayram çok sevilecek. İşte bayram sofralarınızın lezzetine lezzet katacak sütlü tatlılar…
#Kurbanbayrami2020Kaan Yarman'ın tarifil ile karşınızda Oreo'lu Minnoş<br>Kreması için ilk önce süt ve kremayı karıştırıp bir kenara park ediyoruz. <br>Ardından 2,5 yemek kaşığı tereyağıyla 2 yemek kaşığı unu 2 dk kadar kavuruyoruz. Üstüne süt ve krema karışımızı yavaş yavaş eklerken topaklanmaması için durmadan karıştırıyoruz. Daha sonra içine şekeri ve vanilyayı ekleyip 8 dk kadar durmadan karıştırıyoruz (dibi tutmasın diye). Ardından içine ince ince kıydığımız beyaz çikolata parçalarını ekleyip kremayı biraz üşümesi için buzdolabına kaldırıyoruz (20 dk üşümesi yeterlidir)<br>Tatlımızın tabanını hazırlamak için Oreo’ları rondodan çekip un ufak hale getirdikten sonra 2 yemek kaşığı tereyağında 1 dk kadar kavuruyoruz. <br>Üstüne dökeceğimiz çikolata sos için bitter çikolatalarımızı ince ince kesip bir kenara park ediyoruz. daha sonra 1 paket kremayı bir sos kabında kaynattıktan sonra altını kapatıp içine çikolata parçalarımızı ekleyip eriyene kadar iyice karıştırıyoruz. <br>Bir kupun içine ilk olarak tereyağında kavurduğumuz oreoları ekliyoruz. Üstüne muz dilimlerini yerleştirip kremamızı ekliyoruz. En üste çikolatalı sosumuzdan gezdirip incecik kıydığımız yer fıstıklarından da ekledikten sonra afiyetle yiyoruz <br>Malzemeler<br>Tabanı için<br>10 adet oreo<br>2 yemek kaşığı tereyağı<br>Kreması için<br>1 paket krema<br>300 ml süt<br>1 paket vanilya<br>2,5 yemek kaşığı tereyağı<br>2 yemek kaşığı un<br>1 su bardağı şeker<br>80 gr beyaz çikolata <br>Çikolata sos için<br>2 paket bitter çikolata <br>1 paket krema<br>Diğer malzemeler<br>1 adet muz<br>10 adet yer fıstığı<br>
#HtvprogramlarAkdeniz Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölüm Sorumlusu Uzman Diyetisyen Gülşah Bulut, ramazan ayı sonrası bayramda beslenme konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirterek, “Baklava yerine daha sağlıklı alternatifler tercih edilmeli" ifadelerini kullandı.
#Ramazan BayramıDiyetisyen Melek Atabey, ramazan ayı sürecinde beslenme düzeni, uyku düzeni, metabolizma düzeninin farklılaştığına dikkat çekti. Diyetisyen Atabey, "Hamur işleri, börekler, baklava, şekerleme ve çikolata gibi şeyler hem enerji içeriği yoğun hem de kan şekerini çok hızlı yükselten besinlerdir. Bayramda ilk gün hafif bir kahvaltı ile başlanmasını öneriyoruz" dedi.
#RamazanBayrama sayılı günler kala evlerde bayram telaşı başladı. Ziyarete gelen misafirler için çikolata, şeker ya da tatlı alışverişlerinin başladığı bugünlerde uzmanlar taklit ve tağşişe dikkat çekerek vatandaşları uyarıyor. Peki bayramda şekerleme, tatlı, çikolata ve lokum gibi gikramlıkları alırken nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Gıda Güvenliği Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Artık ile konuştuk.
#Şeker BayramıRamazan ayına sayılı gün kala oruç tutarken ne yemeliyiz ne içmeliyiz araştırmalar arasında yer alıyor. Ramazanda kilo almamak kadar, gün boyunca enerjimizin düşmemesi için tok hissetmek ve yeterli vitaminleri alabilmek de ayrıca önem taşıyor. Peki, sahur ve iftarda nasıl beslenilmeli? İşte, Uzm. Diyetisyen & Psikolog Fatma Yurdagül ile Ramazan ayında beslenme tüyoları!
#Ramazan BeslenmeHürriyet Lezzetli Hayat’ın Instagram sayfasında “Salep mi boza mı” diye sorduk. Oy veren takipçilerimizin yüzde 66’sı tercihini salepten yana kullandı. Hem lezzetiyle hem de sıcaklığıyla gönülleri fetheden bu geleneksel tat, özellikle kış aylarının vazgeçilmezi. Biz de gerçek salep tozu ve taze sütle hazırlanan klasik salebin en iyilerini uzman jürimizin önerileriyle derledik.
#SalepPalude etkileşimde olduğu tüm kültürlerden kendine değerler katarken özgünlüğünü korumayı başarmış yüksek mutfak kültürümüzün Osmanlı Sarayları ihtişamında İstanbul’da yaşatılması,modern zamanlarımızın başlangıncının ve mutfağımızın en görkemli anlarının günümüze ışıltılı bir yansımasıdır…
#PaludeBana en çok sorulan sorulardan biri iftardan sonra neler yiyebiliriz ve tatlı krizleriyle nasıl başa çıkabiliriz oluyor. Uzun süre açlıktan sonra enerjisiz kalan vücut, iftardan sonra hızlı enerji kaynaklarına yönelebilir. Bu durumda ne tür yiyecek ve içecekleri seçmeliyiz?
#Berrin YiğitSütlaç deyip geçmeyin, aslında herkesin yapabileceğini sandığı ama kıvamını tutturmakta çok zorlandığı bir tatlıdır sütlaç. Peki sütlaç nasıl yapılır? Lezzetli sütlaç yapmanın püf noktaları nelerdir? Sütlaç yaparken nelere dikkat etmek gerekir? Sütlü tatlı severlerin bayılacağı sütlaç tarifimiz ve sütlaç yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktalarımız hemen aşağıda…
#Sütlaç Nasıl YapılırBayramlarda tatlısız olmuyor. Ancak havaların da ısınmaya başladığı şu günlerde artık tatlıda daha hafif seçenekler aramaya başlıyoruz. Böyle durumlarda yardımımıza sütlü tatlılar koşuyor. Fırın sütlaçtan bardak tatlısına çeşit çeşit sütlü tatlı tariflerini sizin için derledik. Bayram sofralarında soğuk bir tatlı arayışında olanlar için sütlü tatlılarımız huzurlarınızda…
#Tatlı Tarifleri1 Kasım Dünya Vegan Günü farkındalık yaratmayı amaçlayan etkinliklerle tüm dünyada kutlanıyor. Hayvan hakları, iklim krizi ya da sürdürülebilirlik... Sebebi ne olursa olsun bitki temelli beslenenlerin sayısının artmasıyla birlikte vegan mekânlar da hızla çoğalıyor. Jürimize vegan tabaklarıyla lezzetten ödün vermeyen adresleri sorduk.
#GastronomiGeçen hafta buzdolabında bekledikçe nefaseti artan ve yerken içimizi serinleten sütlü tatlılardan bahsetmiştim, bu hafta yenilerini eklemek istiyorum. Sürpriz bir tarifim bile var: Bir dönem siyasi gündemi meşgul eden, kısa bir süre yasaklanan, Meclis Lokantası’nın ünlü tatlısı vişneli tayfır…
#TatlıMalum, bayram ikramlarının başrolünde tatlılar var. Tatlı kültürümüz dünyada söz sahibi olacak kadar geniş bir yelpazeye sahip; meyveliler, hamurlular, helvalar, lokumlar, macunlar, şekerlemeler... Seçenekler bu kadar çok olunca tatlıcılarımıza da ayrı parantez açmak gerek. Gelin, bugün iki ayrı hikâyeyle damaklarımızı daha da tatlandıralım...
#KazandibiBoş kalan mideyi rahatlatacak, içimi çok kolay pırasa çorbası hazırladık. Pırasayı sevmeyenlere pırasayı sevdirecek bir Kremamsı kıvamıyla gönülleri fethediyor. Pırasa Çorbası: kış aylarının lezzeti pırasanın çorbası da enfestir. İşte, çorbadan tatlıya lezzetli ve pratik Ramazan 20. gün menüsü...
#Ramazan 20. Gün Menüsüİnsanların yeni bir yıla girmenin verdiği umut ve heyecanla bir araya geldiği yılbaşı gecelerinde sohbet ve eğlence genellikle geç saatlere kadar devam ediyor. Bu sırada yiyecek ve içecek tüketimde bilinçsiz davranıp aşırıya kaçmak ise kimi zaman istenmeyen sağlık sorunlarına kapı aralayabiliyor. Diyetisyen Duygu Özbay, konuyla ilgili önerilerini anlattı.
#SağlıkTurkuvaz bir deniz, temiz, ışıl ışıl... Turizmin gözbebeği Marmaris, Selimiye çevresinde bu tertemiz sulardan çıkan balık, ahtapot ve kalamarla kuruluyor neredeyse tüm sofralar. Bereketli, çam kokulu topraklardan gelen sebzeler, yeşilliklerle renklenen masalardan bu yaz en çok dikkatimi çekenleri sıraladım...
#GastronomiSütlaç, kazandibi, tavukgöğsü, keşkül, güllaç... Dünyada eşi benzeri olmayan sütlü tatlılarımız... Az malzemeli, emek yoğun değil, canımız istedi mi hop iki dakikada yapabiliyoruz! Üstelik sıcak yaz günlerinde serinliği ve hafifliğiyle yiyenleri de mutlu ediyorlar.
#Sütlü Tatlılar