Son yıllarda kim bilir kaç usta mekânı kapandı ve kapanıyor... Kapanmasa bile çoğu can çekişiyor. Yerlerine açılanlar beş para etmez demiyorum ama şunu söyleyeyim; revaçta olan mekânlar ustalığa değil teknolojiye dayalı. Türk mutfağı değil uluslararası mutfak... Daha çok franchise... Reklam yapabiliyorlar. Gençler de bu lezzetleri tutuyor, onlara değişik geliyor.
#Vedat MilorSevilen sütlü şerbetli tatlılardan sütlü Nuriye hikayesi ve tarifi ile her dönem gündemde yer alıyor. Sütlü Nuriye tatlısı İhtilal tatlısı veya ihtilal baklavası olarak da bilinir. Süt, fındık, şeker ve un ile yapılır. Peki, evde muhallebili sütlü Nuriye nasıl yapılır? İşte pastane usulü sütlü Nuriye tarifi ve malzemeleri...
#Sütlü NuriyeArda’nın Mutfağı programının sunucusu Arda Türkmen, geleneksel Türk mutfağının en sevilen lezzetlerini ekran karşısındakilerle buluşturmaya devam ediyor. Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 23 Mayıs 2019 Perşembe günü yayınlanan bölümünde yapılan tariflerden biri de 'Sütlü Nuriye' tatlısı oldu. Sütlü Nuriye nasıl yapılır? Arda'nın Mutfağı Sütlü Nuriye tarifi
#Sütlü NuriyeTatlı deyince elbette hepimizin aklına “baklava” geliyor. Baklavanın ana vatanı ise bildiğiniz üzere Gaziantep. Avrupa Birliği’nden alınan resmi onaya göre Antep baklavası AB tarafından tescil edilen ilk Türk ürünü olma özelliğini taşıyor. Baklavayı zaten Gaziantepli ustalar bir başka yapıyor. Havasından mı suyundan mı bilinmez ama onlar yufkaları çok daha ince açıyor. Ayrıca baklavanın içine konulan ve bu kentte yetişen kaliteli fıstıklar ise lezzeti arttırıyor.
#BaklavaDiyarbakır'da, sütlü Nuriye tatlısı ve güllaçtan esinlenerek yapılan soğuk baklava, Türkiye'nin dört bir yanına yayıldı. Baklavacı Mehmet Altunbay (35), soğuk baklavada daha az hamur ve şeker kullanıldığını ifade ederek, diğer tatlılara oranla çok daha hafif olan soğuk baklavanın patentini almak için başvuruda bulunduğunu belirtti.
#DiyarbakırÖnümüz Ramazan yani bir adıyla da Şeker Bayramı. Tatlı yiyip tatlı konuşmanın tam zamanı yani. Bayram tatlısı deyince aklınıza sadece baklava gelmesin. Şöbiyetten kadayıfa, cezeryeden şekerpareye, kuşgözünden sarı burmaya ve sütlü nuriyeye kadar uzanıyor tatlı çeşitleri.
Ağır bir akşam yemeğinin ardından çay eşiğinde lezzetli ama hafif bir tatlı isteyenler için enfes bir önerimiz var: Sütlü kadayıf sarma. Ceviz, fındık veya Antep fıstığıyla dolduran kadayıflar, sütlü şerbetle buluşuyor, ağızları sulandıran bir lezzet ortaya çıkıyor. Peki, kadayıf sarma nasıl yapılır? İşte sütlü kadayıf sarma tarifi...
#Kadayıf Sarma Nasıl YapılırHamur tatlıları geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezi. Ağzımızı şenlendiren bu tatlılar en güzel nerede yapılır, en çok hangisi beğenilir jürimize sorduk. En çok farklı sunumlarıyla ekmek kadayıfı tercih edilirken, tek porsiyona sığmayan lezzetleriyle tulumba, şambali ve şekerpare gibi tatlılar da sıralamaya girdi.
Ramazan ayının başlamasına sadece bir kaç gün kaldı. Esnaf, vatandaşa pide, baklava ve simit sunmak için sabırsızlıkla bekliyor. Hürriyet, Türkler'in yoğun olarak yaşadığı bölgelerde araştırma yaparak fiyatları kıyasladı. Baklavanın kilosunun 5,90 Euro olduğu Mannheim en uygun kentler arasında.