Güncelleme Tarihi:
Tatlı siparişi için en iyi 10 adres
1-HEM LEZZETLİ HEM SUNUMLARI AYRICALIKLI
Kandilli Pastanesi, İstanbul
İstanbul Boğazı’na bakan eşsiz semtlerden biri olan Kandilli’deki butik pastane için Ebru Erke “Çini tabaklar içerisinde paketleyip yolladıkları güllaçlar hem lezzeti hem de sunumuyla ayrıcalıklı. Ramazan ayına özel çıkarılan hurmalı makaron ve hurmalı ‘date blanc’ (mont blanc’a karşı çıkarmışlar) denemeye değer” diyor. (0216) 318 88 88
2- ASIRLIK BİR MARKA
Karaköy Güllüoğlu, İstanbul
1843’ten beri hizmet veriyor. Dünyada baklava denince akla gelen asırlık bir marka. Bütün dünyaya baklavayı ulaştırıyor. Baklava burger, sütlü nuriye, güllaç gibi seçenekleri var. Ebru Erke ve Mehmet Yaşin’in önerisi. (0212) 249 42 13
Gaziantep’teki en iyi baklavacılardan. Fıstıklı, ev tipi, cevizli, midye gibi çeşitleriyle gözde olan mekân internetten de sipariş alıyor. Refika Birgül, Teoman Hünal ve Ebru Köktürk tavsiye ediyor. (0342) 321 05 19/20
Lezzet hikâyesine 85 yıl önce başlayan Saray Muhallebicisi için Ebru Köktürk şöyle diyor: “Kazandibi, sütlaç, sumuhallebisi ve keşkül gibi lezzetleri İstanbulluların çok sevdiği tatlar. Burası güvenilir, leziz bir İstanbul markası.” (0530) 825 17 57
Anadolu’nun yüzlerce yıllık lezzetlerini sofraya taşıyan mekân Bursa’dan sonra İstanbul’da da hizmet veriyor. ‘Helva-i hakani’ ve ‘cennet çamuru’ çok tercih edilen lezzetleri. Dilara Koçak’a göre sütlacı mutlaka denenmeli. (0543) 453 27 16
Deniz Sipahi’nin “Sadece pastaları değil tatlıları da meşhur. ‘Sükse’, ‘isina’, ‘polka’, ‘kabune’ bazıları... Her birinin öyküsü var” diye anlattığı mekân 1965’te kuruldu. Ayrıca dondurması ve çikolatası da seviliyor. (0232) 700 19 65
Ankara’da en güzel baklavayı yiyebileceğiniz yerlerin başında geliyor. Aile altı kuşaktır bu işi yapıyor. Erdal İpekeşen’in “Ağızda dağılan ürünleri gerçekten çok güzel” dediği mekânın tüm Türkiye’den müşterisi var. (0312) 284 06 06
Baklava ve şöbiyetleriyle ünlü olan restoran cevizli, fıstıklı, çikolatalı, sarma gibi pek çok çeşidi bünyesinde bulunduruyor. “Sütlü nuriye tatlısı ramazan sofralarınız için güzel bir lezzet” diye anlatıyor Bengi Kurtcebe. (0212) 397 22 12
Yağda kızartılmış ve şerbete batırılmış tatlıları meşhur. Adana’nın sık ziyaret edilen duraklarından biri olan mekân için Teoman Hünal “Tepsilerde baş döndürücü tatlılar oluyor” diyerek tavsiye ediyor. (0322) 234 27 73
Kentin ilk katmer ustası Abdülkerim Bekan’ın dükkânını bir süredir oğulları işletiyor. Nilhan Aras ustaların yöresel tarife sadık kalarak ürettiği katmeri satın almak için önceden sipariş vermek gerektiğini söylüyor. (0348) 813 56 03