Tepebaşı’ndaki Mikla’yla 2015’te Dünyanın En İyi 100 Restoranı listesine 96’ncı sıradan giren Mehmet Gürs, 2017’de Mikla’yı dünyanın en iyi 51’inci restoranı yapmakla kalmadı, Türkiye’de de İncili Gastronomi Rehberi’nin 4 incili tek restoranı oldu. En yakışıklı şef olarak görülen Mehmet Gürs’le sadece mutfağı değil, her şeyi konuştuk...
#Cengiz SemercioğluTours, sakin bir kent. Burada şehrin sakinlerinden, lokanta müdürü bir beyin tavsiyesi olan üç restoran denedim: BarJu, La Maison des Halles ve La Maison Tourangelle. Üçünden de çok memnun ayrıldım.
#La Maison TourangelleHürriyet yazarı Vedat Milor, İstanbul'un en popüler kebap ve et lokantalarından Adana İl Sınırı'nı yazdı. "Kebaplarının Adana’da bulacağınız en iyi kebaplardan bir eksiği yok" yorumunu yapan Milor, mekana 5 üzerinden 4 yıldız verdi. İşte Milor'un yazısı...
#Adana İl SınırıMars’ta yaşam için çalışmalar sürüyor. Hadi diyelim insanlık kızıl gezegene taşındı, orada ne yiyip ne içeceğiz? İnsanlığı büyük ihtimalle kebapsız, köftesiz, dönersiz, kokoreçsiz, yumurtasız, sütsüz, peynirsiz, yoğurtsuz, ayransız bir gelecek bekliyor. Durdurun uzay gemisini, inecek var...
#MarsTürkiye’de et fiyatları son dönemde uçuşa geçti. Üreticiler de kasaplar da dert yanıyor. Bakanlık, ‘fahiş kâr peşinde koşan unsurlar’ı işaret ediyor. Olan yine tüketiciye oluyor. Peki et fiyatları neden bu kadar pahalı? Ucuz ve kaliteli et bulmak için ne yapmak gerek? Araştırdık.
#Et FiyatlarıModa’nın butik lokantalarından ‘Hola! Panini & Tapas’, uyarlaması zor İspanyol tapas mutfağının hakkını fazlasıyla veriyor, İstanbul’da son zamanlarda açılan en kayda değer mekanlardan biri olarak parlıyor. Mutlaka rezervasyon yapın gitmeden.( *Hola: İspanyolcada ‘merhaba’ demek)
#Vedat MilorDünyanın dördüncü büyük fuarı İstanbul Deri Fuarı’nın (IDF) dokuzuncusu 18-20 Kasım 2014 tarihleri arasında, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılacak. Fuar içinde barındırdığı etkinliklerle bu yıl ilk kez geleneksel bir “fuar” görüntüsünden dışarı çıkıyor. Derinin sanatla, tasarımla, yaratıcılıkla buluştuğu etkinliğe fuar değil deri festivali demek daha doğru gibi gözüküyor.
#Sibel Arna14’üncü ve 15’inci yüzyıla ait yemeklerin tadına bakmak isteyenlere İngiliz yemek tarihçisi Maggie Black’ten tarihi bir kılavuz: ‘The Medieval Cookbook’. ABD’de eski kitapçılarda keşfettiğim bu kitap, Ortaçağ beslenme biçimi ve yiyeceklerine dair ilginç bilgiler ve tariflerle dolu. Denemesi bedava!
#Ortaçağ