Patronların sanat yarışı

Koç, Sabancı ve Eczacıbaşı’nın başı çektiği şirketler, iş hayatında olduğu kadar, sanat alanında da birbirleriyle yarışa girdi.

Haberin Devamı

Kurdukları müze ve sergi salonlarıyla adından söz ettiren iş dünyasının patronları arasında yer alan Global Holding’in sahibi Mehmet Kutman, 14 Ocak’ta sokak sanatçısı Banksy’nin “The Art of Banksy” adlı sergisinin dünya prömiyerini İstanbul’da yapacak. Global Karaköy’de sanatseverlerle buluşacak olan “The Art of Banksy”, sanatseverleri Londra sokaklarında büyüleyici ve unutulmaz bir yolculuğa çıkartacak. Eskişehirli işadamı Ömer Abacı ve eşi Aslıhan Abacı ise aynı tarihte Türk resim sanatının yaşayan en önemli temsilcilerinden biri olan Devrim Erbil’in eserlerini sanat tutkunları ile buluşturacak. Teşvikiye’deki Abacı Sanat Galerisi’nde gerçekleşecek sergide Erbil’in, “Şiirsel Çeşitlemeler” adı altında topladığı çalışmaları satışa çıkacak.

Haberin Devamı

Bugüne kadarki en büyük Banksy koleksiyonu olma özelliği taşıyan sergide, aralarında sanatçının “Kırmızı Balonlu Kız”, “Gül Şimdi”, “Hizmetçi” gibi en bilindik eserlerinin bulunduğu toplam 100 çalışma sanatseverlerle buluşacak.



Aşk yeniden

Uludağ Gazoz ve Uludağ Soda’nın sahibi işadamı Levent Kızıl, Sema Sipahioğlu’ndan boşandıktan sonra Seda Koyunsağan ile flört etmeye başlamıştı. İki yıl doludizgin aşk yaşadıktan sonra geçtiğimiz aylarda ayrılan sevgililer yeniden barıştı. Yeni yıl öncesi barışan ve 2016’ya birlikte giren sevgilileri İstanbul gecelerinde gördüm. İkili, oldukça mutlu görünüyordu. 

 

Görmeyen çocuklara parıltı oldular

“Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği” az gören ya da görme engeli bulunan çocuklar yararına Ulus’taki Liv Hospital’da resim sergisi açtı. Dernek Başkan Yardımcısı Neşe Gönül ve Liv Hospital Grup Koordinatörü Meri İstiroti’nin ev sahipliği yaptığı açılışta aralarında Asuman Tokgöz, Esra Soydan, Buket Dinçerler ve Hatice Ölçer’in de olduğu sanatçıların eserleri sergilendi. Resimlerin satışından elde edilen tüm gelir görmeyen çocukların eğitimine bağışlandı.


Çifte kutlama

Sevil Sabancı, 4 Ocak’ta 43’üncü yaşına girdi. Sevil Sabancı’nın Eran Tapan’tan olan kızı Melisa Tapan, annesini sosyal medyada paylaştığı fotoğrafla tebrik etti. “Nice mutlu yıllara, hayatımın kahramanı” diye not düşen Melisa Tapan, birkaç gün sonra bu kez 9 Ocak’ta babasının doğum gününü kutladı. Eran Tapan’a doğum günü hediyesi olarak elektronik kaykay alan Melisa Tapan ilk binişte kullanmayı başaran babasının görüntülerini yine sosyal medyada paylaştı.

Haberin Devamı

Nişantaşı’nın Başköşesi

2002 yılından beri Nişantaşı’nda hizmet veren Köşebaşı’nın adı Başköşe olarak değişti. Köşebaşı zincirinden ayrılan Nişantaşı Başköşe’nin Yönetimi Kurulu Başkanı Murat Ayaz, Kırklareli’nde kendi çiftliklerinde yetişen yüzde 100 kıvırcık kuzu ve süt danası etleriyle Anadolu mutfağının en iyi lezzetlerini zengin mezeler eşliğinde sunduklarını söyledi.

Yazarın Tüm Yazıları