Suşi nasıl yapılır sorusunun yanıtı evinde farklı ve değişik lezzetler sunmak isteyen vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı. Uzak doğu mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan suşi, evde de yapılabilen bir lezzet. Peki, sushi (Susi) nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri
#SuşiBu hafta Aşkın Nur Yengi, Jolly Joker Kartal İstMarina’da; Mert Demir, CerModern’de sahneye çıkacak. Latin müziğin sevilen isimleri Gipsy Kings by Andre Reyes ve Buika, İstanbul’da konser verecek. Carl Cox, Maximum UNIQ’te elektronik müzik tutkunlarını dansa davet edecek. ‘Solo Botter: Komet’ sergisi de Beyoğlu’ndaki Casa Botter’de görülebilir.
#KonserO, beş kuşaktır aşçılık yapan bir ailenin en tutkulu ferdi. Küçükken duvarına popstar değil ünlü şeflerin posterini asacak kadar mutfağa tutkulu… Rus mutfağının varlığını dünyaya duyuran şef Vladimir Mukhin’in ‘mediterrasian’ konseptli restoranı Sakhalin artık İstanbul’da...
#Vladimir MukhinŞef Görkem Özkan ve ekibi Aqua’da Türkiye standartları için sıradışı bir iş yapıyor. Hazırladıkları menü balık odaklı. Bizim balık konusunda ne kadar tutucu olduğumuz malum. Üstelik böyle bir restoranı Four Seasons Hotel Bosphorus gibi üst düzey, ulusal bir otel zincirinin ana restoranı yapmak beraberinde birçok zorluk getirebilir.
#Ebru ERKEYarın 18 Haziran, Dünya Suşi Günü... Asya ülkelerinin mutfaklarına ve özellikle de suşiye gösterilen ilgi ülkemizde her gün katlanarak artıyor. İşin inceliklerini ve evde suşi yapmak isteyenlerin kullanabileceği yöntemleri İnari’nin koordinatör şefi Korhan Gülsoy’dan dinledik...
#Dünya Suşi GünüNarımor Butik Otel’in restoran şefi Atilla Heilbron, modern Türk yemeklerini yerel malzemelerle hazırlıyor. Hamur yerine ayva jölesi kullanarak yaptığı ravioli benzeri cevizli kereviz, kereviz çıtırlarıyla bir başyapıt. Dana kontrfile 2 gün tuza yatırılıp 1 gün kurutulmuş, baharatlı bir yağdan geçirilip pastırma gibi ince ince kesilmiş; mısır püresi, patlamış mısır, jalapeno turşusu gibi kullandığı diğer tüm malzemelerle bütünlük içinde...
#Atilla Heilbron2023 gastronomi dünyasına ne gibi yenilikler getirecek dersiniz? Yazarımız Ebru Erke sebze ve balık ağırlıklı menülerin artacağını, Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu artizanal çikolatanın patlama yapacağını söylüyor. Mutfak Dostları Derneği Başkan Yardımcısı Esin Sungur’a göreyse dışarıda yeme alışkanlıkları değişip temalı konseptler artarken restoranlar özel kulüp havasına bürünmeye başlayacak... İşte yeme-içme sektörünü bekleyen gelişmeler....
#GastronomiBodrum, tatilciler kadar lezzet peşinde koşanların da çekim merkezi. Birçok ünlü şefin, şöhretli restoranın yaz adresi olan ilçe, ruhuna uygun olarak Ege lezzetlerinden başlayıp Asya mutfağına uzanan geniş bir lezzet yelpazesi sunuyor. Her yıl yenilenen mutfaklardaki son gelişmeleri, sezonun favori mekân ve yemeklerini listenize not edin.
#GastronomiTaşta dövülen, kimi bölgede kişnişle, kimi bölgede acı biberle farklılaşan geleneksel çiğköftemiz, son yıllarda yenilikçi tekniklerle pazarlanıyor. Lavaşa ve dürüme sarılanı, kilo hesabıyla satan ekonomik, hızlı zincirleri, vegan-vejetaryenlere hitap eden etsiziyle başlayan yolculuk, Uzakdoğu mutfağına göz kırpan çiğköfte suşilerle sürüyor. Gelin, hem bize özgü orijinal özelliklerine hem de yaşadığı yeniliklere bakalım.
#ÇiğköfteGeçen hafta Galataport’ta açılan Roka İstanbul’un izole konumu, mekânı bana göre daha özel kılmış. Merkezine ‘robatayaki’yi alan menüsünden, şefin tavsiyesiyle Kore baharatlı kuzu pirzolayı denedim. Başlangıçlar arasındaysa trüflü, yuzu soslu akya saşimi, morina balığı, karides ve kral yengeçli Japon mantısı gyoza en beğendiklerim oldu.
#RobatayakiBugün yarıyıl tatilinin ilk günü... Pandemi koşullarının da yorduğu öğrencilerin bol bol dinlenme zamanı... Damağına düşkün küçük ‘gurmeler’ ve çocuklarının faydalı aktivitelerle eğlenmesini isteyen ebeveynler için birlikte gezip lezzetli yemekler yiyebilecekleri yerleri seçtik. Yazarlarımız Ebru Erke, Gülay Barbaros Altan, şef Didem Şenol ve Big Chefs’in kurucu ortağı Gamze Cizreli’den tavsiyelerle; menüleri ve etkinlikleriyle de öne çıkan adresler bu rehberde…
#Yarıyıl TatiliJaponlar dünyanın dört yanındaki yabancı şeflerden kendilerine elçi seçerek onlara geleneksel mutfak ve malzeme eğitimi veriyor. Türkiye’den seçip eğittikleri Sinan Damgacıoğlu şu anda Asmalımescit’teki mekânında müthiş lezzetler sunuyor. Yeni restoranı içinse hazırlıklar yapıyor.
#YazarJaponya denince dünyanın aklına ilk gelen şeylerden biri suşidir. Birçok farklı çeşidi olan suşiyi ülkemizde çok iyi yapan birçok restoran mevcut. Ancak dilerseniz gerekli malzemeleri toparlayıp suşinizi evde de yapabilirsiniz. Sizin için ev yapımı suşinin malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda sıraladık. Afiyet olsun…
#EvdehayatUzakdoğu mutfağının sevilen lezzeti suşi (sushi ) evinde farklı ve değişik tat arayanlar tarafından tarifi merak edilen yemeklerin başında geliyor. Maki, Nigiri, Sake, Ebi ve Unagi gibi çeşitleri bulunan suşi pirinç yosun yaprağı ve avakado gibi malzemelerle hazırlanıyor. Peki, suşi nasıl yapılır? Suşi yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte, suşi tarifi, yapımı ve malzeme listesi.
#Suşi Nasıl YapılırSuşi Japon mutfağının en bilinen ve en sevilen yemeği. Aslında suşi denince tek bir yemekten bahsetmiyoruz. İçine giren malzemelere ve nasıl şekillendirildiğine bağlı olarak farklı isimler alan suşiyi evinizde de yapabilirsiniz. Sizin için bütün ayrıntılarıyla evde suşi yapımını araştırdık. İşte evde suşi tarifi ve püf noktaları…
#Suşi Nasıl Yapılır