“Korona salgını ile bir dönem bitecek başka bir dönem başlayacak” diyen Nişantaşı Üniversitesi kurucusu Levent Uysal’a eğitimde ve öğretimde yaşanacak değişimi sorduk. Artık geleneksel sınıf ortamının, ezber ve sınavları destekleyen sistemin geleceği üretecek nesli yetiştirmede yetersiz kaldığını söyleyen Uysal, “Sistem, düne takılıp kalmış durumda. Bundan sonra, tamamen uzaktan eğitim olacak diyemeyiz ama sanal ve örgün eğitimin bir bütünü olan ‘harmanlanmış (blended) öğrenme modeli’ yaygınlaşacaktır” dedi. Bu modelle birlikte hem yüz yüze eğitimin hem de web tabanlı eğitimin pozitif yanlarından faydalanılabileceğini belirten Uysal, Erasmus ve Exchange gibi öğrenci programlarına katılımın da azalacağına dikkat çekti.
#Gazetehaberleri(ÖZEL HABER) Atatürk Havalimanında valizlerini beklediği sırada kalp krizi geçiren 74 yaşındaki Şaye Çaylak kısa sürede olay yerine gelen özel klinik ekiplerinin çabalarıyla hayata döndürüldü.Türk Hava Yollarının tarifeli uçağı ile 22:00 sıralarında Stuttgard'tan İstanbul'a gelen Şaye Çaylak, Dış Hatlar Terminalinde oğlu ve gelini ile birlikte valizlerini almak için beklerken kalp krizi geçirerek yere yığıldı. Çevredekiler vakit kaybetmeden Atatürk Havalimanında sağlık hizmeti veren klinic ekiplerini arayarak durumu bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri hastanın solunum ve kalp atışının olmadığını tespit edip hastaya hemen kalp masajı uygulamaya başladı. Uzun uğraşlar sonunda doktorlar hastanın duran kalbinin tekrar atmasını sağladı. Haber - Kamera: Erçin ORAN - Hasan YILDIRIM İSTANBUL DHA
#Htvhaberİstanbul Nişantaşı’ndaki CAM’da “Bir Gezginin Öğleden Sonrası” başlığı altında resimlerini sergileyen Mahmut Celayir (58), 24 yıldır Almanya’nın Stuttgart kentinde yaşıyor. “Ben toprağa ve manzara geleneğine bağlı bir ressamım” diyor. Başlıca esin kaynağı, doğduğu Bingöl ve yaşadığı Stuttgart. Sonbaharda Stuttgart ve çevresinin doyumsuz manzaralara büründüğünü anlatan Celayir, kasımda şehre yolu düşecek resim ve doğa meraklısı gezginler için önerilerini sıraladı.
Çankaya Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ziya B. Güvenç, Almanya’daki Uluslararası Nanoteknoloji Fuarı "Nanofair 2006"ya Türkiye’den davet edilen tek konuşmacı oldu. Prof. Güvenç, 21-22 Kasım tarihleri arasındaki fuarda "Uluslararası Alanda İş Geliştirme ve Nanoteknolojiyi Çalıştırma" konulu bir konuşma yapacak.
AVRUPA kentlerini saatte 350 km hızla giden trenlerle birbirine bağlama projesi olan Magistrale Koridoru, 1990’dan bu yana gündemde. Amaç, Paris’ten Budapeşte’ye uzanan çizgide Strasbourg, Stuttgard, Münih, Viyana gibi AB’nin önemli merkezleri arasındaki ticari ve kültürel bağların güçlendirilmesi.