Son dönemde hızla yaygınlaşan çiğ beslenme akımı, sebzeleri pişirmeden tüketmenin besin değerini artırdığını ve vücuda daha faydalı olduğunu savunuyor. Ancak araştırmalar bunun tüm sebzeler için geçerli olmadığına işaret ediyor. Peki hangi sebzeyi çiğ hangisini pişmiş yemek daha faydalı?
#SağlıkMasterChef beef stroganoff tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Beef stroganoff sosunda sotelenmiş dana etinden yapılan bir Rus yemeğidir. 19. yüzyılın ortalarında Çarlık Rusyası'nda ortaya çıkan bu yemek, orijinal tariften önemli ölçüde farklılaşarak dünya çapında popüler hale gelmiştir. Peki, beef stroganoff nasıl yapılır? İşte, orijinal beef stroganoff tarifi ve malzemeleri
#Masterchef Beef StroganoffBazı besinler kanser hücrelerini vücuttan uzaklaştırma konusunda vücudun iç dinamiklerine daha fazla destek veriyor. Pek çok uzman ise ölçüyü kaçırmadan bu besinlere sofranızda yer açmanız gerektiği konusunda uyarıyor. Peki kansere meydan okuyan besinler hangileri? Ne sıklıkla tüketmek gerekiyor? İşte detaylar…
#SağlıkDondurulmuş sebzeler çoğu zaman hayat kurtarıcı oluyor. Hele ki mevsimi olmayan sebzelere ihtiyaç duyduğumuzda ilk önce dondurulmuş ürünlere başvuruyoruz. Ancak bu ürünleri kullanırken çok sık yapılan bazı hatalar var. Sizin için bu hataları mercek altına aldık...
#Dondurulmuş GıdalarYeni yılı karşıladığımız ilk saatlerde mide ağrısı, şişkinlik, hazımsızlık, baş ağrısı gibi problemleri yaşamamak için dikkatli beslenmekte fayda olduğunun altını çizen diyetisyen Berna Arslan, “Yemeklerinizin pişirme yönteminde kızartma yerine fırınlama, soteleme veya ızgara seçeneklerini seçmenizi öneririm. Hafif başlangıçları tercih ederek ana yemekten önce salata, ızgara sebze, zeytinyağlı meze varsa tüketilebilir" dedi.
#SağlıkŞef restoranlarının menülerinde başrol oynuyor, vegan mutfaklarda protein yerine kullanılıyor... Evde çorbadan soteye, makarnadan tarta pek çok tarifte kendine yer buluyor. Tazesinin yanı sıra kurutulmuşu ve turşusu başta olmak üzere her halini de artık raflarda bolca görmeye başladık. Mikolog Jilber Barutçiyan ülkemizde yetişen yenebilir yerel mantarları ve doğadan toplamak isteyenlere işin püf noktalarını anlattı. Şemsa Denizsel ve Gastronometro şefleri leziz mantarlı tariflerini paylaştı.
#MantarDiyet yapanlar ve vejetaryen beslenenler için nefis bir hamburger tarifimiz var. Etin tadını aratmayan köftesi ve yumuşacık ekmeğiyle keyifle tüketeceksiniz. Peki vejetaryen burger nasıl yapılır? İşte MasterChef vejetaryen burger tarifi ve malzemeleri...
#Vejetaryen BurgerYemekleri pişirme yöntemi en az tükettiğimiz besinler kadar önemli çünkü tercih ettiğimiz yöntem yediğimiz besinin kalitesini etkiliyor. Peki hangisi en sağlıklı? Başka bir deyişle hangisi daha az sağlıksız? Haşlama, ızgara, fırın gibi klasik yöntemlere alternatif olarak piyasaya çıkan yeni ürünler aklımızı bu konuda iyice karıştırıyor. Biz de son teknolojik pişirme yöntemleri ile klasik pişirme yöntemlerini mercek altına aldık.
#YemekFener balığı, kültürümüzde çok fazla kullanılmadığından, ilk duyduğunuzda fener balığı yenir mi sorusu akıllara gelebilir. Dünyanın en çirkin balığı olarak bilinen fener balığı kolay pişmesi ve piştikten sonra bile dağılmayan dokusuyla mutfaklarınıza farklı bir sunum getirebilir. Peki fener balığı nasıl pişirilir? İşte fener balığı kavurma detayları...
#Fener BalığıEkranların hafta içi her gün ilgiyle takip edilen gündüz programlarından biri Gelinim Mutfakta’da bugün ıspanak topları tarifi yapıldı. Gelinlerin hünerlerini sergilediği programda tarifler de ilgi odağı olurken, akşam yemeği hazırlığında olan hanımlar Gelinim Mutfakta ıspanak topları nasıl yapılır araştırmalarına başladı. İşte ıspanak topları tarifi ve malzemeleri…
#Ispanak ToplarıKaramelize soğan, et yemeklerinin yanı sıra hamburger ve sandviçle de tüketilebilen nefis bir garnitür. z Birkaç basit malzemeyle hazırlanan karamelize soğanı kısa sürede pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Peki karamelize soğan nasıl yapılır? İşte karamelize soğan tarifi...
#Karamelize SoğanDr. Betül Öztürk, pandemi sürecinde evden çalışmaya geçilmesiyle birlikte birçok kişinin kahvaltı yapmadığını ya da kahvaltıyı öğle saatine bıraktığını belirterek öğün sayısının ikiye düştüğünü, bunun doğru olmadığını belirtti. Prof. Dr. Nazan Turhan ise, virüsten korunma noktasında beslenmenin büyük önem taşıdığını ve vücudun güçsüz kalmaması gerektiğine dikkat çekerek, hastalıktan korunmaya yardımcı olacak önerilerde bulundu.
#Kahvaltı AlışkanlığıÇin mutfağı dünyanın en tanınan ve en sevilen mutfaklarından biri. Çok geniş bir coğrafyaya yayılmış, çok da büyük bir nüfusa sahip olan Çin'in mutfağı da bu faktörler sonucu oldukça çeşitli. Çok sayıda bölgesel mutfağın bir araya gelmesiyle oluşan Çin mutfağı, Çinliler için en önemli kültür ögelerinden biri.
#Çin MutfağıYeni nesil düdüklü tencere olma özelliğine sahip Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici; sofraların vazgeçilmez yemeklerini kolay ve pratik şekilde tek tencere ile hazırlama imkanı sunuyor. Kuru fasulyeden tandıra, yoğurttan reçele kadar tüm yemekleri sağlıklı şekilde ve geleneksel lezzetle hazırlayabilirsiniz. Gelin Gurme Şef™’i kullanmanın püf noktalarına bakalım…
#Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı PişiriciArtık Brüksel lahanasını haşlarken ezmek yok! Brüksel lahanasını kavurma, sote ve buharda pişirme gibi yöntemlerle nasıl lezzetli bir şekilde pişireceğinizi öğrenmek ister misiniz? Ayrıca, Brüksel'in diğer sebzelere oranla besinsel gücünü aktarabilmek için filizlendirme yöntemini de bu yazıda size anlatacağız.
#Brüksel Lahanasıİlk yazı zordur. Herhangi bir yayına yazı yazmaya başlarken ne yazacağına karar vermek bir yazar için gerçekten zordur. “Nereden başlasam?” “okurlar ne ister?” gibi sorulara cevap aranır. Benim için de bu ilk yazıya giriş yapmak, kafamda uçuşan başlıklardan seçim yapmak hiç kolay olmadı.
#Gülhan Kara