Karamelize soğan nasıl yapılır? İşte karamelize soğan tarifi
Karamelize soğan, et yemeklerinin yanı sıra hamburger ve sandviçle de tüketilebilen nefis bir garnitür. z Birkaç basit malzemeyle hazırlanan karamelize soğanı kısa sürede pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Peki karamelize soğan nasıl yapılır? İşte karamelize soğan tarifi...
Soğan, etten salataya her yemeğe bambaşka bir lezzet katıyor. Karamelize soğan da makarna, hamburger ve et yemeklerinin yanında sofranızda yer verebilirsiniz. Mutlaka denemelisiniz.
MALZEMELER:
2 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı elma sirkesi
Tuz
Karabiber
NASIL YAPILIR?
Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Tavayı ocağa alın ve zeytinyağını ilave edip kızdırın. Soğanları ekleyip güzelce soteleyin. Soteleme işlemi sırasında soğan suyunu bırakacaktır. Daha sonra karabiber, tuz ve sirkeyi ekleyin.
Soğanlar renk alana kadar, yüksek ısıda sotelemeye devam edin. Tamamen kavrulunca servis edebilirsiniz.